Πώς να καθαρίσετε το Wine από το Linux

Εάν έχετε αποφασίσει να μην χρησιμοποιείτε πλέον το Wine στον υπολογιστή σας Linux, πιθανότατα θα θέλετε να μάθετε πώς να το απεγκαταστήσετε και να διαγράψετε όλα τα προγράμματα Wine από το σύστημά σας. Δυστυχώς, εάν είστε νέος χρήστης, δεν υπάρχει ενσωματωμένος τρόπος για να αφαιρέσετε το Wine από το σύστημά σας. Αντίθετα, θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα. Να πώς.

Σημείωση: Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε ακριβώς πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το κρασί. Θα καλύψουμε το πακέτο «κρασί». Εάν εγκαταστήσατε το Wine στον υπολογιστή σας Linux με διαφορετικό πακέτο, είστε μόνοι σας.

Καθαρίστε το κρασί από το Ubuntu

Για να καθαρίσετε το Wine από το Ubuntu, ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού, ξεκινήστε διαγράφοντας τον φάκελο Wine στον αρχικό σας κατάλογο χρησιμοποιώντας την εντολή rm.

rm -rf ~/.wine

Μετά τη διαγραφή αυτού του φακέλου, απεγκαταστήστε όλα τα πακέτα Wine. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το διακόπτη γραμμής εντολών –purge για να διαγράψετε τυχόν αρχεία διαμόρφωσης που έχει το Wine στο Ubuntu.

sudo apt-get remove wine* --purge

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πρέπει επίσης να εκτελέσετε την εντολή αυτόματης αφαίρεσης για να εξαλείψετε τυχόν εναπομείναντα πακέτα Wine που μπορεί να υπάρχουν ακόμα στο σύστημα.

sudo apt-get autoremove -y

Με την εντολή autoremove ολοκληρωθεί, το Wine εκκαθαρίζεται από το Ubuntu.

  Οι 6 καλύτερες προσθήκες συνομιλίας Pidgin για χρήστες Linux

Καθαρίστε το κρασί από το Debian

Για να εκκαθαρίσετε και να απεγκαταστήσετε πλήρως το Wine από το Debian, ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Debian. Κάντε αυτό πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε “Terminal” στο μενού της εφαρμογής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή rm για να διαγράψετε τον φάκελο Wine από τον αρχικό σας κατάλογο με ανοιχτό το παράθυρο του τερματικού. Αυτός ο φάκελος περιέχει όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με το Wine.

rm -rf ~/.Wine

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή αφαίρεσης apt-get για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή Wine και τυχόν προγράμματα που σχετίζονται με το Wine στο Debian. Τέλος, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη γραμμής εντολών –purge, καθώς αυτό θα διαγράψει επίσης τυχόν αρχεία διαμόρφωσης που τυχαίνει να υπάρχουν στο σύστημα.

sudo apt-get remove wine* --purge

Όταν απεγκατασταθούν τα πάντα από το Debian, θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή autoremove για να απαλλαγείτε από τυχόν εναπομείναντα πακέτα Wine που μπορεί να υπάρχουν ακόμα.

sudo apt-get autoremove -y

Τώρα που έχει ολοκληρωθεί η εντολή αυτόματης αφαίρεσης, το Wine θα εκκαθαριστεί από το Debian.

  Πώς να απεγκαταστήσετε λογισμικό στο Ubuntu Linux

Καθαρίστε το κρασί από το Arch Linux

Για να διαγράψετε την εφαρμογή Wine από το Arch Linux, ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας. Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, διαγράψτε το φάκελο Wine χρησιμοποιώντας την εντολή rm.

rm -rf ~/.Wine

Αφού διαγράψετε το φάκελο Wine, θα χρειαστεί στη συνέχεια να απεγκαταστήσετε το πακέτο Wine. Ωστόσο, ενώ το κάνετε αυτό, μην χρησιμοποιήσετε την εντολή pacman -R, γιατί θα απεγκαταστήσετε μόνο το πακέτο “wine”, αντί για το πακέτο “wine” και όλες τις εξαρτήσεις του.

Αντίθετα, απεγκαταστήστε το πακέτο “wine” χρησιμοποιώντας το διακόπτη γραμμής εντολών -Rsc. Αυτή η εντολή θα σας βοηθήσει να διαγράψετε οτιδήποτε σχετίζεται με το Wine στον υπολογιστή σας που υπάρχει.

sudo pacman -Rsc wine

Purge Wine από το Fedora

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Fedora, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο. Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό, χρησιμοποιήστε την εντολή rm για να διαγράψετε τον φάκελο Wine από τον υπολογιστή.

rm -rf ~/.Wine

Τώρα που καταργήθηκε ο φάκελος Wine από το Fedora, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα πακέτα Wine από το Fedora. Ευτυχώς, σε αντίθεση με πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα Linux, δεν χρειάζεται να καθαρίσετε τίποτα. Το Dnf το κάνει αυτόματα.

sudo dnf remove wine -y

Μετά την απεγκατάσταση των πακέτων Wine από το σύστημά σας, το Wine θα εκκαθαριστεί από το Fedora.

  Πώς να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού στο Linux

Καθαρίστε το κρασί από το OpenSUSE

Για να διαγράψετε το Wine από το OpenSUSE, ξεκινήστε διαγράφοντας το φάκελο Wine από τον υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού. Ανοίξτε ένα τερματικό πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αναζητώντας “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την εντολή rm, διαγράψτε τον φάκελο Wine από τον αρχικό σας κατάλογο. Θυμήσου; Αυτό θα καταργήσει όλα τα προγράμματα και τα αρχεία Wine που έχετε εγκαταστήσει.

rm -rf ~/.Wine

Αφού διαγράψετε το φάκελο Wine, θα πρέπει να απαλλαγείτε από τα πακέτα Wine στο σύστημά σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την εντολή zypper rm, αλλά φροντίστε να συμπεριλάβετε τον διακόπτη γραμμής εντολών -u. Αυτός ο διακόπτης θα σας επιτρέψει επίσης να απεγκαταστήσετε όλες τις σχετικές εξαρτήσεις στα πακέτα “wine” στο σύστημά σας OpenSUSE.

sudo zypper rm -u wine

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πακέτου Wine και των υπόλοιπων εξαρτήσεων, θα έχετε διαγράψει το Wine από το σύστημά σας OpenSUSE.