Πώς να κατεβάσετε ένα Windows 10 ISO χωρίς το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων

Η Microsoft καθιστά τις εικόνες ISO των Windows 10 διαθέσιμες σε όλους μέσω τον ιστότοπο λήψης του, αλλά εάν χρησιμοποιείτε ήδη μηχάνημα Windows, σας αναγκάζει να κατεβάσετε πρώτα το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λήψη των ISO των Windows χωρίς το εργαλείο δημιουργίας.

Το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων της Microsoft είναι μόνο για Windows. Εάν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο από άλλο λειτουργικό σύστημα—όπως macOS ή Linux—θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας ένα αρχείο ISO. Για να λάβετε αυτές τις άμεσες λήψεις αρχείων ISO στα Windows, θα πρέπει να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να προσποιηθεί ότι χρησιμοποιείτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Αυτό απαιτεί πλαστογράφηση του παράγοντα χρήστη του προγράμματος περιήγησής σας.

Ο παράγοντας χρήστη του προγράμματος περιήγησης είναι μια σύντομη συμβολοσειρά κειμένου που λέει σε έναν ιστότοπο ποιο λειτουργικό σύστημα και πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε. Εάν κάτι στον ιστότοπο δεν είναι συμβατό με τις ρυθμίσεις σας, ο ιστότοπος μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε διαφορετική σελίδα. Εάν παραπλανήσετε τον παράγοντα χρήστη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που ισχυρίζεται ότι δεν είναι συμβατός με το σύστημά σας. Για να φτάσετε στις άμεσες λήψεις αρχείων ISO, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα ισχυριστεί ότι είναι σε λειτουργικό σύστημα που δεν είναι Windows.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Home Hub σας ως ψηφιακή κορνίζα

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε το Google Chrome για αυτόν τον οδηγό. Εάν χρησιμοποιείτε Firefox, Edge ή Safari, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για να παραπλανήσετε τον παράγοντα χρήστη σας χωρίς να εγκαταστήσετε επέκταση.

Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο εικόνας ISO των Windows 10

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Chrome και κατευθυνθείτε στο Ιστότοπος λήψης Microsoft Windows.

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης Chrome και, στη συνέχεια, επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Εργαλεία προγραμματιστή. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Ctrl+Shift+I στο πληκτρολόγιο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Συνθήκες δικτύου για να το ενεργοποιήσετε.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα ψευδώνυμο για τη διεύθυνση email σας στο iCloud

Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού, επιλέξτε

Στην ενότητα “User Agent”, καταργήστε την επιλογή “Select Automatic”.

Καταργήστε την επιλογή του

Το Chrome προσφέρει μια μακρά λίστα με προδιαμορφωμένους πράκτορες χρήστη για να διαλέξετε. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε ένα.

Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να ξεγελάσετε τη Microsoft ώστε να πιστεύει ότι χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα που δεν είναι Windows. Οτιδήποτε δεν βασίζεται σε Windows είναι αρκετό, επομένως θα επιλέξουμε το BlackBerry BB10.

Διατηρήστε ανοιχτό το παράθυρο Εργαλεία προγραμματιστή και ανανεώστε τη σελίδα λήψης. Αυτή τη φορά, όταν φορτώσει, θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση του ISO των Windows 10 που θέλετε να κατεβάσετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής όταν ένα ποντίκι είναι συνδεδεμένο στα Windows 10

Επιλέξτε μια έκδοση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιβεβαίωση”.

Κάντε κλικ

Επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επιβεβαίωση».

Επιλέξτε μια γλώσσα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Τέλος, κάντε κλικ είτε στα 32 είτε στα 64 bit για να ξεκινήσει η λήψη. Οι σύνδεσμοι λήψης ισχύουν για 24 ώρες από τη στιγμή της δημιουργίας.

Εάν σας ζητηθεί, επιλέξτε έναν προορισμό για τη λήψη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”.

Επιλέξτε τον φάκελο στον οποίο θέλετε να γίνει λήψη των Windows 10 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Ο παράγοντας χρήστη του προγράμματος περιήγησής σας θα επανέλθει στο κανονικό μόλις κλείσετε τα εργαλεία προγραμματιστών του Chrome.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε μια εικονική μηχανή, να το προσαρτήσετε, να το εγγράψετε ή να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης, όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων της Microsoft.