Πώς να κάνετε την γκαραζόπορτα σας έξυπνη

Έχετε αφήσει ποτέ το σπίτι σας ή κοιμηθήκατε μόνο για να αναρωτηθείτε αν κλείσατε την πόρτα του γκαράζ; Το να γυρνάς ή να σηκώνεσαι από το κρεβάτι δεν είναι διασκεδαστικό. Εάν κάνετε την γκαραζόπορτά σας έξυπνη, μπορείτε να την κλείσετε από οπουδήποτε! Να πώς.

Τι μπορεί να κάνει μια έξυπνη γκαραζόπορτα για εσάς

Τα έξυπνα ανοιχτήρια γκαράζ μπορούν να σας γλιτώσουν από πολύ άγχος. Αντί να αναρωτιέστε αν θυμηθήκατε να κλείσετε το γκαράζ σας, μπορείτε να ελέγξετε από μια εφαρμογή ή να ρωτήσετε έναν φωνητικό βοηθό, όπως το Google Assistant ή την Alexa. Σε συνδυασμό με μια κάμερα, μπορείτε ακόμη και να δείτε ποιος έρχεται και φεύγει, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν είστε γονιός. Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε μια καθημερινή ώρα κλεισίματος στο τέλος της ημέρας, ώστε να μην ανησυχείτε αν το ξεχάσατε.

Μην ανησυχείτε—δεν θα χρειάζεται πάντα να βγάζετε το τηλέφωνό σας για να ανοίξετε ή να κλείσετε την πόρτα του γκαράζ σας. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν παραδοσιακά τηλεχειριστήρια για το αυτοκίνητό σας και πληκτρολόγια για έξω από το γκαράζ σας επίσης—οι έξυπνες λειτουργίες είναι απλώς μια επιλογή μπόνους.

Για να λειτουργεί καλά ένα έξυπνο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας, χρειάζεστε ένα σταθερό σήμα Wi-Fi στο γκαράζ σας. Και ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε ή να προσθέσετε υλικό.

Η ακριβή επιλογή: Αντικαταστήστε το ανοιχτήρι γκαράζ σας

Εάν έχετε ένα ιδιαίτερα παλιό ανοιχτήρι γκαραζόπορτας, ίσως είναι καιρός να το αντικαταστήσετε. Αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγη προσπάθεια και να επιλέξετε ένα που είναι είτε έξυπνο από το κουτί είτε που μπορείτε να το κάνετε έξυπνο με μια γέφυρα.

Τσάμπερλεν: Γνωστός, Θεωρημένος

Ο Chamberlain είναι ίσως ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής ανοιχτήρι γκαραζόπορτας για καταναλωτές. Η εταιρεία προσφέρει ανοιχτήρια “ψιθυριστά-αθόρυβα” με πολλούς αισθητήρες, εφεδρική μπαταρία, κουμπιά για τα αυτοκίνητά σας, πληκτρολόγια κ.λπ. Παρέχει επίσης έξυπνες δυνατότητες ανοίγματος, όπως το B970 ή το C870. Αυτές οι μονάδες έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi και επικοινωνούν με την εφαρμογή Chamberlain MyQ (για Android και iOS). Με έναν γρήγορο έλεγχο, μπορείτε να δείτε αν αφήσατε ανοιχτό το γκαράζ και μετά να το ανοίξετε ή να το κλείσετε εξ αποστάσεως.

  Πώς να κάνετε ζουμ στο Microsoft Teams

Ο Chamberlain ενσωματώνεται ακόμη και με το IFTT, το Google Assistant και το Amazon Key, αν και αυτές οι ενσωματώσεις απαιτούν συνδρομή 1 $ το μήνα. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, η εταιρεία πρόσφερε μια προώθηση περιορισμένου χρόνου, όπου αυτές οι ενσωματώσεις είναι προσωρινά διαθέσιμες δωρεάν, χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα. Ο Βοηθός Google μπορεί να κλείσει μόνο την πόρτα του γκαράζ σας, για να αποτρέψει κάποιον να φωνάξει την εντολή ανοίγματος μέσα από ένα παράθυρο. Αυτό είναι κρίμα, δεδομένου ότι πολλές έξυπνες κλειδαριές επιτρέπουν ανοιχτές φωνητικές εντολές με μια καρφίτσα.

Εάν έχετε ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Chamberlain με σήμανση MyQ και Wi-Fi, έχετε ήδη ένα έξυπνο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας. Εάν βλέπετε απλώς τις σημάνσεις MyQ, χρειάζεστε α Κεντρικό σημείο.

Modular Opener της Ryobi

Μια άλλη επιλογή είναι η Ryobi Smart ανοιχτήρι γκαραζόπορτας. Περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ραδιόφωνο Wi-Fi και μια εφαρμογή για να μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της πόρτας.

Η αρθρωτή φύση αυτού του ανοιχτήρι το κάνει μοναδικό. Μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετες μονάδες, όπως ανεμιστήρα, οδηγούς στάθμευσης με λέιζερ, αεροσυμπιεστή, κάμερα και άλλα. Οι μονάδες συνδέονται εύκολα με το ανοιχτήρι γκαραζόπορτας και μπορείτε να τις αντικαταστήσετε όπως χρειάζεται. Εάν διαθέτετε ήδη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ryobi υψηλής χωρητικότητας για εργαλεία της εταιρείας, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Το κύριο μειονέκτημα του ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Ryobi είναι η έλλειψη ενσωμάτωσης Amazon και Google. πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ελέγξετε αν αφήσατε την πόρτα ανοιχτή και να την ανοίξετε.

Πώς να κάνετε το υπάρχον ανοιχτήρι σας έξυπνο

Το τρέχον ανοιχτήρι γκαραζόπορτας μπορεί να λειτουργεί τέλεια και, αν ναι, πιθανότατα δεν θέλετε να το αντικαταστήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως μπορέσετε να το μετατρέψετε σε έξυπνο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να αποκτήσετε τις ίδιες δυνατότητες που θα κάνατε εάν αγοράζατε ένα νέο smart. Μερικές επιλογές προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες, όπως η ενσωμάτωση έξυπνου κόμβου.

  Καλύτεροι πελάτες SSH για Windows

Εάν έχετε Chamberlain, αποκτήστε το Chamberlain’s Hub

Μπορεί να έχετε ήδη ένα ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Chamberlain (ή LiftMaster, το οποίο ανήκει στον Chamberlain), αλλά απλώς δεν είναι ενεργοποιημένο το Wi-Fi. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να θεωρήσετε ότι το Wi-Fi του Chamberlain είναι ενεργοποιημένο Garage Hub. Με 45 $, ο Chamberlain προσφέρει μια από τις φθηνότερες επιλογές για την προσθήκη δυνατοτήτων smarthome στο ανοιχτήρι της πόρτας του γκαράζ σας.

Θα πρέπει να ελέγξετε τον αριθμό μοντέλου σας σε σχέση με τον Chamberlain’s εργαλείο συμβατότητας. Εφόσον το αγοράσατε μετά το 1993 και οι αισθητήρες ασφαλείας σας λειτουργούν, μπορείτε πιθανώς να προσθέσετε το Hub. Και αν οι αισθητήρες ασφαλείας σας δεν λειτουργούν, θα πρέπει να τους επιδιορθώσετε αμέσως.

Το Chamberlain’s Hub μετατρέπει αποτελεσματικά το υπάρχον ανοιχτήρι γκαραζόπορτας σας σε ένα από τα έξυπνα ανοιχτήρια γκαραζόπορτας της εταιρείας. Έχετε όλες τις ίδιες δυνατότητες και δυνατότητες και πρόσβαση στην εφαρμογή του Chamberlain.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Chamberlain ή LiftMaster, το Garage Hub μπορεί να λειτουργήσει με τον εξοπλισμό σας. Μπορείτε να ελέγξετε το εργαλείο συμβατότητας για να είστε σίγουροι—επιλέξτε «άλλη μάρκα» όταν σας ζητηθεί.

Η εγκατάσταση του Garage Hub είναι απλή. Τοποθετείτε έναν αισθητήρα κλίσης πόρτας που λειτουργεί με μπαταρία απευθείας στην γκαραζόπορτα και δείχνει προς το ανοιχτήρι της πόρτας του γκαράζ. Συνδέστε την κύρια γέφυρα Wi-Fi με την εφαρμογή σας και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τη γέφυρα στην οροφή κοντά στο ανοιχτήρι της πόρτας του γκαράζ και στην πηγή ρεύματος.

Δεν χρειάζεται να συνδέσετε κανένα καλώδιο από τη γέφυρα στο υπάρχον ανοιχτήρι γκαραζόπορτας, καθώς χρησιμοποιεί τα ίδια ραδιοσήματα με τα υπάρχοντα κουμπιά.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο υπότιτλων για ένα βίντεο στα Windows 10

Για άλλα μοντέλα, χρησιμοποιήστε το Garadget

Εάν δεν έχετε ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Chamberlain και θέλετε περισσότερη λειτουργικότητα από αυτή που παρέχει το Garage Hub, το Wi-Fi 79 $ είναι ενεργοποιημένο Garadget είναι μια καλή επιλογή.

Το Garadget στοχεύει ένα λέιζερ σε ένα ανακλαστικό έμπλαστρο στην πόρτα του γκαράζ σας για να προσδιορίσει εάν είναι ανοιχτή ή όχι. Εάν το λέιζερ χτυπήσει το έμπλαστρο και αναπηδήσει πίσω, ο Garadget ξέρει ότι κλείσατε την πόρτα σας. εάν το λέιζερ δεν αναπηδήσει, η πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή.

Η συσκευή μιμείται το κουμπί ανοίγματος της κύριας πόρτας στο γκαράζ σας. Συνδέστε το Garadget στους ίδιους ακροδέκτες που χρησιμοποιεί το κουμπί και στέλνει ένα σήμα για να ανοίξει και να κλείσει η πόρτα. Συνδυάζεται επίσης με πολλές υπηρεσίες και κόμβους smarthome, συμπεριλαμβανομένων των SmartThings, Vera, Home Seer, OpenHab και Alexa.

Εάν διαθέτετε ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Chamberlain, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Garadget, αλλά η εγκατάστασή του ενδέχεται να απαιτήσει επιπλέον βήματα. Εάν ο εξοπλισμός σας έχει ένα κίτρινο κουμπί εκμάθησης, τότε ο Chamberlain σας επικοινωνεί χρησιμοποιώντας ένα αποκλειστικό σήμα που το Garagdget δεν μπορεί να μιμηθεί.

Ως λύση, μπορείτε να κολλήσετε ένα εφεδρικό τηλεχειριστήριο στο Garadget ώστε να μπορεί να “πατήσει” το κουμπί του τηλεχειριστηρίου. Η εταιρεία γνωρίζει ότι δεν είναι όλοι άνετοι με τη συγκόλληση, επομένως πουλάει επίσης προκολλημένα τηλεχειριστήρια.

Εκτός αποθέματος

Αρχικά σχεδιάζαμε να προτείνουμε το Γκαράζ Nexx, Γκαράζιο 2, και Gogogate 2 έξυπνα ανοιχτήρια γκαραζόπορτας. Και τα τρία θεωρούνται καλά και προτείνονται ιδιαίτερα από άλλες εκδόσεις, όπως Κόφτης καλωδίων. Προς το παρόν, όμως, και τα τρία έχουν κάτι κοινό: έχουν εξαντληθεί παντού.

Δυστυχώς, η τεχνολογία smarthome εξακολουθεί να είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας και δεν επιβιώνουν όλα. Όταν μια εταιρεία διπλώνει, το smarthome σας μπορεί να σπάσει και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό πέρα ​​από την αντικατάσταση των κομματιών. Πρόσβαση κηδεμόνα εξαγόρασε την εταιρεία Garageio 2 στις αρχές του περασμένου έτους και αυτή τη στιγμή δέχεται προπαραγγελίες για το έξυπνο χειριστήριο. Η εταιρεία δεν υπόσχεται ακόμη ημερομηνία αποστολής, επομένως αναμένουμε να το προτείνουμε.

Εάν θέλετε την ασφαλέστερη, λιγότερο δαπανηρή και ευκολότερη στην εγκατάσταση επιλογή, το Chamberlain είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πορτών γκαράζ και —με ελάχιστη διακοπή της υποστήριξης για την τεχνολογία smarthome— είναι απίθανο η εταιρεία να πάει πουθενά.