Πώς να κάνετε την οθόνη της τηλεόρασής σας τέχνη (ή οικογενειακές φωτογραφίες)

Τηλεόραση Frame της Samsung είναι όμορφο και ακριβό. Όταν δεν χρησιμοποιείται, εμφανίζει έργα τέχνης. Αλλά αν έχετε ήδη έξυπνη τηλεόραση, μπορείτε να πετύχετε κάτι παρόμοιο με μια εφαρμογή ή Chromecast. Να πώς.

Φυσικά, η τηλεόρασή σας θα καταναλώνει περισσότερη ισχύ εάν εμφανίζει εικόνες αντί να είναι απενεργοποιημένη. Αυτό είναι και το νόημα της τηλεόρασης Frame της Samsung: Αντί να εμφανίζετε μια άδεια μαύρη οθόνη ή μια φανταχτερή αρχική οθόνη, μπορείτε να προβάλλετε τέχνη ή φωτογραφίες. Είτε πρόκειται για Roku, Chromecast ή Fire TV, μπορείτε να προσεγγίσετε την εμπειρία Frame TV.

Επιλέγοντας τις εικόνες σας

Αυτή η εικόνα λειτουργεί καλά σε τηλεοράσεις, χάρη στην ευρεία αναλογία διαστάσεων.

Πριν συνεχίσετε, σκεφτείτε τι θέλετε να προβάλετε στην τηλεόρασή σας. Μερικές από τις παρακάτω λύσεις προσφέρουν ενσωματωμένες λειτουργίες γκαλερί τέχνης που θα σας προσφέρουν αυτόματα όμορφα έργα τέχνης, ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε με τις εικόνες.

Εάν χρησιμοποιείτε τις δικές σας φωτογραφίες, να θυμάστε ότι οι selfies, οι φωτογραφίες που έχετε τραβήξει σε κατακόρυφο προσανατολισμό και οι παλιές λήψεις ταινιών που ψηφιοποιήσατε με σαρωτή πιθανότατα δεν θα φαίνονται καλά στην οριζόντια τηλεόρασή σας 40+ ιντσών.

Αλλά αν είστε σίγουροι ότι έχετε πολλές οριζόντια προσανατολισμένες εικόνες που λαμβάνονται σε υψηλή ανάλυση, θα πρέπει να τις διαβάσετε και να επιλέξετε την καλύτερη από τη δέσμη. Εάν χρησιμοποιείτε Chromecast, θα φορτώσετε τις φωτογραφίες σας στο Google Photos. Για FireTV θα ανεβάσετε στο Amazon Photos. Οι τηλεοράσεις Roku μπορούν να χρησιμοποιούν είτε εικόνες από το τηλέφωνό σας είτε από το Google Photos. Και οι Apple TV χρησιμοποιούν χώρο αποθήκευσης iCloud για την προφύλαξη οθόνης τους. Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα, συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό άλμπουμ με το όνομα “TV slideshow”, ώστε να μπορείτε να το θυμάστε και να το βρείτε εύκολα.

Απλώς έχετε υπόψη σας τυχόν όρια αποθήκευσης που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τη φόρτωση εικόνων υψηλής ανάλυσης Φωτογραφίες Google, Φωτογραφίες iCloud, και Amazon Photos. Το Google Photos προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες, εάν το αφήσετε να μειώσει το μέγεθος της εικόνας. Εάν θέλετε πλήρη ανάλυση, έχετε μόνο 16 GB δωρεάν. Το Amazon Photos παρέχει στους συνδρομητές Prime απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και σε όλους τους άλλους 5 GB χώρου. Το iCloud προσφέρει πέντε GB ελεύθερου χώρου και χρεώνει 1 $ το μήνα για 50 GB χώρου.

  Πώς να συγχρονίσετε τις σημειώσεις για iPhone και iPad

Αν ψάχνετε για έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στο Ίδρυμα Τέχνης του Σικάγο, το οποίο φιλοξενεί εικόνες υψηλής ανάλυσης διάσημων έργων τέχνης ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες από τη NASA. Οι οικογενειακές φωτογραφίες που χωρούν όλους στο κάδρο πιθανότατα θα λειτουργήσουν καλά επίσης.

Πώς να εμφανίσετε εικόνες με το Roku

Πιστεύουμε ότι ο Roku είναι ένας από εσάς καλύτερες επιλογές για Smart TV. Εάν έχετε ένα, μπορείτε εύκολα να εμφανίσετε άλμπουμ φωτογραφιών Google στην τηλεόρασή σας, ακόμη και να ρυθμίσετε ένα εφέ προφύλαξης οθόνης για να ξεκινήσει η παρουσίαση άλμπουμ μετά από μια περίοδο δραστηριότητας.

Έχετε δύο επιλογές με τις περισσότερες τηλεοράσεις Roku: Επιλέξτε φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας ή εγκαταστήστε το κανάλι Photo View.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας, ανοίξτε το Roku iOS ή Android εφαρμογή και πατήστε στην επιλογή Φωτογραφίες+ στο κάτω μέρος της οθόνης.

Επιλέξτε την επιλογή προφύλαξη οθόνης και μετά το άλμπουμ που δημιουργήσατε με τις φωτογραφίες που θέλετε να εμφανίσετε. Αφού επιλέξετε τις εικόνες που θέλετε να εμφανίζει η προφύλαξη οθόνης, θα πρέπει να αρχίσετε να τις βλέπετε αμέσως στην οθόνη. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να ενημερώνετε χειροκίνητα αυτήν την ομάδα φωτογραφιών με την εφαρμογή Roku όποτε θέλετε να κάνετε αλλαγές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Photos για να ενεργοποιήσετε την προφύλαξη οθόνης Roku. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τις φωτογραφίες που εμφανίζονται από οποιονδήποτε υπολογιστή, tablet ή τηλέφωνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε φωτογραφίες από το συνδεδεμένο άλμπουμ.

Για να εμφανίσετε μια προφύλαξη οθόνης άλμπουμ Google Photo, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Κανάλι προβολής φωτογραφιών. Ανοίξτε το και ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google (μέσω της λειτουργίας σύνδεσης με Google).

Αφού εγκαταστήσετε το Photo View, μπορείτε να επιλέξετε ένα άλμπουμ για να τραβήξετε εικόνες, να ορίσετε το Photo View ως προφύλαξη οθόνης του Roku και ακόμη και να προσαρμόσετε το χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της προφύλαξης οθόνης, όλα από τις ρυθμίσεις του Roku. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προστασία οθόνης > Αλλαγή προφύλαξης οθόνης. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή PhotoView. Ρυθμίσεις > Προφύλαξη οθόνης > Αλλαγή χρόνου αναμονής σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη μιας προφύλαξης οθόνης, ελέγξτε ξανά ότι δεν είναι απενεργοποιημένη.

  Πώς να αποθηκεύσετε έναν ιστότοπο ως PDF σε iPhone και iPad

Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό άλμπουμ στο Google Photos και να φορτώσετε είτε εικόνες του έργου τέχνης που σας αρέσουν είτε κάποιες από τις εικόνες της NASA καταπληκτικά στιγμιότυπα του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επιμεληθείτε ένα άλμπουμ ειδικά για την τηλεόρασή σας. Οι φωτογραφίες με προσανατολισμό πορτραίτου, οι selfies και ούτω καθεξής πιθανότατα δεν θα εμφανίζονται πολύ όμορφα σε μια μεγάλη τηλεόραση. Οι οικογενειακές φωτογραφίες, από την άλλη, μπορούν να λειτουργήσουν καλά με την προϋπόθεση ότι είναι προσανατολισμένες οριζόντια.

Πώς να εμφανίσετε εικόνες με το FireTV

Το FireTV της Amazon δεν έχει πρόσβαση στο Google Photos, δυστυχώς. Αλλά έχει τις δικές του εύχρηστες επιλογές. Αν σας αρέσει η ιδέα να εμφανίζονται φωτογραφίες της φύσης στην τηλεόρασή σας, το Amazon έχει ήδη όλα όσα χρειάζεστε στη θέση του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή προφύλαξης οθόνης και να αποδεχτείτε όλες τις προεπιλογές.

Αλλά αν θέλετε περισσότερο έλεγχο και προτιμάτε να φτιάξετε το δικό σας προσαρμοσμένο άλμπουμ με έργα τέχνης ή οικογενειακές φωτογραφίες, απλά πρέπει να κατεβάσετε το Amazon Photos iOS ή Android εφαρμογή. Ή συνδεθείτε στον ιστό. Το Amazon Photos προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για τους χρήστες Prime ή 5 GB χώρου για όλους τους άλλους.

Μόλις συνδεθείτε, ανεβάστε τις φωτογραφίες που προτιμάτε και δημιουργήστε έναν φάκελο για αυτές. Στο FireTV, μεταβείτε στις ρυθμίσεις προφύλαξης οθόνης και αλλάξτε την πηγή στο άλμπουμ σας. Προσαρμόστε όποιες άλλες ρυθμίσεις θέλετε, όπως ο χρονισμός, και είστε όλοι έτοιμοι να απολαύσετε τέχνη στην τηλεόρασή σας.

Πώς να εμφανίσετε εικόνες με το Chromecast

Το Chromecast μπορεί να είναι η πιο εύκολη επιλογή εάν θέλετε να προβάλετε τέχνη—και είναι σχετικά εύκολο να το προσαρμόσετε και με φωτογραφίες. Η λειτουργία προφύλαξης οθόνης του Chromecast λειτουργεί ακριβώς όπως η οθόνη περιβάλλοντος του Google Nest Hub (παλαιότερα γνωστή ως Google Home Hub) και χρησιμοποιεί τα ίδια στοιχεία ελέγχου.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή βάσης δεδομένων PostgreSQL με το Webmin στον διακομιστή Ubuntu

Για να εμφανίσετε έργα τέχνης, ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και βρείτε τη συσκευή σας Chromecast. Πατήστε σε αυτό, πατήστε Λειτουργία περιβάλλοντος, πατήστε Γκαλερί τέχνης και, στη συνέχεια, τελειώσατε.

Εάν προτιμάτε να εμφανίζετε οικογενειακές φωτογραφίες ή εικόνες που έχετε τραβήξει, θα θελήσετε να τις φορτώσετε σε μια συγκεκριμένη συλλογή στο Google Photos. Στη συνέχεια, επιλέξτε αυτό το άλμπουμ των Φωτογραφιών Google στις ρυθμίσεις περιβάλλοντος.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε, η προβολή έργων τέχνης ή φωτογραφιών στην τηλεόρασή σας θα είναι καλή μόνο εάν η τηλεόρασή σας ανταποκρίνεται στην εργασία και οι εικόνες που επιλέγετε φαίνονται υπέροχες σε μεγάλα φορμά. Εφόσον έχετε καλύψει αυτές τις δύο πτυχές, οποιαδήποτε μέθοδος που θα επιλέξετε θα πρέπει να οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πώς να εμφανίσετε φωτογραφίες με το Apple TV

Εάν διαθέτετε Apple TV, είστε τυχεροί καθώς η συσκευή υποστηρίζει εγγενώς προφύλαξη οθόνης που έχουν δημιουργηθεί από τις φωτογραφίες σας στο iCloud.

Μόλις οι φωτογραφίες σας είναι στο iCloud, θα θέλετε να ενεργοποιήσετε την ενσωμάτωση iCloud στις επιλογές ρυθμίσεων του Apple TV σας. Όταν ενεργοποιείτε το iCloud, θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη Ροή φωτογραφιών και να το χρησιμοποιήσετε ως προφύλαξη οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε ναι, αλλά αν δημιουργήσατε ένα συγκεκριμένο άλμπουμ όπως προτείναμε παραπάνω, τότε θα θέλετε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε τη Ροή φωτογραφιών ως προφύλαξη οθόνης.

Αντίθετα, θα μεταβείτε στις επιλογές προφύλαξης οθόνης στο παράθυρο διαλόγου ρυθμίσεων του Apple TV, επιλέξτε Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, το iCloud. Εδώ, θα σας δοθεί η επιλογή του άλμπουμ που θα χρησιμοποιήσετε.

Χρήση USB ή Plex

Πολλές πλατφόρμες έξυπνων τηλεοράσεων διαθέτουν θύρες USB ή εφαρμογές Plex που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προβολή προφύλαξης οθόνης. Θα χρειαστεί να φορτώσετε τις φωτογραφίες σας είτε σε μονάδα USB είτε στον διακομιστή Plex και, στη συνέχεια, να τις προσθέσετε ως επιλογή για προφύλαξη οθόνης.

Εάν η κύρια διεπαφή σας είναι ο διακομιστής Plex, τότε θα θέλετε να ρυθμίσετε ένα προσωπικό άλμπουμ για να το ορίσετε ως προφύλαξη οθόνης. Αλλά ανάλογα με την έξυπνη τηλεόραση, μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης της τηλεόρασης και να βρείτε μια επιλογή να χρησιμοποιήσετε είτε USB είτε Plex ως πηγή των φωτογραφιών.