Πώς να κάνετε το σπίτι σας Google πιο ήσυχο τη νύχτα

Ήρθε η νύχτα. κουράζεσαι. “Hey Google, σβήσε όλα τα φώτα” ψιθυρίζεις και μετά αρχίζει η λύπη καθώς το Google Home σου φωνάζει επιβεβαίωση, ξυπνώντας τους πάντες. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το Google να μιλάει ήσυχα τη νύχτα.

Μπορεί να το έχετε βιώσει περισσότερες φορές από ό,τι θέλετε να παραδεχτείτε. Όλοι κοιμούνται, κι εσύ είσαι έτοιμη για ύπνο. Λέτε στο Google Home ή στο Nest Hub να σβήσει τα φώτα και αυτό φωνάζει, φαινομενικά στην κορυφή των ψηφιακών πνευμόνων του, μια επιβεβαίωση ότι θα σβήσει τα φώτα. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε τη Νυχτερινή λειτουργία για κάθε συσκευή Google Home ή Nest Hub που διαθέτετε για να μιλούν πιο απαλά και να χαμηλώνουν τα φώτα ή να χρησιμοποιήσετε ομαδοποίηση για να αποτρέψετε την πλήρη ομιλία των συσκευών.

Ενεργοποιήστε τη νυχτερινή λειτουργία για μια ήσυχη νύχτα

Εάν χρειάζεστε το Google Homes σας να μιλάει απαλά κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών, η Νυχτερινή λειτουργία είναι η δυνατότητα για εσάς. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη Νυχτερινή λειτουργία να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα με ένα χρονοδιάγραμμα, να προσαρμόσετε τη μέγιστη ένταση, ακόμη και τη μέγιστη φωτεινότητα των ενσωματωμένων LED του Google Home.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το φλας για την μπροστινή κάμερα στην κάμερα Google

Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε τη Νυχτερινή λειτουργία για κάθε συσκευή Google Home που διαθέτετε. Έτσι, αν χάσετε ένα, θα το μάθετε με τον δύσκολο τρόπο την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε και θα περιμένετε μια ήσυχη απάντηση.

Για να ενεργοποιήσετε τη Νυχτερινή λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και, στη συνέχεια, πατήστε στη συσκευή Google Home που θέλετε να προσαρμόσετε. Στη συνέχεια, πατήστε το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Νυχτερινή λειτουργία.

Ενεργοποιήστε τη νυχτερινή λειτουργία και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις ρυθμίσεις που θέλετε, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμιστικού έντασης. Μην ξεχνάτε να πατάτε κάθε μέρα για την οποία θέλετε να λειτουργεί η Νυχτερινή λειτουργία (μπορείτε να την αφήσετε εκτός λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα για παράδειγμα). Οι συσκευές Google Home, οι οποίες διαθέτουν φώτα LED στο επάνω μέρος του ηχείου, θα διαθέτουν επιπλέον ρυθμιστικό φωτισμού LED. Οι συσκευές Nest Hub δεν θα έχουν αυτήν την επιλογή.

  Πώς να προσθέσετε κεφαλίδες και υποσέλιδα στα Έγγραφα Google

Ομαδοποιήστε συσκευές σε δωμάτια για ήσυχο ήχο

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε μια δυνατή απόκριση είναι να ομαδοποιήσετε (που ονομάζεται Δωμάτια) τη συσκευή σας Google Home ή Nest Hub στο ίδιο δωμάτιο με τα φώτα σας. Όταν πείτε σε ένα Google Home να σβήσει τα φώτα στο ίδιο δωμάτιο με τον φωνητικό βοηθό, θα το κάνει χτυπήστε απαλά αντί να απαντήσει με μια λεκτική προφορική επιβεβαίωση.

Επιπλέον, όταν ένα Google Home βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με το έξυπνο φως (για παράδειγμα το σαλόνι), μπορείτε να πείτε, “Hey Google, σβήσε τα φώτα” αντί “σβήσε τα φώτα του σαλονιού”. Σας εξοικονομεί λίγες λέξεις, ώστε να επωφεληθείτε παντού.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στο λειτουργικό σύστημα ή στο δρομολογητή σας

Εάν το Google Home ή τα έξυπνα φώτα σας δεν είναι ήδη σε ομάδες, ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να προσθέσετε σε ένα δωμάτιο. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή “Προσθήκη σε δωμάτιο”.

Συσκευή μαγικού καθρέφτη με κουτί τριγύρω

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιλέξετε το δωμάτιο που θέλετε να προσθέσετε και τη συσκευή. Κάντε αυτό για όλες τις έξυπνες συσκευές σας και το Google Homes. Θα επωφεληθείτε αμέσως τόσο από πιο αθόρυβα κουδούνια όσο και από ευκολότερες στη χρήση φωνητικές εντολές.

Αν αντ’ αυτού χρησιμοποιείτε Amazon Echo, δοκιμάστε τη λειτουργία Whisper για μια πιο ήσυχη νυχτερινή εμπειρία.