Πώς να κατεβάσετε αρχεία από ένα Torrent: Επεξήγηση λήψης torrent

Η λήψη αρχείων από ένα torrent είναι πολύ διαφορετική από τη λήψη τους από μια μονάδα cloud ή διακομιστή ιστού. Τα αρχεία που πραγματοποιούνται λήψη από διακομιστές ιστού μέσω του προγράμματος περιήγησής σας πραγματοποιείται λήψη στο σύνολό τους. Τα αρχεία torrent έρχονται σε μικρά κομμάτια και δεν προέρχονται όλα από τον ίδιο υπολογιστή. Τα κομμάτια διανέμονται μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών διασφαλίζοντας ότι εάν ένα σύστημα δεν είναι διαθέσιμο ή αν υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες που κάνουν λήψη του ίδιου αρχείου, μπορεί να παραδοθεί αξιόπιστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λήψη αρχείων από ένα torrent είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τη λήψη ενός αρχείου μέσω του προγράμματος περιήγησής σας.

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που εμπλέκονται στη λήψη ενός αρχείου από ένα torrent. το ίδιο το αρχείο, έναν μαγνητικό σύνδεσμο και έναν πελάτη torrent.

Εύρεση αρχείων Torrent

Τα αρχεία γενικά δεν είναι διαθέσιμα σε μορφή torrent. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή, π.χ. Xcode από την Apple, δεν θα μπορείτε να βρείτε έναν επίσημο σύνδεσμο torrent για αυτήν. Το ίδιο ισχύει για όλες τις εφαρμογές. οι επίσημοι ιστότοποι ή τα αποθετήρια λογισμικού δεν σας δίνουν ποτέ συνδέσμους torrent. Σας δίνουν έναν άμεσο σύνδεσμο προς το αρχείο. Για να βρείτε ένα αρχείο torrent, πρέπει να το αναζητήσετε σε γνωστούς ιστότοπους torrent.

  5 δωρεάν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για σύνδεση σε υπολογιστή ή Mac

Το Pirate Bay είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος torrent που διανέμει τα πάντα, από ταινίες, βιβλία έως εφαρμογές. Μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα αρχεία εδώ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναζητήσετε το αρχείο σας. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, σκεφτείτε το Google για έναν σύνδεσμο torrent στο αρχείο.

Σημείωση για τη νομιμότητα και την ηθική

Δεν είναι νόμιμα για λήψη όλα τα αρχεία που είναι διαθέσιμα σε torrent. Τα βιβλία και οι ταινίες είναι ένα προφανές παράδειγμα αρχείων που είναι παράνομη η λήψη. Δυστυχώς, πολλοί ιστότοποι torrent καταλήγουν να φιλοξενούν συνδέσμους προς παράνομο περιεχόμενο, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε νομικές ενέργειες εναντίον τους. Συχνά αυτοί οι ιστότοποι αποκλείονται από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου ή τίθεται απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι παράνομο να κάνετε torrent ένα αρχείο, εφόσον το ίδιο το αρχείο είναι ελεύθερο να διανεμηθεί.

  8 τρόποι για να κάνετε ταχύτερη εκκίνηση του Mac σας

Σύνδεσμοι μαγνητών

Τα αρχεία torrent δεν έχουν κανονικούς συνδέσμους HTML. Αντίθετα, έχουν μαγνητικούς συνδέσμους που κατεβάζουν ένα αρχείο με την επέκταση .torrent. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο ή μπορείτε να στείλετε τον σύνδεσμο μαγνήτη στον πελάτη σας torrent (δείτε την επόμενη ενότητα). Ο σύνδεσμος μαγνήτης λέει βασικά στον πελάτη torrent πού να βρει το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε.

Πελάτες Torrent

Τα προγράμματα-πελάτες torrent είναι απαραίτητα εάν θέλετε να κάνετε λήψη αρχείων από ένα torrent. Ένας πελάτης torrent κατανοεί τις πληροφορίες σε έναν σύνδεσμο μαγνήτη, προσδιορίζει πού μπορεί να βρει ένα αρχείο και το κατεβάζει αξιόπιστα στο σύστημά σας. Μπορεί επίσης να διακόψει και να συνεχίσει τη λήψη όποτε θέλετε. Μπορείτε να βρείτε πελάτες Torrent που είναι δωρεάν και επί πληρωμή. Ορισμένοι δωρεάν πελάτες προσφέρουν μια επαγγελματική έκδοση με πρόσθετη προστασία, όπως προστιθέμενη κρυπτογράφηση και μια υπηρεσία VPN για την προστασία σας όταν κάνετε torrent αρχεία.

  Λάβετε ειδοποιήσεις για τηλεοπτικές εκπομπές, συναυλίες, παιχνίδια, βροχή και άλλα

Το uTorrent και το BitTorrent είναι δύο δημοφιλείς, δωρεάν πελάτες torrent.

Λήψη Αρχείων από Torrent

Υποθέτοντας ότι έχετε βρει το αρχείο torrent που θέλετε να κατεβάσετε σε έναν ιστότοπο torrent, πιθανότατα θα δείτε πολλά αποτελέσματα. Επιλέξτε αυτό που έχει υψηλό αριθμό σπαρτών ή που έχει μεγαλύτερο αριθμό σπαρτών σε σύγκριση με βδέλλες. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας διαφορετικά το torrent σας θα κατεβάσει αργά. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο μαγνήτη κάτω από το torrent. Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα-πελάτη torrent σας. Ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να προσθέσετε το torrent στον πελάτη σας. Αποδεχτείτε το για να ξεκινήσει η λήψη.

Εάν έχετε ένα αρχείο .torrent, απλώς μεταφέρετέ το και αποθέστε το στον υπολογιστή-πελάτη torrent σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή προσθήκης torrent των πελατών σας για να προσθέσετε το αρχείο.