Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Instagram σε Android και iOS

Το Instagram έχει εκραγεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Όλοι έχουν έναν λογαριασμό στο Instagram που ξεκίνησε ως εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών. Έχει φτάσει σε τέτοια ύψη που οι επωνυμίες χρησιμοποιούν διάσημους χρήστες του Instagram ως παράγοντες επιρροής για να διαδώσουν τα προϊόντα τους. Όπως και με άλλες εφαρμογές, η εφαρμογή Instagram δημιουργεί αρχεία κρυφής μνήμης που της επιτρέπουν να φορτώνει πιο γρήγορα κάθε φορά που την ανοίγετε. Τα αρχεία προσωρινής μνήμης αποθηκεύονται στην κινητή συσκευή σας και μερικές φορές καταναλώνουν πολύ χώρο. Αλλά μπορείτε να μάθετε πώς να καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη του Instagram. Αν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Instagram.

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Instagram σε Android και iOS

Το Instagram χρησιμοποιείται ευρέως σε smartphone και η εφαρμογή του είναι μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις τόσο σε Android όσο και σε iOS. Θα σας μάθουμε πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Instagram και στις δύο πλατφόρμες.

  Πώς να εκχωρήσετε προσωρινά δικαιώματα σε εφαρμογές στο Android

Μέθοδος 1: Σε Android

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής Instagram στο Android είναι αρκετά απλή και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Έχουμε δείξει τα βήματα χρησιμοποιώντας το smartphone Honor Play.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις πατώντας στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις εφαρμογών και μεταβείτε στην επιλογή Όλες οι εφαρμογές.

3. Εντοπίστε και πατήστε την εφαρμογή Instagram. Θα ανοίξει τις πληροφορίες εφαρμογής.

4. Πατήστε στην επιλογή Αποθήκευση.

5. Στο Storage, πατήστε στην επιλογή Clear cache.

Μετά από αυτό, η προσωρινή μνήμη Instagram θα αφαιρεθεί. Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Instagram στο Android.

Μέθοδος 2: Σε iOS

Η Apple δεν σας επιτρέπει να διαγράψετε αρχεία προσωρινής μνήμης εφαρμογών απευθείας στο iOS. Θα πρέπει να διαγράψετε εφαρμογές για να διαγράψετε τα αρχεία κρυφής μνήμης τους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Instagram στο iOS.

  Πώς να αναζητήσετε εικόνες Google από το πληκτρολόγιό σας [iOS]

1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Εντοπίστε την επιλογή Γενικά και πατήστε σε αυτήν.

3. Πατήστε στην επιλογή Αποθήκευση iPhone.

4. Βρείτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε πάνω της.

5. Πατήστε στην επιλογή Διαγραφή εφαρμογής. Θα διαγράψει την εφαρμογή Instagram από το iPhone σας.

6. Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη και πατήστε το εικονίδιο του App Store για να ανοίξετε το App Store.

7. Αναζητήστε την εφαρμογή Instagram και εγκαταστήστε την ξανά.

Ως εκ τούτου, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Instagram σε iOS και Android. Η πρόσφατα εγκατεστημένη εφαρμογή Instagram δεν θα έχει αρχεία κρυφής μνήμης.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορεί το Instagram να διαγράψει ανενεργούς λογαριασμούς;

Απ. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Instagram, αλλά οι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι ορισμένοι λογαριασμοί τερματίζονται εάν δεν είναι ενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίστε να συνδέεστε στο Instagram από καιρό σε καιρό για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα οθόνης για να αντισταθμίσετε την αχρωματοψία στο iOS 10

Ε2. Τι είναι ένας ιδιωτικός λογαριασμός Instagram;

Απ. Από προεπιλογή, το Instagram σας μπορεί να προβληθεί από οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο, ακόμα και σε όσους δεν έχουν λογαριασμό Instagram. Ένα ιδιωτικό Instagram είναι ένας λογαριασμός που μπορούν να προβληθούν μόνο από τους ακόλουθούς του, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο όσοι ακολουθούν τον συγκεκριμένο λογαριασμό μπορούν να δουν τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις τοποθεσίες που μοιράζεται.

Ε3. Πόση διάρκεια μπορούν να έχουν οι τροχοί του Instagram;

Απ. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, οι τροχοί μπορούσαν να έχουν διάρκεια έως και 30 δευτερόλεπτα, αλλά λόγω του TikTok και της αυξανόμενης δημοτικότητάς του, το Instagram αποφάσισε να αυξήσει αυτό το όριο στα 60 δευτερόλεπτα. Τώρα μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα ρολό διάρκειας ενός λεπτού στο Instagram.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε πώς να καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη του Instagram. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.