Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος έλεγξε την τοποθεσία σας στο Snapchat

Το Snap Map είναι μια λειτουργία Snapchat που σας επιτρέπει να βλέπετε τις τοποθεσίες των φίλων σας και να μοιράζεστε και τις δικές σας. Σίγουρα, αυτή η δυνατότητα ακούγεται ωραία, αλλά μπορεί να υπάρχουν στιγμές που θέλετε να διατηρήσετε την τοποθεσία σας ιδιωτική ή θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Snapchat για τα παιδιά σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να δείτε ποιος έχει δει την τοποθεσία σας στο Snapchat, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να αποκρύψετε ή να ελέγξετε τι αναφέρει το Snapchat σε άλλους.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Snap Maps, ορισμένοι χρήστες αναστατώθηκαν σχετικά με την αντιληπτή παραβίαση του απορρήτου τους, αλλά το Snapchat μείωσε αυτές τις ανησυχίες βελτιώνοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου του.

Για να ελέγξετε τι αναφέρει το Snapchat για την τοποθεσία σας, έχετε τρεις επιλογές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Snap Map με ενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις απορρήτου για να μοιραστείτε την τοποθεσία ή τα ταξίδια σας.
  • Μπορείτε να παρακάμψετε εντελώς τη δυνατότητα και να μην της επιτρέψετε να εκτελεστεί καθόλου.
  • Μπορείτε να ξεγελάσετε την εφαρμογή ώστε να αναφέρει ψεύτικες τοποθεσίες.

Πώς να προσαρμόσετε το απόρρητο του Snap Map

Παρόλο που το Snap Map σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με τους φίλους σας και να βλέπετε πού βρίσκονται οι φίλοι σας όταν ανοίγουν την εφαρμογή, ίσως θέλετε να ελέγχετε ποιος τη βλέπει, αν υπάρχει κάποιος. Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου του Snap Map, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Πατήστε το σύμβολο «Χάρτης» στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.
  • Πατήστε το σύμβολο “Ρυθμίσεις” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Ghost Mode” για να αποκρύψετε την τοποθεσία σας από άλλους ή επιλέξτε ποιος μπορεί να δει την τοποθεσία σας επιλέγοντας “Οι φίλοι μου”, “Οι φίλοι μου, εκτός” ή “Μόνο αυτοί οι φίλοι”.
  •   Πώς να επεξεργαστείτε τις διαθέσεις Bitmoji στο Snapchat

    Snapchat: Ποιος μπορεί να δει τις επιλογές τοποθεσίας μου Επεξήγηση

    • Οι φίλοι μου: Αρκετά ευθύς, τα άτομα που έχετε δηλώσει ως φίλοι σας μπορούν να δουν τις κινήσεις σας με αυτήν τη ρύθμιση.
    • Οι φίλοι μου, εκτός…: Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει ολόκληρη τη λίστα φίλων σας, μείον αυτά τα ενοχλητικά άτομα που δεν θέλετε να προσκαλέσετε στο πάρτι του Snap Map.
    • Μόνο αυτοί οι φίλοι…: Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να επιλέξετε με ποιους φίλους θα μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

    Αυτές οι επιλογές διευκολύνουν την απόκρυψη της τοποθεσίας σας ανά πάσα στιγμή ή την απόφαση ποιος μπορεί να δει πού βρίσκεστε στο Snap Map τους.

    Σας ενημερώνει το Snapchat όταν κάποιος ελέγχει την τοποθεσία σας;

    Η απάντηση σε αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκη από όσο φαντάζεστε. Το Snapchat δεν σας ενημερώνει πότε κάποιος βλέπει την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Snap Map, αλλά δείχνει την τοποθεσία όλων όταν ανοίγετε το Snap Map από την κάμερα. Επομένως, είναι δύσκολο για το Snapchat να εμφανίζει ποιος έχει δει την τοποθεσία σας.

    Επιπλέον, όταν ανοίγετε την εφαρμογή, η τοποθεσία σας ενημερώνεται αυτόματα. Μετά από περίπου πέντε έως έξι ώρες αφότου αφήσετε την εφαρμογή ανοιχτή, το προφίλ σας αφαιρείται από τον χάρτη. Αυτά είναι πολλά δεδομένα για επεξεργασία παγκοσμίως.

    Ευτυχώς, είναι δυνατό να ελέγξετε τη θέση κάποιου στο χάρτη τόσο μέσω του Snap Map όσο και μέσω του προφίλ του χρήστη Snap. Το Snapchat έχει μια δυνατότητα που εμφανίζεται όταν κάποιος ταξιδεύει από τη μια τοποθεσία στην άλλη. Για να το κάνει αυτό, το Snapchat χρησιμοποιεί τον χρόνο και την απόσταση για να υπολογίσει αν μετακινήθηκαν με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο. Αυτός ο «πονηρός» ελιγμός σάς ενημερώνει για την τοποθεσία τους εάν έχουν λειτουργική την Κάρτα Ταξιδίου, αντιμετωπίζοντάς την ως Ιστορία—περισσότερα για αυτό παρακάτω.

    Στο Snapchat, μπορείτε να προβάλετε το Snap Map.

    Στο προφίλ του χρήστη, μπορείτε να δείτε την Ταξιδιωτική Κάρτα.

    Η δυνατότητα ταξιδιού του Snapchat

    Αυτή η δυνατότητα ταξιδιού προβάλλεται ανεξάρτητα επιλέγοντας την κάρτα ταξιδιού από το κάτω μέρος της οθόνης, η οποία δείχνει μια διακεκομμένη γραμμή από την αρχική θέση στη νέα τοποθεσία του ατόμου.

      Πώς να επεξεργαστείτε το κείμενο του Snapchat μετά τη δημοσίευση

    Όταν προβάλλετε την κάρτα ταξιδιού, το άτομο του οποίου το ταξίδι παρακολουθείτε δεν λαμβάνει ειδοποίηση ή ειδοποίηση απευθείας. Ωστόσο, στην οθόνη του προφίλ μέσα στο Snapchat, αν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε ότι το Snapchat αντιμετωπίζει τις κινήσεις σας σαν ιστορία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε ποιος είδε τη συγκεκριμένη δραστηριότητά σας στον χάρτη. Κάνοντας κλικ στην καταχώριση δείχνει ποιος είδε πού πήγατε.

    Έτσι, ενώ δεν μπορείτε να δείτε όλους όσους είδαν την τοποθεσία σας στο Snap Map, μπορείτε να δείτε ποιος κοίταξε τα πρόσφατα ταξίδια σας, είτε ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη είτε πετώντας στα μισά του κόσμου.

    Το να είσαι ύπουλος στο Snap Map

    Ακολουθούν μερικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμφανίζεται η τοποθεσία σας στο Snap Map, αλλά να μην δίνετε την πραγματική σας τοποθεσία. Αυτό το κόλπο είναι υπέροχο αν θέλετε να διατηρήσετε το απόρρητό σας χωρίς να φαίνεστε ότι κρύβετε κάτι. Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι το Snapchat (ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή γεωγραφικής παρακολούθησης) δεν γνωρίζει πού βρίσκεστε. Ξέρει μόνο πού βρίσκεται το τηλέφωνό σας.

    Εάν δεν διαθέτετε τηλέφωνο εγγραφής, αλλά έχετε υπολογιστή, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν από τους πολλούς εξομοιωτές Android στη συσκευή σας και να τον έχετε ως αρχική βάση στο Snapchat. Θα σας δείχνει ασφαλείς και αβλαβείς στο σπίτι όλη τη νύχτα, αρκεί να αφήσετε τον εξομοιωτή να λειτουργεί με το Snapchat ανοιχτό. Δείτε αυτό το άρθρο του TechJunkie για το καλύτεροι εξομοιωτές Android για Windows 10 για να ξεκινήσετε.

    Ένας άλλος τρόπος για να εξαπατήσετε το Snap Map είναι να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία του τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας το λογισμικό. Διαβάστε τα κομμάτια μας σχετικά με το πώς να ξεγελάσετε τα φίλτρα τοποθεσίας του Snapchat και πλαστογραφήστε την τοποθεσία σας στο Snapchat για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό!

    Οι παραπάνω επιλογές είναι ιδανικές για την παράκαμψη της δυνατότητας τοποθεσίας Snap Map χωρίς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ghost.

    Κλείνοντας, εάν το απόρρητο είναι προτεραιότητα για εσάς, δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε αν κάποιος ελέγχει την τοποθεσία σας μέσω της αμφιλεγόμενης λειτουργίας Snap Map. Εάν θέλετε να προστατεύσετε τα ταξίδια και τις μετακινήσεις σας, η επιλογή σας είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ghost.

      Πώς να δημιουργήσετε ιστορίες Snapchat με φίλους

    Εάν δεν έχετε ανασφαλείς φίλους ή δεν σας πειράζει να γνωρίζουν οι άνθρωποι πού βρίσκεστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Snapchat, οι Χάρτες Snap μπορούν να είναι μια διασκεδαστική λειτουργία που ενισχύει τις δυνατότητες κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων του Snapchat.

    Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε παιδιά, δεν θέλετε να σας παρακολουθούν και να χαρτογραφούνται κάθε φορά που κάνετε ένα στιγμιότυπο. μπορεί να μην είναι τόσο σπουδαίο.

    Εάν σας φαίνεται, θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε μία από τις μεθόδους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να αποκρύψετε ή να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία σας όταν χρησιμοποιείτε το Snapchat. Διαφορετικά, το πού βρίσκεστε είναι εκεί έξω για να το δουν οι φίλοι σας!

    Συχνές ερωτήσεις τοποθεσίας Snapchat

    Εάν αποκλείσω κάποιον, θα δει την τοποθεσία μου;

    Όταν αποκλείετε έναν άλλο χρήστη, δεν μπορεί να δει την τοποθεσία σας. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν δηλώσει ότι μετά την αφαίρεση κάποιου, εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα με τα άτομα που μπορούν να δουν την τοποθεσία τους. Εάν δεν θέλετε κάποιος να ελέγχει την τοποθεσία σας, είναι καλύτερο να τον αφαιρέσετε από τη λίστα “Φίλοι Εκτός…” στους Snap Maps.

    Είναι ασφαλές το Snap Maps;

    Το Snap Maps είναι τόσο ασφαλές όσο ο χρήστης πίσω από τις ρυθμίσεις. Αυτή η δήλωση σημαίνει ότι μπορεί να είναι απίστευτα επικίνδυνο εάν μοιράζεστε την τοποθεσία σας με οποιονδήποτε και με όλους όσους θέλουν να τη δουν. Σίγουρα, θέλετε να δείξετε το Bitmoji σας και όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν, αλλά είναι απίστευτα επικίνδυνο να το μοιραστείτε με όλους. Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Ghost Mode ή την μοιράζεστε μόνο με λίγα αξιόπιστα άτομα, θα πρέπει να είστε εντάξει.

    Πόσο ακριβείς είναι το Snapchat Snap Maps;

    Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με την ακρίβεια των Snap Maps και για καλό λόγο. Η ακριβής τοποθεσία εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες που μπορεί να εντοπιστεί το ένα λεπτό και 2-3 μίλια μακριά το επόμενο. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το Snap Maps για να παρακολουθείτε την τοποθεσία ενός άλλου ατόμου (όπως να προσέχετε ένα παιδί ή φίλο όταν βγαίνουν ραντεβού στα τυφλά), είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το Life360 ή το Find My Friends. Εάν κάποιος φαίνεται να βρίσκεται κάπου αλλού από εκεί που λέει ότι ήταν, πάρτε το με λίγο αλάτι. Το Snap Maps δεν είναι εκατό τοις εκατό ακριβές όλη την ώρα και δεν είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για παρακολούθηση τοποθεσίας.