Πώς να κάνετε τον δείκτη του ποντικιού σας πιο εύκολο να τον δείτε στα Windows 10

Τα Windows 10 προσφέρουν μερικούς τρόπους για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον δείκτη του ποντικιού σας, ο οποίος μπορεί να είναι πρόβλημα σε οθόνες υψηλής ευκρίνειας και φορητούς υπολογιστές. Μερικές φορές, απλώς επιβραδύνοντας την ταχύτητα που κινείται λύνεται το πρόβλημα, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε πιο ορατό και ακόμη και να ζητήσετε από τα Windows να το εντοπίσουν για εσάς.

Πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του δείκτη σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρόκειται να αλλάξουμε είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται ο δείκτης. Ίσως ο μόνος λόγος που δεν μπορείτε να το δείτε είναι ότι τρέχει πολύ γρήγορα στην οθόνη. Η επιβράδυνσή του θα σας δώσει την ευκαιρία να το εντοπίσετε προτού καταλήξει να κρύβεται στην άκρη της οθόνης σας.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου > Υλικό και Ήχος > Ποντίκι και κάντε κλικ στην καρτέλα “Επιλογές δείκτη” στο επάνω μέρος του παραθύρου.

  Πώς να διορθώσετε τη λειτουργική μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας στα Windows 10

Το ρυθμιστικό κίνησης εδώ υπαγορεύει την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί ο δείκτης σας. Σύρετε προς τα δεξιά για να το κάνετε πιο γρήγορο. σύρετε προς τα αριστερά για να το επιβραδύνετε. Θα πρέπει να πειραματιστείτε για να βρείτε τη σωστή ρύθμιση για εσάς. Αυτό που ψάχνετε είναι κάτι αρκετά γρήγορο ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε όλο το πλάτος της οθόνης σας χωρίς υπερβολική κίνηση του χεριού σας, αλλά όχι τόσο γρήγορα ώστε ο δείκτης σας να εξαφανιστεί πάνω σας.

Επίσης, ανάλογα με το ποντίκι σας, τα Windows διαθέτουν μια δυνατότητα προηγμένης ακρίβειας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιλέγοντας το πλαίσιο κάτω από το ρυθμιστικό με την ένδειξη “Βελτιώστε την ακρίβεια δείκτη”.

Αυτή η δυνατότητα επιταχύνει τον δείκτη προβλέποντας τις κινήσεις ενός ποντικιού ή ενός trackpad. Τα Windows θα παρακολουθούν την ταχύτητα που μετακινείτε το ποντίκι και θα προσαρμόζουν την ταχύτητά σας εν κινήσει. Όσο πιο γρήγορα μετακινείτε το ποντίκι σας, τόσο πιο μακριά πηγαίνει ο δείκτης, ενώ το αντίθετο ισχύει αν μετακινήσετε το ποντίκι σας πιο αργά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Μεγεθυντικό φακό στα Windows 10

Με αυτή την επιλογή απενεργοποιημένη, οι κινήσεις του δείκτη σας συσχετίζονται άμεσα με την απόσταση που μετακινείτε το ποντίκι σας και όταν είναι ενεργοποιημένη, οι κινήσεις του δείκτη βασίζονται σε αυτό που τα Windows πιστεύουν ότι είναι καλύτερο.

Πώς να ενεργοποιήσετε τα ίχνη δεικτών

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να βρείτε τον δείκτη σας, μπορείτε να προσθέσετε ένα ίχνος που τον ακολουθεί γύρω-κάπως σαν την ουρά ενός κομήτη.

Επιστρέψτε στον Πίνακα Ελέγχου > Υλικό και Ήχος > Ποντίκι > Επιλογές δείκτη. Κάτω από την ενότητα Ορατότητα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Διαδρομές δεικτών εμφάνισης” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εφαρμογή”.

Κάθε φορά που μετακινείτε το ποντίκι σας, ο δείκτης θα έχει ένα ίχνος από άλλους δείκτες που τον ακολουθούν, βοηθώντας σας να τον δείτε καθώς εκτινάσσεται στα ύψη στην επιφάνεια εργασίας σας.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος του δείκτη σας

Η επόμενη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την ορατότητα του δείκτη σας είναι να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τυπικό λευκό των Windows, να το αλλάξετε σε μαύρο ή ακόμα και να αντιστρέψετε το χρώμα.

  6 καλύτερες εφαρμογές καιρού για Windows 10

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου > Ευκολία πρόσβασης > Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης > Κάντε το ποντίκι πιο εύκολο στη χρήση.

Κάτω από την επικεφαλίδα Δείκτες ποντικιού, επιλέξτε το χρώμα και το μέγεθος του δείκτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η προεπιλογή είναι “Regular White”. Επιλέξτε ένα σχήμα και ένα μέγεθος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Εφαρμογή» για να το δοκιμάσετε αμέσως. Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνισή του, επιλέξτε ένα διαφορετικό σχέδιο.

Το ανεστραμμένο σχήμα είναι εξαιρετικό για άτομα που δυσκολεύονται να δουν το προεπιλεγμένο λευκό. Εάν επιλέξατε το σχήμα αντιστροφής, ο δείκτης σας αλλάζει δυναμικά στο αντίστροφο χρώμα οποιουδήποτε ποντικιού πάνω.

Πώς να εμφανίσετε τη θέση του δείκτη σας

Τέλος, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εντοπισμό του δείκτη, τότε υπάρχει μια τελευταία δυνατότητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τον βρείτε. Αυτό λειτουργεί ως ένα είδος φάρου για τον δείκτη σας και στέλνει έναν κυματισμό προς αυτόν, δείχνοντάς σας ακριβώς πού βρίσκεται όταν πατάτε το πλήκτρο Ctrl.

Αρχικά, επιστρέψτε στον Πίνακα Ελέγχου > Υλικό και Ήχος > Ποντίκι > Επιλογές δείκτη.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου “Εμφάνιση θέσης δείκτη όταν πατάω το πλήκτρο CTRL” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εφαρμογή”.

Τώρα, κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο Ctrl, τα Windows εμφανίζουν τη θέση του δείκτη.