Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο Whatsapp

Μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως είναι το WhatsApp. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα και να κάνετε ομαδικές συνομιλίες μέσω Wi-Fi με τους φίλους σας και τις συνδέσεις σας σε όλο τον κόσμο. Το WhatsApp χρησιμοποιεί την ασύρματη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο αντί να χρησιμοποιεί τα δεδομένα του κινητού σας.

Έτσι, όπου κι αν πάτε, εάν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση Wi-Fi, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp για να μείνετε σε επαφή και να στέλνετε μηνύματα σε όλους. Είναι εξαιρετικά βολικό για άτομα που θέλουν τις δυνατότητες ενός instant messenger χωρίς όλα τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία. Φαίνεται και λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στα κανονικά SMS, αλλά σας δίνει την ελευθερία να στέλνετε μηνύματα μέσω WiFi.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι προσπάθησαν να στείλουν μηνύματα σε μία από τις επαφές τους, μόνο για να διαπιστώσουν ότι δεν ανταποκρίνονται πια. Υπάρχουν μερικές πιθανότητες για το γιατί κάποιος στο Whatsapp δεν ανταποκρίνεται. μπορεί να είναι απασχολημένοι, να έχουν διαγράψει την εφαρμογή ή να έχουν διαγράψει εντελώς τον λογαριασμό τους στο WhatsApp. Είναι επίσης πιθανό, ωστόσο, να έχετε αποκλειστεί.

Ορισμένοι δείκτες θα σας ενημερώσουν εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει μέσω της εφαρμογής WhatsApp. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε όλες τις διαφορετικές δυνατότητες για να δούμε αν αυτό συνέβη σε εσάς.

Πώς λειτουργεί ο αποκλεισμός WhatsApp

Οι χρήστες που δεν επιθυμούν πλέον να αλληλεπιδρούν με άλλες επαφές μπορούν να αποκλείσουν αυτά τα άτομα στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ανοίγοντας την εφαρμογή και κάνοντας κλικ στο μενού (3 κάθετες κουκκίδες) στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής, πατήστε «Ρυθμίσεις».

  Πώς να βρείτε τους φίλους σας στο WhatsApp

Από εκεί, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο “Λογαριασμός” και πατήστε “Απόρρητο”. Μόλις σε αυτή τη σελίδα? μπορείτε να κάνετε κλικ στις Αποκλεισμένες επαφές.” Κοιτάζοντας στην επάνω δεξιά πλευρά αυτού, θα δείτε ένα εικονίδιο ατόμου με ένα σύμβολο συν δίπλα του. Όταν πατήσετε σε αυτό, μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε από τη λίστα των επαφών σας.

Έχουμε ένα σεμινάριο: Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο WhatsApp αν θέλετε να το ελέγξετε!

Εάν ένας χρήστης έχει αποκλειστεί, δεν θα βλέπει πλέον μια κορύφωση αλλαγών που συνάδουν με τον αποκλεισμό.

Πώς να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί

Αν και το WhatsApp δεν θα σας ειδοποιήσει εάν έχετε αποκλειστεί, υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει. Εκτός από την κατανόηση κάποιας διαφωνίας κατά την τελευταία σας συνομιλία, άλλες λειτουργίες της εφαρμογής θα είναι ελαφρώς διαφορετικές όταν κάποιος επιλέξει να μην επικοινωνεί πλέον μαζί σας στην εφαρμογή.

Το “Last Seen” λείπει

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WhatsApp. Εάν κοιτάξετε την επαφή και δεν εμφανίζει τις πληροφορίες “τελευταία επίσκεψη” ή “κατάσταση στο διαδίκτυο”, μπορεί να σας έχει αποκλείσει.

Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας εάν εσείς ή το εν λόγω άτομο έχετε ενημερώσει τις ρυθμίσεις απορρήτου του. Κάνοντας κλικ στις δικές σας ρυθμίσεις απορρήτου Τελευταία επίσκεψη μπορεί να επηρεάσει αυτό που μπορείτε να δείτε.

Εάν έχετε ελέγξει τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και είναι ορατές από άλλους και την τελευταία φορά που μιλήσατε είπατε ότι η επαφή τους ήταν ορατή, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές να έχετε πλέον αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν ενημερώσεις προφίλ

Μια άλλη ένδειξη ότι η επαφή σας στο WhatsApp σάς έχει αποκλείσει είναι η εικόνα προφίλ της και οι πληροφορίες δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Δεν θα βλέπετε πλέον την κατάστασή τους στο διαδίκτυο ή τις ιστορίες τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε συμμετέχοντες ομάδας Whatsapp

Αυτοί οι δείκτες σημαίνουν ότι είτε έχετε αποκλειστεί είτε ότι ο χρήστης έχει διαγράψει τον λογαριασμό του WhatsApp. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το τελευταίο, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από έναν φίλο να αναζητήσει τον λογαριασμό χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του WhatsApp. Εάν εμφανιστεί το προφίλ, τότε έχετε αποκλειστεί.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι ορισμένοι χρήστες δεν αφιερώνουν χρόνο για να ενημερώσουν την εικόνα προφίλ τους ούτε ενημερώνουν τις δραστηριότητές τους. Εάν το προφίλ είναι ορατό, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα. Ανάλογα με το σημάδι επιλογής που βλέπετε μόλις σταλεί, θα σας δώσει μια ιδέα εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Σημάδια ελέγχου και οι έννοιές τους

Στέλνετε μηνύματα σε κάποιον και παρατηρήσατε μόνο ένα σημάδι επιλογής δίπλα του; Αυτό σημαίνει ότι το μήνυμά σας έχει σταλεί αλλά δεν έχει ληφθεί και διαβαστεί από τον παραλήπτη. Δείτε τι σας λένε όλα τα εικονίδια σημαδιών επιλογής.

  • Ένα γκρι σημάδι επιλογής σημαίνει ότι το μήνυμά σας έχει περάσει από τη διαδικασία αποστολής αλλά δεν έχει παραδοθεί ακόμα.
  • Δύο γκρι σημάδια επιλογής σημαίνουν ότι το μήνυμά σας στάλθηκε και παραδόθηκε στην επαφή σας.
  • Δύο μπλε σημάδια ελέγχου σημαίνουν ότι το μήνυμα έχει σταλεί, ληφθεί και προβληθεί.

Από τον ιστότοπο του WhatsApp.

Εάν παρατηρείτε μόνο ένα γκρι σημάδι επιλογής δίπλα στα μηνύματα που έχετε στείλει, τότε είναι μια καλή πιθανότητα να βρίσκεστε στη λίστα αποκλεισμού του παραλήπτη. Αυτό σημαίνει ότι το μήνυμά σας αποστέλλεται σε αυτό το άτομο, αλλά για κάποιο λόγο, δεν παραδίδεται στο τηλέφωνό του.

Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακού σήματος wifi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, επομένως είναι καλύτερο να του αφήσετε λίγο χρόνο και να δείτε αν αλλάζει το σημάδι επιλογής.

  Πώς να ηχογραφήσετε φωνητικά μηνύματα σε λειτουργία Hands Free στο Whatsapp

Είσαι εκεί?

Μια άλλη δυνατότητα που προσφέρει το WhatsApp είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων. Λειτουργεί ακριβώς όπως οι κανονικές τηλεφωνικές κλήσεις, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιεί WiFi αντί για λήψη κινητής τηλεφωνίας. Όπως και η υπόλοιπη εφαρμογή, η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων στο WhatsApp είναι εντελώς δωρεάν.

Αυτό σημαίνει ότι εάν καλέσετε μια από τις επαφές σας, θα πρέπει να χτυπήσει και να απαντηθεί με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει σε οποιαδήποτε τηλεφωνική κλήση. Εάν είστε αποκλεισμένοι, ωστόσο, το τηλέφωνο θα κουδουνίσει για λίγο πριν αποσυνδεθεί αυτόματα. Αυτό είναι παρόμοιο με όταν καλείτε κάποιον του οποίου το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο και σας στέλνουν απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Εάν έχετε προσπαθήσει να καλέσετε μια επαφή στο Whatsapp πολλές φορές σε διαφορετικά σημεία της ημέρας ή της εβδομάδας, αυτή είναι μια άλλη καλή ένδειξη ότι έχετε αποκλειστεί από αυτό το άτομο. Για περισσότερη σιγουριά, δοκιμάστε να καλέσετε μια άλλη από τις επαφές σας στο WhatsApp.

Προσθήκη της επαφής σε μια ομάδα

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ομάδες με τις επαφές σας. Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε μια ομάδα και επιχειρήσετε να προσθέσετε μια επαφή που σας δίνει ένα σφάλμα, είναι η καλύτερη ένδειξη ότι έχετε αποκλειστεί.

Όταν κάποιος σας έχει αποκλείσει, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα αναφέρει “Δεν είναι δυνατή η προσθήκη συμμετέχοντος” ή “Απέτυχε η προσθήκη” και θα σας εμποδίσει να συνομιλήσετε με αυτό το άτομο. Εάν δείτε αυτό το μήνυμα, σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να επικοινωνήσετε με αυτήν την επαφή. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στα εξής: Σας έχουν αποκλείσει ή έχουν διαγράψει τον λογαριασμό τους.

Εάν δεν βλέπετε τις πληροφορίες της επαφής, την κατάσταση σύνδεσης και δεν μπορείτε να τις προσθέσετε σε ένα ομαδικό μήνυμα, πιθανότατα έχετε αποκλειστεί. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διαγράψει τον λογαριασμό τους είναι να αναζητήσετε έναν άλλο χρήστη για την επαφή του.