Πώς να κάνετε Pool Mine Ethereum: Ο Πλήρης Οδηγός [2022]

Ενώ ο καθένας μπορεί να εξορύξει, δεν μπορούν όλοι να εξορύξουν κερδοφόρα. Ας αναζητήσουμε λοιπόν έναν πλήρη οδηγό εξόρυξης πισίνας A-to-z Ethereum.

Η εξόρυξη κρυπτογράφησης είναι το αίμα και η σάρκα κάθε blockchain Proof of Work (θα φτάσουμε σε αυτό). Χωρίς ένα ισχυρό δίκτυο εξορυκτών, το blockchain είναι τόσο ευάλωτο όσο οτιδήποτε γράφεται σε ένα κομμάτι χαρτί.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο blockchain, δεν είναι απλώς ένα κρυπτονόμισμα, αλλά έχει πολλές άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με το blockchain, όπως DeFi, Metaverse, Non-Fungible Tokens, DAO κ.λπ.

Ορισμένοι αντιλαμβάνονται επίσης το Ethereum ως ανώτερο από το blockchain του Bitcoin, το οποίο περιορίζεται στις οικονομικές συναλλαγές. Και με τη δυσκολία της εξόρυξης Bitcoin να φτάσει σε πρωτοφανή ύψη, είναι φυσικό να αναζητήσετε μια ισχυρή εναλλακτική.

Άρα, είστε εδώ και ψάχνετε πώς να εξορύξετε το Ethereum. 😀

Πριν πάμε στην ουσία, ας δούμε τα βασικά.

Τι είναι το Crypto Mining;

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται για την επικύρωση μιας αξίας μπλοκ συναλλαγών, η οποία στη συνέχεια γίνεται η νεότερη προσθήκη στη μακρά αλυσίδα των μπλοκ-blockchain.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εύρεση του κατακερματισμού κρυπτογράφησης. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί απίστευτα πόρους για μια μακρά αλυσίδα όπως το Ethereum.

Αφού βρει τον απαιτούμενο κατακερματισμό για το μπλοκ, ο πρώτος εξορύκτης μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες στο δίκτυο. Στη συνέχεια, το δίκτυο επαληθεύει τη νομιμότητά του, προσθέτοντας τελικά στα δικά του αντίγραφα του blockchain.

Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται για κάθε μπλοκ, το οποίο έρχεται περίπου κάθε 15-18 δευτερόλεπτα για το δίκτυο Ethereum.

Αυτή η πολυπλοκότητα είναι που κάνει το Ethereum μια ισχυρή, αμετάβλητη τεχνολογία. Επειδή για να διακυβευτεί ένα τόσο τεράστιο δίκτυο, οι προσπάθειες που απαιτούνται θα υπερβούν εύκολα τα πιθανά οφέλη.

Κατά συνέπεια, η εξόρυξη κρυπτογράφησης είναι η ραχοκοκαλιά οποιασδήποτε απόδειξης εργασίας του blockchain και είναι κερδοφόρα εάν γίνει με σύνεση.

Τι είναι το Proof-of-Work;

Αυτό το φαινόμενο κατά το οποίο ένας εξορύκτης επιλύει έναν κατακερματισμό κρυπτογράφησης και στη συνέχεια υποβάλλει το «έργο» σε ολόκληρο το δίκτυο ως «απόδειξη» ονομάζεται απόδειξη εργασίας (PoW), το οποίο δεν είναι παρά ένας συναινετικός μηχανισμός για τη λειτουργία του blockchain. .

  Τα 5 ελαφρύτερα προγράμματα περιήγησης στο Web

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, όπως το Proof-of-Stake, στους οποίους το Ethereum σχεδιάζει να στραφεί.

Ωστόσο, το PoW είναι το μόνο που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου, καθώς ξεκίνησε με το Bitcoin το 2009 και ήταν αλάνθαστο για πάνω από μια δεκαετία.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η κατανάλωση ενέργειας. Καθώς όλοι οι ανθρακωρύχοι σπεύδουν να μεταγλωττίσουν ένα μπλοκ, μόνο ένας τα καταφέρνει, με αποτέλεσμα μια τεράστια σπατάλη για όλους τους άλλους κάθε φορά που δημιουργείται ένα μπλοκ.

Τύποι Εξόρυξης

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι εξόρυξης με βάση το υλικό σας και μερικές άλλες σημαντικές παραμέτρους.

Solo Mining

Όπως φαίνεται από το όνομα, solo mining είναι όταν κάνεις DIY τα πάντα. Απαιτεί μεγάλη τεχνική τεχνογνωσία και επενδύσεις.

Με απλά λόγια, η εξόρυξη ανταγωνίζεται σε έναν αγώνα κάθε φορά που ψάχνετε για το crypto hash. Ποια είναι, λοιπόν, η μοίρα ενός ατόμου που οδηγεί ένα καροτσάκι σε έναν αγώνα φόρμουλας F1 – πολλή σκληρή δουλειά χωρίς κέρδη.

Θα μπορούσε να είναι το ίδιο εάν προσπαθήσετε να εξορύξετε το Ethereum με μια εγκατάσταση ουσιαστικά κατώτερη από τα mega pools με εκατοντάδες υπολογιστές να ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ωστόσο, αυτό είναι επίσης το μέγιστο που μπορείτε να κερδίσετε από την εξόρυξη, χωρίς κέρδη να πάνε αλλού εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε μια περιουσία εκ των προτέρων.

Εξόρυξη πισίνας

Αντίθετα, το pool mining ενέχει μικρότερο κίνδυνο και λιγότερες ανταμοιβές. Επιπλέον, η συμμετοχή σε πισίνες είναι γενικά εύκολη, με λεπτομερείς οδηγούς που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε.

Το πρωταρχικό πλεονέκτημα της εξόρυξης πισίνας είναι η ελευθερία που δίνει για να ξεκινήσετε την εξόρυξη με ονομαστικό κόστος. Επιπλέον, φροντίζουν για την περίπλοκη εγκατάσταση του λογισμικού και πληρώνετε μόνο μια μικρή προμήθεια σε αντάλλαγμα.

Εάν αυτό σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, δοκιμάστε να κάνετε εξόρυξη με F2pool, Αιθερμίνηή Binance Pool.

Solo Mining Pools

Αυτή είναι η μέση λύση μεταξύ των επιπλοκών του solo mining και των λιγότερων ανταμοιβών του pool mining. Αυτές οι δεξαμενές σάς επιτρέπουν να συμμετέχετε μόνοι στην πισίνα, ενώ φροντίζετε για τις πτυχές λογισμικού που σχετίζονται με την εξόρυξη.

Ωστόσο, χρειάζεστε ισχυρό υλικό για να συμμετάσχετε σε σόλο πισίνες όπως Κ1Πισίνα, 2 Μεταλλωρύχοικαι τα λοιπά.

Cloud Mining

Αυτό είναι το πιο εύκολο στην αρχή αλλά το πιο επικίνδυνο από τα πολλά.

  Γιατί το Firestick σας λέει ότι το δίκτυο έχει αποσυνδεθεί;

Το Cloud Mining διευκολύνει ένα συμβόλαιο εξόρυξης για μια καθορισμένη περίοδο. Αυτές οι εταιρείες φέρονται να εξορύξουν με το δικό τους υλικό και μοιράζονται τα κέρδη με τους πελάτες (εσείς).

Ο χρήστης πληρώνει εκ των προτέρων για ολόκληρη τη διάρκεια της σύμβασης και εξαρτάται πλήρως από την εταιρεία εξόρυξης.

Όπως πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι εξαπατήθηκαν, ενημερώστε τον εαυτό σας πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε συμβόλαιο εξόρυξης cloud.

Εξόρυξη GPU

Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος χρησιμοποιεί κάρτες γραφικών για την εξόρυξη. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ξεκινήσετε την εξόρυξη. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει κανείς και μικρά κέρδη.

Αυτό είναι πιο κατάλληλο για τη συμμετοχή σε pools, καθώς ο συνολικός μικρός ρυθμός κατακερματισμού δεν θα βρει τύχη να κερδίσει μπλοκ μόνος του.

Ωστόσο, ορισμένοι ανθρακωρύχοι συνδυάζουν επίσης πολλές GPU σε μια εξέδρα εξόρυξης για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να εξασφαλίσουν ένα μπλοκ.

Συντελεστές εικόνας: Reddit

Αν αναρωτιέστε, το εξωτερικό περίβλημα για τέτοιες ρυθμίσεις είναι διαθέσιμο στο Amazon:

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα προϊόντα παρέχουν μόνο το πλαίσιο χωρίς όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που μπορεί να χρειαστείτε για να ξεκινήσετε την εξόρυξη.

Συμπερασματικά, επαληθεύστε τι υπάρχει στην προσφορά πριν κάνετε μια αγορά.

εξόρυξη ASIC

Το Ενσωματωμένο Κύκλωμα Ειδικής Εφαρμογής (ASIC) είναι αποκλειστικά θηρία που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για εξόρυξη. Οι εξορύκτες της ASIC έχουν κορυφαίες τιμές, δημιουργούν υψηλό θόρυβο λειτουργίας και παράγουν συγκριτικά μεγαλύτερα κέρδη.

Έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο solo mining, αλλά η καλύτερη περίπτωση χρήσης εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή σε ένα καλό pool.

Αλλά εγκυμονούν μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς έχουν σχεδιαστεί ρητά για να λειτουργούν με έναν μόνο αλγόριθμο εξόρυξης. Έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλα νομίσματα.

Για παράδειγμα, όταν το Ethereum μεταβεί στο Proof-of-Stake, όλοι οι εξορύκτες του ASIC Ethereum θα χάσουν την αξία τους, ειδικά εάν ο εξορύκτης δεν ενδιαφέρεται να εξάγει άλλα λιγότερο σημαντικά κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο αλγόριθμο.

Συμπερασματικά, η επένδυση σε ASIC για εξόρυξη Ethereum αυτή τη στιγμή δεν συνιστάται.

Έτσι, αυτό ολοκληρώνει τους κύριους τύπους εξόρυξης. Περαιτέρω ενότητες περιλαμβάνουν τη γενική διαδικασία για την εξόρυξη πισίνας Ethereum με GPU, καθώς αυτό κάνουν οι περισσότεροι εξορύκτες.

Πώς να κάνετε Pool Mine Ethereum;

Η εξόρυξη Ethereum είναι μια διαδικασία με λίγα βήματα. Μετά τη ρύθμιση, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα εκτός από την παρακολούθηση των ανταμοιβών και την παρακολούθηση των εξόδων.

Πριν ξεκινήσετε, είναι ζωτικής σημασίας να αξιολογήσετε την κατά προσέγγιση κερδοφορία σύμφωνα με το τρέχον υλικό σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε υπολογιστή κερδών εξόρυξης κρυπτογράφησης όπως CryptoCompare, CryptoRivalκαι τα λοιπά.

  Τα κορυφαία 13 εργαλεία μάρκετινγκ περιεχομένου για ανάπτυξη και αφοσίωση

Ωστόσο, αυτοί οι αριθμομηχανές δίνουν μόνο χονδρικές εκτιμήσεις και τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.

#1. Δημιουργήστε ένα Crypto Wallet

Εγγραφείτε σε οποιοδήποτε Πορτοφόλι κρυπτογράφησης συμβατό με Ethereum. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, προσπαθήστε να αναζητήσετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης με αυτοεξυπηρέτηση, καθώς είναι πιο ασφαλή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα πορτοφόλια που φυλάσσονται μόνοι σας σημαίνουν ότι κρατάτε τα ιδιωτικά σας κλειδιά. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερο έλεγχο και ασφάλεια, εάν μπορείτε να κρατήσετε τα κλειδιά και τη φράση σας ασφαλή.

#2. Εγγραφείτε σε μια πισίνα

Έχετε μια ποικιλία από πισίνες για να συμμετάσχετε. Αλλά η συμμετοχή σε μια νέα ομάδα με χαμηλό ρυθμό κατακερματισμού μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου και πόρων.

Έτσι, ακόμα κι αν τα φημισμένα ονόματα χρεώνουν μεγαλύτερες προμήθειες, αξίζει να συμμετάσχετε, επειδή σας δίνουν μια καλύτερη ευκαιρία για σταθερά κέρδη.

Ο καλύτερος τρόπος να κρίνεις κάθε πισίνα είναι η πρόσφατη απόδοσή του. Και το πιο αξιόπιστο μέρος για να το διαπιστώσετε αυτό είναι Etherscan.

Συντελεστές εικόνας: Etherscan

Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε ποια ομάδα κερδίζει ενεργά μπλοκ. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να περάσετε όλη αυτή την εργασία, δοκιμάστε miningpoolstats για να μάθετε την ιστορία των τελευταίων 1000 μπλοκ.

Συντελεστές εικόνας: MiningPoolStats

Με βάση αυτό, οι τρεις κορυφαίες πισίνες εξόρυξης Ethereum είναι οι Ethermine, F2Pool και Poolin.me.

#3. Λήψη λογισμικού και έναρξη εξόρυξης

Όπως και οι πισίνες, έχει κανείς πολλές επιλογές για λογισμικό εξόρυξης. Ο προτεινόμενος τρόπος είναι να προχωρήσετε σύμφωνα με τον οδηγό εξόρυξης πισίνας.

Φροντίστε να επεξεργαστείτε το αρχείο start.bat ή start.cmd που συνοδεύει το λογισμικό εξόρυξης. Ο στόχος είναι να αντικαταστήσετε το «όνομα χρήστη» με το καταχωρημένο όνομα της πισίνας σας και να εισαγάγετε τη διεύθυνση εξόρυξης της πισίνας σας όπως δίνεται στον αντίστοιχο οδηγό.

Μετά την επεξεργασία και την αποθήκευση του αρχείου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε διπλό κλικ στο ίδιο αρχείο για να ξεκινήσετε την εξόρυξη.

συμπέρασμα

Έτσι, αυτό ολοκληρώνει τον οδηγό εξόρυξης πισίνας Ethereum. Θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε τη συμβατότητα με άλλους αλγόριθμους εξόρυξης εάν αγοράζετε νέο υλικό, όπως Η εξόρυξη Ethereum πρόκειται να σταματήσει κάποια στιγμή το 2022.

Αλλά η εξόρυξη δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε κρυπτογράφηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το ποντάρισμα κρυπτογράφησης σε αυτές τις πλατφόρμες πονταρίσματος κρυπτογράφησης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης τρόποι για να κερδίσετε δωρεάν κρυπτογράφηση κάνοντας τόσο λίγα όσο σερφάροντας στο Διαδίκτυο.