Πώς να καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας έχει ζημιά από νερό

Υπάρχουν αρκετές φορές που μπορεί να χυθεί κατά λάθος λίγο νερό στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας και να φρικάρετε. Αυτές οι στιγμές είναι σίγουρα ανήσυχες καθώς πάντα περιμένεις, παρά τη θέλησή σου, ότι έχεις χάσει για πάντα αυτή τη συσκευή. Το νερό δεν ταιριάζει σε καμία ηλεκτρονική συσκευή καθώς μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε εξάρτημα ή κύκλωμα μέσα σε οποιονδήποτε τύπο συσκευής. Έτσι, αν σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή και θέλετε κάποιος να σας πει εάν ο υπολογιστής έχει ζημιά από νερό ή όχι, είμαστε εδώ για εσάς. Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε τι συμβαίνει όταν πέφτει νερό στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή και πώς να ελέγξω τον φορητό υπολογιστή μου για νερό.

Πώς να καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας έχει ζημιά από νερό

Θα μάθετε εάν μπορείτε να καταλάβετε εάν ο υπολογιστής έχει ζημιά από νερό περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Μπορεί ένας υπολογιστής να επιβιώσει από ζημιά στο νερό;

Ναι, ένας υπολογιστής επιβιώνει από ζημιές από νερό μόνο όταν το νερό δεν πηγαίνει στο κύκλωμα. Εάν δεν το κάνει, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να είναι εντάξει. μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι τόσο επικίνδυνο για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Εάν μπει σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά, φορητοί υπολογιστές ή υπολογιστές, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σύστημά σας. Ένας ειδικός ή τεχνικός θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εάν είναι προσβάσιμα. Εάν το νερό εισέλθει σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα εσωτερικά εξαρτήματα. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό μπορεί να προκαλέσει διάβρωση, μια χημική αντίδραση, με το μέταλλο και την πλακέτα κυκλώματος.

  7 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Pop!_OS

Μπορείτε να πείτε εάν ένας φορητός υπολογιστής έχει υποστεί ζημιά από νερό;

Ναι, υπάρχει σημάδι διάβρωσης. Είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που μπορεί να συμβεί στις ηλεκτρονικές συσκευές μας. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας έρθει σε επαφή με νερό, είναι ένα πολύ ακριβό λάθος, όπως όλοι γνωρίζετε. Και αν δεν το επισκευάσετε εγκαίρως, μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημιά. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα σημάδια που θα παρατηρήσετε τελικά όταν ο φορητός υπολογιστής υποστεί ζημιά από το νερό:

  • Θα δείτε μια θολή οθόνη ή μερικές φορές ακόμη και μια κενή οθόνη.
  • Μπορεί να δείτε ότι ο φορητός σας υπολογιστής θα το κάνει να ζεσταθεί γρήγορα.
  • Τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται.
  • Θα μπορούσατε να δείτε διάβρωση στις υποδοχές και στις άκρες του φορητού υπολογιστή.

Εικόνα από Media Design και Media Publishing από την Pixabay

Μπορείτε να πείτε πότε ένας φορητός υπολογιστής έχει ζημιά από το νερό;

Ναι, όταν το νερό μπει στο φορητό υπολογιστή, θα δείτε διάβρωση γύρω από την υποδοχή και τη μητρική σας πλακέτα. Αν δείτε πράσινα ή λευκά υπολείμματα, είναι ένδειξη ότι ο φορητός σας υπολογιστής μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με νερό ή υγρασία. Θα δείτε επίσης ότι τα κουμπιά του πληκτρολογίου του φορητού υπολογιστή μπορεί να μην λειτουργούν σωστά ή μερικές φορές ολόκληρο το πληκτρολόγιό σας δεν θα λειτουργεί. Όταν πέσει νερό στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή, η μητρική πλακέτα καταστρέφεται και ο φορητός υπολογιστής σας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Πολλοί υπολογιστές χρησιμοποιούν δείκτες νερού σε υπολογιστές ή φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι δείχνουν αν ο φορητός υπολογιστής σας έχει έρθει σε επαφή με νερό ή όχι.

  Πώς να προσθέσετε και να αναδιατάξετε εφαρμογές στο Apple TV

Θα καταστρέψει το νερό ένα φορητό υπολογιστή;

Ναι, το νερό μπορεί να καταστρέψει έναν φορητό υπολογιστή, αλλά αν ενεργήσετε γρήγορα, μπορείτε να σώσετε τον φορητό υπολογιστή σας από ζημιά στο νερό. Όπως όλοι γνωρίζετε, το νερό είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Το υγρό μπορεί να καταστρέψει γρήγορα ηλεκτρονικές συσκευές. Αν και το νερό μπορεί να καταστρέψει τους φορητούς υπολογιστές, δεν καταστρέφει τα δεδομένα τους.

Θα εξακολουθεί να λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής εάν χυθεί νερό στο φορητό υπολογιστή;

Ναι μερικές φορές. Σε αυτό το είδος κατάστασης, πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και να λαμβάνετε γρήγορες αποφάσεις στον φορητό υπολογιστή σας. Δεν είναι όλα χαμένα. Πρώτα, πρέπει να ελέγξετε πόσο νερό μπαίνει στον φορητό υπολογιστή σας. Πρέπει πρώτα να στεγνώσετε τον φορητό υπολογιστή σας χωρίς να χάσετε πολύ χρόνο. Εάν κάνετε γρήγορα κάποια ενέργεια και ο φορητός υπολογιστής δεν καταστραφεί εσωτερικά, ο φορητός υπολογιστής θα λειτουργήσει. Αλλά αν αφιερώσετε πολύ χρόνο για να το στεγνώσετε, δεν θα υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει ο φορητός υπολογιστής σας.

Τι θα συμβεί αν πέσει νερό στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή;

Εάν πέσει νερό στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή, μπορεί να δείτε ότι τα κουμπιά του πληκτρολογίου σταματούν να λειτουργούν ή ολόκληρο το πληκτρολόγιο μπορεί να δυσλειτουργεί. Είναι επειδή το νερό καταστρέφει τα εσωτερικά μέρη του πληκτρολογίου. Το νερό σίγουρα σας καταστρέφει μητρική πλακέτα ή chipset μέσα στο φορητό υπολογιστή. Εξαρτάται από το πόσο νερό πηγαίνει στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή επειδή το νερό διαρρέει τα μεταλλικά πράγματα. Πρώτα, απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή σας και κρατήστε τον ανάποδα για να στραγγίσει το νερό. Και μην κρατάτε το laptop σας μέσα σε ρύζι γιατί αν κολλήσει στο πληκτρολόγιό σας, θα δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός στεγνωτήρα μαλλιών για να στεγνώσει και να αφήσετε τον φορητό υπολογιστή σας να στεγνώσει τουλάχιστον για μία ημέρα.

  Τι είναι η διεύθυνση IPv4;

Φωτογραφία Anna Nekrashevich

Πώς να καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας έχει ζημιά από νερό;

Εάν ο υπολογιστής σας έχει καταστραφεί λόγω νερού, πρέπει πρώτα να κάνετε έναν πλήρη οπτικό έλεγχο, ώστε η διάβρωση να μην σκουριάσει το μεταλλικό σώμα ή τη μητρική πλακέτα του φορητού υπολογιστή.

  • Εάν δείτε πράσινα ή λευκά υπολείμματα στον υπολογιστή σας, ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με νερό.
  • Εάν πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο υπολογιστής δεν ανταποκρίνεται, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να είναι νεκρός.
  • Όταν τα σταγονίδια νερού μπαίνουν μέσα στο πληκτρολόγιο ή τη μητρική πλακέτα, μπορεί να δημιουργήσει κάποια ακανόνιστη συμπεριφορά.
  • Εάν ο υπολογιστής σας έχει ζημιά από το νερό, μπορεί να δείτε την οθόνη σας να μην λειτουργεί σωστά, καθώς μερικές φορές μπορεί να είναι κενή ή πράσινη.

Πώς μπορώ να ελέγξω το φορητό υπολογιστή μου για νερό;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ελέγξετε το φορητό υπολογιστή για διάβρωση γύρω από τις υποδοχές ή τη μητρική πλακέτα. Επίσης, παρατηρήστε εάν το πληκτρολόγιο ή η οθόνη του φορητού υπολογιστή δεν ανταποκρίνεται.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βλάψει το νερό ένα φορητό υπολογιστή;

Εξαρτάται από το πόσο νερό πηγαίνει στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή. Εάν το νερό πέσει σε μεγάλες ποσότητες, ο φορητός υπολογιστής μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει και λιγότερο χρόνο για να τον καταστρέψει. Και αν μπει λιγότερο νερό μέσα, το νερό χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να στεγνώσει.

***

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν πολύτιμες για εσάς και μπορέσατε να μάθετε πώς να καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας έχει ζημιά από νερό και να ελέγξετε τον φορητό υπολογιστή μου για νερό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.