Πώς να κατεβάσετε έναν πίνακα HTML σε μορφή CSV στον Firefox

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για οτιδήποτε στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν υπέροχα γραπτά και λεπτομερή δοκίμια διαθέσιμα για σχεδόν κάθε θέμα. Υπάρχει επίσης ένας τόνος δεδομένων, ακατέργαστων και με άλλο τρόπο διαθέσιμα στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν. Εάν βρείτε έναν χρήσιμο πίνακα δεδομένων στο διαδίκτυο και είναι πίνακας HTML, μπορείτε να τον αντιγράψετε με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου, ωστόσο, δεν είναι πάντα όμορφος ή εύκολος. Εάν έχετε έναν ιδιαίτερα μεγάλο ή περίπλοκο πίνακα που πρέπει να αντιγράψετε, μπορείτε να το κάνετε στον Firefox με ένα πρόσθετο.

Λήψη πίνακα ως CSV σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη ενός πίνακα HTML σε μορφή CSV. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο CSV στο Excel και να δημιουργήσετε γραφήματα από τον πίνακα ή να το αναλύσετε.

  Πώς να συγχωνεύσετε όλα τα Windows του Firefox σε ένα

Πίνακας HTML σε CSV

Κατεβάστε τον πίνακα Λήψη ως πρόσθετο CSV. Επισκεφτείτε έναν ιστότοπο που έχει έναν πίνακα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το πρόσθετο, μπορείτε πάντα να μεταβείτε στη Wikipedia και να αναζητήσετε κάτι σαν στατιστικά στοιχεία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βρείτε έναν πίνακα και κάντε δεξί κλικ σε αυτόν. Θα δείτε μια επιλογή “Λήψη πίνακα ως CSV” στο μενού περιβάλλοντος. Επιλέξτε το και, στη συνέχεια, επιλέξτε εάν θέλετε να ανοίξετε το αρχείο στην προεπιλεγμένη εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου ή να το αποθηκεύσετε στον τοπικό σας δίσκο.

Τα δεδομένα έχουν μορφοποιηθεί τέλεια, καθώς οι τιμές δεν αναμειγνύονται. Οι σειρές και οι στήλες φαίνονται ακριβώς όπως ήταν στην ιστοσελίδα. Μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο από CSV σε οποιαδήποτε άλλη μορφή της επιλογής σας. Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Excel, μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο σε XLSX αφού το ανοίξετε στην εφαρμογή.

  Πώς να αποκλείσετε τα Trackers στον Firefox (χωρίς εγκατάσταση πρόσθετων)

Εάν πρέπει να μετατρέψετε έναν πίνακα που δημιουργήσατε στο Excel ή στο Google Spreadsheets σε HTML και δεν διαθέτετε πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG που να μπορεί να το κάνει αυτό, δοκιμάστε το Tableizer. Είναι μια αρκετά βασική εφαρμογή που σας επιτρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε έναν πίνακα και σας δίνει τον κώδικα HTML για αυτόν. Μπορείτε να επικολλήσετε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας και θα τον αποδώσει τέλεια. Μπορείτε να δημιουργήσετε τον πίνακα μόνοι σας αν θέλετε, αλλά η δημιουργία πινάκων σε HTML χωρίς κατάλληλο πρόγραμμα επεξεργασίας είναι το πιο κουραστικό πράγμα που θα κάνετε ποτέ.

  Διακοπή αυτόματης αναπαραγωγής σε Chrome, Firefox, Opera, Safari και IE

Ο πίνακας Λήψη ως πρόσθετο CSV λειτουργεί εξαιρετικά τις περισσότερες φορές, αλλά μερικές φορές, η επιλογή δεν εμφανίζεται στο μενού περιβάλλοντος. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να ανανεώσετε τη σελίδα ή να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης και να το ανοίξετε ξανά. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε κλικ μέσα στον πίνακα και όχι έξω από αυτόν. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε αν είναι όντως πίνακας HTML και όχι εικόνα του.