Πώς να κάνετε το Dumb Window Air Conditioner σας Έξυπνο

Οι μονάδες A/C παραθύρων είναι κρίσιμες σε σπίτια χωρίς κεντρικό κλιματισμό. Αλλά η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση κάθε μονάδας είναι ένας πόνος και τα έξυπνα κλιματιστικά είναι ακριβά. Με ένα έξυπνο βύσμα, μπορείτε να κάνετε πολλές μονάδες A/C έξυπνες.

Γιατί να κάνετε ένα παράθυρο A/C Smart;

Τα κλιματιστικά παραθύρων είναι ακριβά και συχνά κυμαίνονται από $200 έως $500. Αντισταθμίζουν αυτό το κόστος διαρκώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα — δεν είναι ασυνήθιστο να τους δούμε να εργάζονται για πέντε έως δέκα χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος για να ψύξετε πολλά δωμάτια σε ένα σπίτι είναι να αγοράσετε πολλές μονάδες, μία για κάθε δωμάτιο. Αλλά αυτό σας αφήνει να τρέχετε από δωμάτιο σε δωμάτιο για να τα ενεργοποιήσετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Αργότερα, τρέχετε για να τα απενεργοποιήσετε για να εξοικονομήσετε ρεύμα. Και όταν επιστρέφετε σπίτι, το σπίτι σας μπορεί να είναι ζεστό μέχρι να ενεργοποιήσετε τα κλιματιστικά σας και να έχουν την ευκαιρία να δροσίσουν τα πράγματα. Αλλά μπορεί να μην θέλετε να τα τρέχετε όλη μέρα αν λείπετε από το σπίτι.

Ορισμένες νεότερες μονάδες A/C διαθέτουν επιλογές Wi-Fi για φωνή και τηλεχειριστήριο, αλλά η αγορά ενός εντελώς νέου κλιματιστικού για αυτήν τη λειτουργία δεν έχει νόημα εάν το παλιό λειτουργεί καλά και είναι ενεργειακά αποδοτικό. Έτσι, το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να κάνετε το χαζό σας A/C έξυπνο προσθέτοντας ένα έξυπνο βύσμα. Με ένα έξυπνο βύσμα, χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή ή φωνητικό έλεγχο για να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε οποιοδήποτε κλιματιστικό στο σπίτι ή το διαμέρισμα. Και μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως όταν είστε στο δρόμο για το σπίτι, ώστε το σπίτι σας να είναι δροσερό όταν φτάσετε.

  Πώς να ανοίξετε καρφιτσωμένους ιστότοπους στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας στα Windows 10

Τα έξυπνα βύσματα είναι φθηνά, κυμαίνονται από $15 έως $30 και μπορούν να βασίζονται σε ZigBee, Z-Wave, Wi-Fi ή Bluetooth. Τα περισσότερα λειτουργούν είτε με την Alexa είτε με το Google Assistant και μπορείτε εύκολα να τα ελέγξετε από το τηλέφωνό σας. Η καλύτερη χρήση των έξυπνων βυσμάτων είναι ο φωνητικός έλεγχος και ο αυτοματισμός, αλλά είναι δυνατό να εξοικονομήσετε χρήματα επίσης. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι μονάδες A/C συμβατές με έξυπνους διακόπτες, επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν η δική σας θα λειτουργεί με έξυπνα βύσματα.

Πώς να ελέγξετε εάν το κλιματιστικό σας λειτουργεί με έξυπνο βύσμα

Η μονάδα A/C σας χρειάζεται φυσικούς διακόπτες εναλλαγής ή καντράν, παρόμοιους με αυτόν, για να λειτουργήσει.

Τα έξυπνα βύσματα είναι εξαιρετικά gadget που λειτουργούν με απλές αρχές. Πρώτα, συνδέστε μια συσκευή —όπως μια λάμπα ή μια καφετιέρα— στην έξυπνη πρίζα. Συνδέστε το έξυπνο βύσμα στην πρίζα. Τώρα, μπορείτε να προγραμματίσετε και να ελέγξετε το βύσμα με την εφαρμογή smartphone.

Όταν απενεργοποιείτε το έξυπνο βύσμα, διακόπτει την παροχή ρεύματος σε ό,τι είναι συνδεδεμένο σε αυτό. Ουσιαστικά, είναι το ίδιο με το να αποσυνδέσετε τη λάμπα ή την καφετιέρα. Όταν ανοίγετε το έξυπνο βύσμα, έχετε «συνδέσει τη λάμπα στην πρίζα».

Αλλά η ίδια απλή αρχή κοπής και επαναφοράς ισχύος περιορίζει τις δυνατότητες έξυπνων βυσμάτων. Δεν θα λειτουργούν όλες οι συσκευές με έξυπνο βύσμα επειδή ορισμένες χρησιμοποιούν ηλεκτρικό διακόπτη. Οι ηλεκτρικοί διακόπτες αποθηκεύουν την τρέχουσα κατάσταση ενεργοποίησης και απενεργοποίησης σε μια πλακέτα κυκλώματος και αυτή η μνήμη χάνεται όταν χάνεται η ισχύς. Οι μηχανικοί διακόπτες επιτρέπουν την παροχή ρεύματος βάσει της φυσικής τους κατάστασης, ακριβώς όπως ένας τυπικός διακόπτης φώτων.

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε πριν αγοράσετε ένα έξυπνο βύσμα για το A/C του παραθύρου σας είναι να εξετάσετε τα κουμπιά λειτουργίας. Είναι ένα μαλακό κουμπί με οθόνη LED; Ή ένας μηχανικός διακόπτης που γυρίζει σε διαφορετικές θέσεις για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ενός τέτοιου διακόπτη ή καντράν;

  Πώς να προσθέσετε εξώφυλλο άλμπουμ και να ενημερώσετε ετικέτες ID3 για μουσική στα Windows

Τα μαλακά κουμπιά και η οθόνη LED είναι συνήθως ηλεκτρικός διακόπτης και δεν λειτουργούν με έξυπνο βύσμα.

Εάν πρόκειται για ένα μαλακό κουμπί, η μονάδα πιθανότατα δεν θα λειτουργεί με ένα έξυπνο βύσμα. Εάν πρόκειται για μηχανικό διακόπτη, τότε μπορείτε να τον κάνετε έξυπνο. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, υπάρχει ένα απλό τεστ για έλεγχο. Ενεργοποιήστε τη μονάδα A/C και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε την. Περιμένετε πέντε δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε το ξανά. Εάν η μονάδα A/C ενεργοποιήθηκε χωρίς να πατήσετε κανένα κουμπί, τότε θα λειτουργήσει με έναν έξυπνο διακόπτη.

Αυτό θα λειτουργήσει για φορητά κλιματιστικά, πολύ. Ωστόσο, ισχύει ο ίδιος περιορισμός: Χρειάζεστε ένα φορητό κλιματιστικό που διαθέτει μηχανικούς διακόπτες—ένα που μπορεί να ενεργοποιηθεί τη στιγμή που το συνδέετε χωρίς να πατήσετε επιπλέον κουμπί.

Αφού διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό σας λειτουργεί με έξυπνα βύσματα, ήρθε η ώρα να αγοράσετε μερικά. Εχουμε πολλές συστάσεις για έξυπνα βύσματα, και αν δεν έχετε διανομέα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο Wi-Fi που βασίζεται σε ένα. Ένα λεπτό Έξυπνο Βύσμα, όπως το eufy Smart Plug Mini, μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας εάν το βύσμα της μονάδας κλιματισμού είναι μεγάλο και δυσκίνητο.

Πώς να ρυθμίσετε το A/C σας με την έξυπνη πρίζα σας

Μόλις αποκτήσετε το έξυπνο βύσμα, η προετοιμασία όλων είναι μια απλή διαδικασία. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, εγκαταστήστε τη μονάδα κλιματισμού παραθύρου ως συνήθως. Συνδέστε το στην έξυπνη πρίζα σας και αυτό στον τοίχο. Στη συνέχεια, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή του έξυπνου βύσματος.

Η διαδικασία ρύθμισης για την εφαρμογή και το έξυπνο βύσμα θα διαφέρει ανάλογα με τα έξυπνα βύσματά σας. Εδώ είναι οδηγοί για το Κάσα, ευφυ, και Μπέλκιν έξυπνα βύσματα. Απλώς ρυθμίζετε ένα έξυπνο βύσμα με οποιαδήποτε άλλη συσκευή, και αν το έχετε κάνει πριν, θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη τι να κάνετε.

  Πώς να διορθώσετε την έλλειψη ήχου στην ενημερωμένη έκδοση Απριλίου 10 των Windows

Μόλις ρυθμίσετε το έξυπνο βύσμα, ίσως θελήσετε να το ενσωματώσετε Βοηθός Google ή Alexa.

Όταν συνδέετε ένα έξυπνο βύσμα με έναν φωνητικό βοηθό, σκεφτείτε το όνομα που δίνετε σε κάθε βύσμα και μην ξεχάσετε να το προσθέσετε σε μια ομάδα ή δωμάτιο. Αυτό θα κάνει τον έλεγχό τους ακόμα πιο εύκολο.

Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνδεσή τους με έναν φωνητικό βοηθό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα για αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της μονάδας A/C σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή της νύχτας. Συνιστούμε να το κάνετε αυτό μέσω της εφαρμογής Google Home ή Alexa και όχι μέσω της εφαρμογής smart plug. Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή με όλες τις συσκευές σας, τότε θα γνωρίζετε πάντα σε ποια εφαρμογή να μεταβείτε όταν χρειάζεται να προσαρμόσετε μια ρουτίνα. Είναι πιο βολικό από το να προσπαθείτε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Kasa για έξυπνους χρονοδιακόπτες βύσματος, αλλά την εφαρμογή Philips Hue για φώτα κ.λπ.

Τα έξυπνα βύσματα δεν είναι η τέλεια λύση αυτοματισμού. Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία ή την ταχύτητα, για παράδειγμα. Και αν η μονάδα A/C σας είναι αρκετά παλιά, σπαταλά ηλεκτρισμό ή δεν ψύχει πια ένα δωμάτιο. θα πρέπει να σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε αντί να αγοράσετε ένα έξυπνο βύσμα. Αλλά εάν το κλιματιστικό παραθύρου σας λειτουργεί καλά και δεν είναι πολύ σκληρό για την ηλεκτρική ενέργεια και το μόνο που χρειάζεστε είναι δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, τότε τα έξυπνα βύσματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε φωνή και τηλεχειριστήριο, μαζί με αυτοματισμό, με λιγότερα χρήματα από την αγορά ένα έξυπνο κλιματιστικό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ίδιο τέχνασμα για να κάνετε και άλλες συσκευές έξυπνες. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μερικούς «έξυπνους» θαυμαστές κρατήστε το σπίτι σας δροσερό χωρίς να λειτουργεί ο κλιματισμός.