Πώς να καταργήσετε τη λίστα του αριθμού σας από το Truecaller

Σχεδόν κάθε χρήστης τηλεφώνου γνωρίζει και οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν την εφαρμογή Truecaller είτε για να αναγνωρίσουν ποιος κάλεσε στον αριθμό τους είτε για να αποκλείσουν τους ύποπτους. Αυτή η παγκόσμια και διάσημη εφαρμογή αναγνώρισης κλήσεων και αποκλεισμού κλήσεων έχει πολλές χρήσεις για τους χρήστες τηλεφώνων, καθώς βοηθά στην παροχή επιπλέον πληροφοριών σχετικά με έναν άγνωστο αριθμό τηλεφώνου. Ωστόσο, σε ορισμένους χρήστες τηλεφώνου δεν αρέσει να εμφανίζονται οι αριθμοί τηλεφώνου τους στη βάση δεδομένων και τη λίστα αναζήτησης Truecaller για ορισμένους λόγους. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να καταργήσετε τον αριθμό σας από το Truecaller βήμα προς βήμα. Διαβάστε και ακολουθήστε τα επερχόμενα βήματα για να εκτελέσετε συστηματικά την ενέργεια κατάργησης λίστας Truecaller.

Πώς να καταργήσετε τη λίστα του αριθμού σας από το Truecaller

Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να ανησυχούν για το απόρρητο και την ασφάλειά τους με τις πληροφορίες που μοιράζονται δημόσια. Σε κανέναν δεν αρέσει να αναγράφονται το όνομα και οι αριθμοί τηλεφώνου του σε ορισμένους ιστότοπους ή εφαρμογές στις οποίες μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση με ανήθικους τρόπους, ο οποίος, με τη σειρά του, μπορεί να σας στοχεύσει με κακόβουλες προθέσεις. Μπορεί να το έχετε συνειδητοποιήσει μετά την αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών, αλλά υπάρχει μια θεραπεία για σχεδόν όλα στις μέρες μας. Ακολουθήστε αυτό το άρθρο περαιτέρω για να μάθετε πώς να καταργήσετε τη λίστα αριθμού τηλεφώνου από το Truecaller και να καταργήσετε οριστικά για να διατηρήσετε το δικαίωμά σας στο απόρρητο και την ασφάλεια.

  Πώς να επιταχύνετε το Cinnamon Desktop

Σημείωση: Μπορείτε να παραλείψετε το βήμα 1 εάν δεν έχετε λογαριασμό Truecaller και απλώς θέλετε να καταργήσετε τη λίστα του αριθμού τηλεφώνου από τη βάση δεδομένων Truecaller. Μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο Βήμα 2 και να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται.

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό Truecaller

Προτού καταργήσετε τη λίστα και αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Truecaller, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τον υπάρχοντα λογαριασμό σας Truecaller. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να το κάνετε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Truecaller στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε το εικονίδιο Hamburger στην αρχική οθόνη από την επάνω αριστερή γωνία, όπως φαίνεται.

3. Πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις από τη λίστα.

4. Πατήστε στο Κέντρο απορρήτου, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή Απενεργοποίηση.

6. Επιβεβαιώστε πατώντας ΝΑΙ στο αναδυόμενο παράθυρο δηλώνοντας Με την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν. Θέλετε να συνεχίσετε;

Τώρα, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά από αυτό, για να καταργήσετε τη λίστα και να καταργήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Truecaller, ακολουθήστε το επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Καταργήστε τον αριθμό τηλεφώνου

Για την κατάργηση της λίστας του αριθμού σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα κατάργησης καταχώρισης του Truecaller και να εισαγάγετε τον αριθμό για να προχωρήσετε στη διαδικασία κατάργησης λίστας. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τα επόμενα βήματα.

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα Truecaller Unlist στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Τώρα, εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας με τον σωστό κωδικό χώρας (π.χ. +91 για αριθμούς τηλεφώνου της Ινδίας) και λύστε το I’m not a robot captcha, όπως φαίνεται παρακάτω.

  Μετακινήστε αυτόματα τα Slack μηνύματα σε άλλα κανάλια με το Reacji

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση λίστας.

4. Κάντε ξανά κλικ στην επιλογή Κατάργηση λίστας στο αναδυόμενο παράθυρο λέγοντας Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε τη λίστα του αριθμού τηλεφώνου σας; Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Αφού επιβεβαιώσει το αίτημα κατάργησης της λίστας, το Truecaller θα αφαιρέσει πλήρως τον αριθμό τηλεφώνου σας από τη βάση δεδομένων και τα αποτελέσματα αναζήτησης εντός των επόμενων 24 ωρών.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορώ να καταργήσω απευθείας τον αριθμό τηλεφώνου μου χωρίς να απενεργοποιήσω τον λογαριασμό Truecaller;

Απάντηση: Όχι, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Truecaller από την εφαρμογή ή τον ιστό. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας για την κατάργηση της λίστας του επιθυμητού αριθμού τηλεφώνου, όπως συζητήθηκε παραπάνω στο άρθρο.

Ε2. Πόσος χρόνος χρειάζεται το Truecaller για να αφαιρέσει έναν αριθμό τηλεφώνου από τη βάση δεδομένων μετά την υποβολή του αιτήματος κατάργησης της λίστας;

Απάντηση: Γενικά, το Truecaller μπορεί να χρειαστεί έως και 24 ώρες για να καταργήσει τη λίστα του αριθμού και να αφαιρέσει το όνομα από τη βάση δεδομένων. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερες από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάργησης καταχώρισης. Επομένως, εάν παρατηρήσετε το όνομα και τον αριθμό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Truecaller, εκτελέστε ξανά τα βήματα κατάργησης λίστας από τα παραπάνω.

Ε3. Θα αφαιρεθούν τόσο το όνομα όσο και ο αριθμός τηλεφώνου από τη βάση δεδομένων Truecaller μετά την κατάργηση της λίστας;

Απ.: Μετά την ολοκλήρωση του αιτήματος κατάργησης καταχώρισης, το όνομά σας θα αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης και τη βάση δεδομένων που είναι συνδεδεμένη με τον αριθμό τηλεφώνου. Ωστόσο, ο αριθμός τηλεφώνου θα παραμείνει για το αναγνωριστικό καλούντος Truecaller χωρίς το όνομα. Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι χρήστες του Truecaller δεν θα δουν κανένα όνομα όταν θα λάβουν κλήση από τον αριθμό σας.

  Πώς να βρείτε γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος στους Χάρτες της Apple

Ε4. Πώς να αφαιρέσετε και να καταργήσετε τη λίστα ενός αριθμού τηλεφώνου από την εφαρμογή Truecaller Android ή iOS;

Απ.: Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Truecaller από την εφαρμογή Android ή iOS. Ωστόσο, μπορείτε να καταργήσετε τη λίστα του αριθμού τηλεφώνου σας από τη βάση δεδομένων Truecaller μόνο μέσω της ιστοσελίδας κατάργησης λίστας Truecaller, όπως συζητήθηκε προηγουμένως. Η εφαρμογή Truecaller σε iOS και Android εστιάζει περισσότερο στην παρακολούθηση αναγνώρισης κλήσης, τον αποκλεισμό κλήσεων, τις κλήσεις βίντεο και ήχου και τη συνομιλία και την ανταλλαγή μηνυμάτων. Η ενέργεια κατάργησης λίστας Truecaller μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του επίσημου ιστότοπου Truecaller.

Q5. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά τον αριθμό τηλεφώνου Truecaller που δεν είχε καταχωριστεί προηγουμένως;

Απάντηση: Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό Truecaller αφού τον καταργήσετε από τη λίστα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Truecaller με τον ίδιο αριθμό και το όνομα μπορεί να είναι οτιδήποτε παρέχετε. Αυτό το παρεχόμενο όνομα θα εμφανίζεται στη βάση δεδομένων και οι άλλοι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν το όνομα και τον αριθμό μέσω της κλήσης και των αποτελεσμάτων αναζήτησης επίσης.

***

Έτσι, αυτά ήταν τα βήματα για να εκτελέσετε τον τρόπο κατάργησης της λίστας του αριθμού σας από το Truecaller και οριστικής κατάργησης του ονόματος από τη βάση δεδομένων. Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν απορίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή οποιεσδήποτε προτάσεις για κάποια άλλα θέματα που θα θέλατε να μάθετε από εμάς. Ρίξτε αυτές τις ερωτήσεις και προτάσεις στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.