Πώς να κάνετε το Email Blast σωστά; [+5 Tools]

Εάν θέλετε να προσεγγίσετε ένα μεγάλο κοινό για να το ενημερώσετε για μια παρουσίαση προϊόντος ή αποκλειστικές προσφορές, το email blast (eBlast) είναι η μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Ακόμη και σε αυτήν την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθεί να είναι ενεργή. Ένα email μπορεί να φτάσει στα εισερχόμενα των παραληπτών, καθιστώντας το ένα γόνιμο κανάλι μάρκετινγκ για μεγάλες επιχειρήσεις.

Χρησιμοποιώντας την προσέγγιση έκρηξης email, μπορείτε να προσεγγίσετε χιλιάδες πιθανούς πελάτες. Ας βουτήξουμε για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτό το στοιχείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι είναι το Email Blast (eBlast);

Το email blast είναι ένας τύπος email marketing. Αναφέρεται στην πράξη της αποστολής ενός email σε μεγάλο αριθμό συνδρομητών ταυτόχρονα. Ο όρος blast συνδέεται με αυτή τη μέθοδο επειδή δεν περιλαμβάνει στρατηγική στόχευση των παραληπτών.

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για εκρήξεις email, αλλά είστε εξοικειωμένοι με όρους όπως μεταδίδονται email, μαζικά email, μαζικά email και καμπάνιες email. Να σας ενημερώσουμε ότι αυτοί οι τελευταίοι όροι είναι συνώνυμοι της έκρηξης email.

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως στα ακόλουθα σενάρια:

Ενημερωτικό δελτίο

Εάν θέλετε να συνδεθείτε με το κοινό σας μέσω ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το email blast είναι ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Ανακοινώσεις

Σε περίπτωση αλλαγής όσον αφορά την πολιτική, την τιμή, το εύρος προϊόντων ή τις ώρες εργασίας, μπορείτε να ειδοποιήσετε τους συνδρομητές σας μέσω email.

Προώθηση πωλήσεων

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά αυτήν την τεχνική μάρκετινγκ μέσω email για να διαδώσουν τα νέα των εκπτώσεων σε ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Λανσάρισμα προϊόντος

Το email blast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακοινώσετε μια νέα κυκλοφορία προϊόντος ή ενημέρωση λειτουργιών.

Γιατί να επιλέξετε το Email Blast;

  • Δεδομένου ότι η έκρηξη email δεν περιλαμβάνει εργασίες όπως τμηματοποίηση λιστών, εξατομίκευση ή αυτοματοποίηση, εξοικονομεί πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.
  • Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε δαπανηρά εργαλεία για το σχεδιασμό email. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε οικονομικό πάροχο υπηρεσιών email ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.
  • Μερικές φορές, δεν έχετε μια επιμελημένη λίστα των συνδρομητών σας. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σάς βοηθούν να προσεγγίσετε το μαζικό κοινό και να το ενημερώσετε για τα νέα προϊόντα και τις ενημερώσεις σας.

Διαφορά μεταξύ Email Blast και Email Marketing

Αν δυσκολεύεστε να κάνετε διάκριση μεταξύ email blast και email marketing, δεν είστε μόνοι! Για να κατανοήσετε αυτές τις δύο προσεγγίσεις, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη συζήτηση σχετικά με τις διαφορές τους.

  • Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο γενικός όρος για όλους τους τύπους προωθήσεων που βασίζονται σε email, ενώ η έκρηξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μόνο ένα συστατικό του.
  • Ως μέρος της έκρηξης email, στέλνετε το ίδιο email σε όλους τους παραλήπτες. Από την άλλη, στέλνετε εξατομικευμένα email στο email marketing.
  • Το email blast έχει χαμηλότερο ROI σε σύγκριση με το εξατομικευμένο μάρκετινγκ μέσω email. Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων της έκρηξης email είναι επίσης μικρότερη.
  • Η εφαρμογή μιας έκρηξης email σημαίνει αποστολή του email σε ολόκληρη τη λίστα. Για το μάρκετινγκ μέσω email, δημιουργείτε τμήματα και στη συνέχεια στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Η έκρηξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν λαμβάνει υπόψη τη ζώνη ώρας των παραληπτών. Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με την τοπική ζώνη ώρας και την προηγούμενη συμπεριφορά.
  Πώς να αλλάξετε το εικονίδιο φακέλου σε Mac

Κορυφαίες συμβουλές για να εκτελέσετε το Email Blast

Με την εξέχουσα θέση του εξατομικευμένου μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η έκρηξη email έχει γίνει μια ξεπερασμένη προσέγγιση για πολλούς. Σύμφωνα με το Mailchimp, το μέσο ποσοστό ανοιχτού email είναι 21,33% σε όλους τους κλάδους.

Για την έκρηξη του email, ο αριθμός πέφτει. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνετε το email blast με τον σωστό τρόπο και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  • Η εξατομίκευση για εκρήξεις email μπορεί να ακούγεται αντιφατική. Αλλά μπορείτε προφανώς να χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος εξατομίκευσης στα μαζικά email σας, όπως να προσθέσετε το όνομα του παραλήπτη στην κεφαλίδα του email ή στη γραμμή θέματος. Αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερες αναλογίες ανοίγματος και κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα μια επιμελημένη λίστα διευθύνσεων email για να στείλετε μια έκρηξη email. Η επιλογή μιας αγορασμένης λίστας email είναι κακή ιδέα, καθώς μειώνει τις πιθανότητες να έχετε καλό ανοιχτό επιτόκιο.
  • Τα email σας θα πρέπει να περιέχουν ένα συναρπαστικό σχέδιο και CTA. Θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στη σελίδα προορισμού και τον ιστότοπό σας, οδηγώντας τελικά σε περισσότερες πωλήσεις και μετατροπές.
  • Το να βασίζεστε στους τακτικούς πελάτες email σας όπως το Gmail και το Outlook για την αποστολή εκρήξεων email θα ήταν μια ανόητη απόφαση. Πρέπει να επενδύσετε σε υπηρεσίες ή λύσεις έκρηξης email για να αυξήσετε τις πιθανότητες να φτάσουν τα email σας στους παραλήπτες.
  • Φροντίστε να τμηματοποιήσετε τη λίστα σας πριν στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, μπορείτε να στείλετε τα email σας σε άτομα ανάλογα με την τοποθεσία, τη συμπεριφορά στο διαδίκτυο και το ιστορικό αγορών τους.
  • Η αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια λίστα δυνητικών πελατών δεν τελειώνει τη δουλειά σας. Μετά από αυτό, θα πρέπει να παρακολουθείτε τους KPI του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο ρυθμός ανοίγματος και ο ρυθμός κλικ προς άνοιγμα, για να κατανοήσετε την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας. Αυτό θα σας πει επίσης εάν χρειάζεται να τροποποιήσετε τη στρατηγική.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα λογισμικό Email Blast

Ευκαμψία

Το λογισμικό που επιλέγετε για το email blast θα πρέπει να σας προσφέρει ευελιξία όσον αφορά τη χρήση και το κόστος. Θα πρέπει να έχει πρόγραμμα pay as you go, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύετε μια περιουσία σε μηνιαίες χρεώσεις.

Πρότυπα σχεδίασης

Ο σχεδιασμός ενός email από την αρχή είναι ταραχώδης και απαιτεί χρόνο. Πηγαίνετε για μια εφαρμογή που έχει προσχεδιασμένα πρότυπα email. Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακόμα κι αν είστε αρχάριος στον τομέα του σχεδιασμού email.

Επεξεργαστής μεταφοράς και απόθεσης

Τα πρότυπα θα πρέπει να είναι προσαρμόσιμα και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης είναι αυτό που χρειάζεστε για να εξατομικεύσετε ένα πρότυπο. Αυτή η διαισθητική λειτουργία θα σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια κάνοντας εύκολη τη διαδικασία δημιουργίας email.

Υψηλές τιμές αποστολής email

Όλες οι προσπάθειές σας θα πάνε μάταιες εάν τα email σας δεν φτάσουν στα εισερχόμενα των συνδρομητών σας. Για να αποφύγετε αυτήν την απογοήτευση, πρέπει να επιλέξετε μια λύση με υψηλό ποσοστό παράδοσης. Πρέπει να επαληθεύσετε τις διεκδικούμενες τιμές προτού επιλέξετε εταιρεία.

Insights

Η προσέγγιση έκρηξης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να μην περιλαμβάνει τμηματοποίηση ή εξατομίκευση, αλλά πρέπει να συγκεντρώσετε πληροφορίες από τις καμπάνιες σας για να αυξήσετε την αφοσίωση και τη μετατροπή. Ως εκ τούτου, η λύση που θα επιλέξετε θα πρέπει να σας παρέχει αναφορές σχετικά με μετρήσεις απόδοσης, όπως αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και ανοίγματος.

  Πώς να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone

Υποστήριξη

Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν. Ο πάροχος υπηρεσιών έκρηξης email θα πρέπει να έχει ισχυρή υποστήριξη πελατών μέσω email, ζωντανής συνομιλίας ή τηλεφωνικών κλήσεων για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Τώρα που συγκεντρώσατε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο έκρηξης email και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά, ακολουθεί μια επιμελημένη λίστα εργαλείων έκρηξης email.

Sendinblue

Το Sendinblue είναι ένας δημοφιλής πάροχος υπηρεσιών έκρηξης email που σας επιτρέπει να στέλνετε 300 email δωρεάν κάθε μέρα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα επί πληρωμή σχέδιά του να στέλνει περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά ημέρα. Προσφέρει επίσης εργαλεία μάρκετινγκ απαραίτητα για bloggers, μικρές επιχειρήσεις, εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και μεγάλες επιχειρήσεις.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να στείλετε εντυπωσιακά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε χιλιάδες άτομα και να τα οδηγήσετε στις σελίδες προορισμού σας. Έρχεται με μια ισχυρή υποδομή παράδοσης που σας προσφέρει μεγάλες πιθανότητες να φτάσετε στα εισερχόμενα των πιθανών κοστουμιών. Η Sendinblue έχει επίσης μια ομάδα ειδικών που παρακολουθεί στενά τους διακομιστές email.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα 40+ πρότυπα email και να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης. Υποστηρίζει την εισαγωγή λιστών συνδρομητών μέσω αρχείων CSV, Excel και TXT. Επιπλέον, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μετράτε την επιτυχία των καμπανιών σας μέσω email, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποια στρατηγική λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας.

Το Sendinblue προσφέρει επίσης μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με τις μετρήσεις μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως η δυνατότητα παράδοσης, το ανοιχτό ποσοστό, το CTR, ο χάρτης θερμότητας, οι μετατροπές και οι διαγραφές συνδρομητών. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε έτοιμες ροές εργασίας για κοινά σενάρια.

BigMailer

Εάν ανήκετε σε μια εταιρεία που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την τεχνική blast email για να αποκτήσει δυνητικούς πελάτες ή να τους μετατρέψει, το BigMailer είναι η πλατφόρμα για εσάς. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα email σας από ένα μέρος και να εξασφαλίσετε εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI).

Σας επιτρέπει να συγχωνεύσετε τα διαφημιστικά και συναλλακτικά email σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενοποιημένη προβολή πελατών και να τους στοχεύσετε με αφοσίωση σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τη φήμη σας ως αποστολέα.

Με το BigMailer, οι εταιρείες μπορούν να μετατρέψουν τα υπάρχοντα πρότυπα HTML σε κλασικό πρόγραμμα επεξεργασίας HTML και να δημιουργήσουν πρότυπα που ανταποκρίνονται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο από τη βιβλιοθήκη τους και να το προσαρμόσετε ανάλογα.

Αυτό το εργαλείο υποστηρίζει την ενοποίηση με διάφορες άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Zapier, Zoho, Integromat και Pabbly για το συγχρονισμό των αρχείων πελατών σας. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα webhook του για να μετακινήσετε δεδομένα στην εφαρμογή σας.

Τα πρακτορεία μπορούν να αξιοποιήσουν τον κύριο πίνακα ελέγχου για να διαχειριστούν απεριόριστες επωνυμίες. Υποστηρίζει επίσης την πρόσκληση ενδιαφερόμενων μερών στην εφαρμογή και τον απρόσκοπτο έλεγχο του επιπέδου πρόσβασης.

Σέντυ

Ψάχνετε για μια φθηνή λύση για να στείλετε ενημερωτικά δελτία στους συνδρομητές σας; Ο Sendy είναι εδώ για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό. Είναι ένα αυτο-φιλοξενούμενο λογισμικό ενημερωτικών δελτίων email που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως μέρος της προσέγγισης έκρηξης email.

Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιεί Amazon Simple Email Service (SES) και πληρώνετε μόνο για τον αριθμό των email που στέλνετε. Το Sendy θα σας κοστίσει 1 $ για να στείλετε κάθε 10.000 email σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου.

  Πώς να κάνετε Subscript (ή Superscript) στα Έγγραφα Google

Εάν είστε εταιρεία ή επιχείρηση που πρέπει να διαχειρίζεται πολλά προϊόντα, η λειτουργία λογαριασμών πελατών με λευκή ετικέτα αυτής της εφαρμογής θα είναι επωφελής για εσάς. Αυτή η εφαρμογή είναι επίσης ιδανική για διαχείριση συνδρομητών και τμηματοποίηση λιστών.

Η επιλογή του Sendy σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μη αυτόματες εκκαθαρίσεις μετά την καμπάνια, καθώς χειρίζεται αυτόματα τις αναπηδήσεις, τα παράπονα και τις διαγραφές εγγραφής σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε ακόμη και να το ενσωματώσετε με άλλες πλατφόρμες όπως Zapier, Magento, Drupal, Joomla, Woocommerce, Prestashop και Wufoo.

Mailmunch

Το Mailmunch είναι η τέλεια πλατφόρμα για επιχειρήσεις και παράγοντες επιρροής που θέλουν να δουν ώθηση στις πωλήσεις των προϊόντων τους και ανάπτυξη στη βάση θαυμαστών τους. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά email και ενημερωτικά δελτία για το κοινό σας και να τα στείλετε αβίαστα για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και τη μετατροπή του ιστότοπου.

Με τις εκρήξεις email από αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μόνο email και να το παραδώσετε σε χιλιάδες παραλήπτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα HTML του και να το εξατομικεύσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Τα αποκριτικά email του Mailmunch φαίνονται καλά, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο πελάτης.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη εικόνων για διαχείριση ψηφιακών στοιχείων. Περιέχει χιλιάδες εικόνες χωρίς δικαιώματα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στις εικόνες σας. Αυτή η πλατφόρμα μειώνει επίσης τη χειρωνακτική εργασία σας στέλνοντας αυτοματοποιημένα email καλωσορίσματος στους πελάτες. Το Mailmunch προσφέρει επίσης προηγμένα αναλυτικά δεδομένα για τους πελάτες για καλύτερη δημιουργία στρατηγικής στο μέλλον.

Moosend

Αναζητάτε μια λύση για να προσφέρετε εντυπωσιακές καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πιθανούς πελάτες σας; Το Moosend είναι ένα απλό στη χρήση λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία και τη ροή εργασιών για τη διευκόλυνσή σας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις κωδικοποίησης. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, αυτή η πλατφόρμα σάς βοηθά να ανοίγετε τα email σας και να κάνετε κλικ κάθε φορά. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας email μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή του κοινού.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε δοκιμές A/B για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας σας. Η δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων σας προσφέρει πληροφορίες για την επιτυχία της καμπάνιας σας, ενώ η τμηματοποίηση λιστών θα διασφαλίσει ότι στέλνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σωστή κατηγορία ατόμων.

Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε αυτήν την πλατφόρμα με οποιαδήποτε πλατφόρμα CRM, ιστότοπο ή ηλεκτρονικό εμπόριο, ακόμη και χωρίς γνώση HTML. Το Moosend διαθέτει επίσης ένα API που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού.

Οι υποστηριζόμενες εφαρμογές είναι Zapier, MailChimp, WooCommerce, HubSpot, Magento, Active Campaign, Elementor, Zendesk, Salesforce, Pabbly, Bouncer, Drupal, Xero, Freshbooks, Zoho και άλλα.

Fiverr για πρόσληψη επαγγελματιών για Email Blast

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καμία εφαρμογή, αλλά είστε πολύ απασχολημένοι για να στείλετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική αγορά Fiverr για να προσλάβετε άτομα να στέλνουν μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ μέρους σας. Εδώ, επαγγελματίες από όλο τον κόσμο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μπορείτε να τα επιλέξετε με βάση τις αξιολογήσεις και τον προϋπολογισμό τους.

συμπέρασμα

Το email blast είναι ένας οικονομικός τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό σας. Ωστόσο, μια μη τμηματοποιημένη προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία των καμπανιών σας. Με τη σωστή στρατηγική έκρηξης email που περιλαμβάνει εξατομίκευση, συνέπεια και τμηματοποίηση λιστών, οι εταιρείες μπορούν να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ισχυρών εφαρμογών έκρηξης email για να κάνετε την καμπάνια σας επιτυχημένη. Τώρα που ξέρετε ποιες δυνατότητες πρέπει να έχει το εργαλείο έκρηξης email σας, η επιλογή ενός θα γίνει ευκολότερη. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες πλατφόρμες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.