Πώς να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Στα Windows 10 μπορείτε να καρφιτσώσετε μια εφαρμογή στη γραμμή εργασιών, αλλά δεν μπορείτε να καρφιτσώσετε έναν φάκελο ή ένα αρχείο. Εάν έχετε την Εξερεύνηση αρχείων καρφιτσωμένη στη γραμμή εργασιών, μπορείτε να καρφιτσώσετε φακέλους στη λίστα ταχυτήτων της. Ομοίως, μπορείτε να καρφιτσώσετε αρχεία στη λίστα άλμπουμ οποιασδήποτε εφαρμογής που έχετε καρφιτσώσει στη γραμμή εργασιών. Φυσικά, δεν είναι το ίδιο με το να καρφιτσώσετε ένα αρχείο. Εάν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε λίγα λεπτά, μπορείτε πράγματι να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στη γραμμή εργασιών στα Windows 10. Δεν χρειάζεστε εφαρμογή για να το κάνετε αυτό ούτε χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή.

Καρφιτσώστε ένα αρχείο στη γραμμή εργασιών

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και στην κορδέλα του εξερευνητή, επιλέξτε την καρτέλα Προβολή. Επιλέξτε το πλαίσιο “Επεκτάσεις ονόματος αρχείου”.

  Πώς να ρυθμίσετε την ένταση ήχου ανά ώρα της ημέρας στα Windows 10

Στη συνέχεια, μεταβείτε στον φάκελο με το αρχείο που θέλετε να καρφιτσώσετε. Κάντε κλικ στο όνομα του αρχείου μία φορά για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας. Αλλάξτε την επέκταση του αρχείου σε EXE. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα αρχείο MS Word, αλλάξτε την επέκτασή του από DOCX σε EXE. Εάν έχετε διαφορετικό αρχείο, βεβαιωθείτε ότι θυμάστε ποια είναι η αρχική του επέκταση γιατί θα χρειαστεί να το αλλάξετε ξανά αργότερα.

Όταν αλλάξετε την επέκταση, θα λάβετε μια προειδοποίηση και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε εάν θέλετε να κάνετε την αλλαγή. Προχωρήστε και φτιάξτε το.

Τώρα που το αρχείο είναι EXE, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και δημιουργήστε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας. Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση που μόλις προσθέσατε. Επιλέξτε Ιδιότητες και μεταβείτε στην καρτέλα Συντόμευση. Κάντε κλικ στην Αλλαγή εικονιδίου και επιλέξτε το σωστό εικονίδιο εφαρμογής για τη συντόμευση. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για αρχείο Word, αναζητήστε το εικονίδιο του Word.

  Θα λειτουργούν τα Windows 10 στον υπολογιστή μου;

Σύρετε και αποθέστε τη συντόμευση στη γραμμή εργασιών για να την καρφιτσώσετε. Επιστρέψτε στον φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο σας και αλλάξτε την επέκταση στην αρχική. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που καρφιτσώσατε στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συντόμευση. Αναζητήστε το πεδίο προορισμού και αλλάξτε την επέκταση στο τέλος από EXE στην αρχική επέκταση του αρχείου.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών σας, θα ανοίξει το αρχείο που καρφιτσώσατε.

  Πώς να ελέγξετε τις κενές υποδοχές RAM στον υπολογιστή σας με Windows 10

Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με φακέλους, κάτι που είναι κρίμα. Ωστόσο, μπορείτε να καρφιτσώσετε φακέλους στο μενού Έναρξη, επομένως, εάν έχετε φακέλους στους οποίους έχετε συχνά πρόσβαση, σκεφτείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς από το Μενού Έναρξη. Μπορεί να μην είναι τόσο βολικό όσο το άνοιγμα ενός φακέλου από τη γραμμή εργασιών, αλλά είναι κάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να καρφιτσώσετε την Εξερεύνηση αρχείων στη γραμμή εργασιών και να καρφιτσώσετε τους αγαπημένους σας φακέλους στη λίστα άλμπουμ του File Explorer.