Πώς να κάνετε σίγαση μιας εφαρμογής στα Windows 10

Όλες οι συσκευές ήχου σας και οι πολλές εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει έχουν εξαιρετικό έλεγχο ήχου στα Windows 10. Αναρωτιέστε πώς να κάνετε σίγαση εφαρμογών στα Windows 10; Τότε, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό επίπεδο για τα ακουστικά σας και τα Windows 10 θα το αλλάξουν αυτόματα όταν τα συνδέσετε. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείκτη έντασης ήχου για να ρυθμίσετε την ένταση συγκεκριμένων εφαρμογών.

Πώς να κάνετε σίγαση μιας εφαρμογής στα Windows 10

Υπάρχει μια απλή τεχνική για να ρυθμίσετε την ένταση πολλών εφαρμογών που εκτελούνται ταυτόχρονα στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας. Ο μείκτης έντασης ήχου θα παρακολουθεί το επίπεδο έντασης που έχετε επιλέξει για κάθε εφαρμογή. Στα Windows 10, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θέσετε σε μόνιμη σίγαση ένα πρόγραμμα. Ακολουθεί μια σύνοψη όλων των μεθόδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε πώς να κάνετε σίγαση μιας εφαρμογής.

Μέθοδος 1: Μέσω του δίσκου συστήματος

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για τον τρόπο σίγασης μιας εφαρμογής στα Windows 10.

  Δημιουργήστε και μοιραστείτε Συλλογές Ενδιαφέροντος Περιεχομένου

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής (π.χ. Spotify) που θέλετε να κάνετε σίγαση και πατήστε το πλήκτρο Enter για να την ανοίξετε.

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στη γραμμή εργασιών.

3. Επιλέξτε την επιλογή Open Volume mixer.

Σημείωση: Εάν το πρόγραμμα μπορεί να αναπαράγει ήχο, θα εμφανιστεί στον μίκτη έντασης αν το εκτελέσετε μόνοι σας. Εάν η εφαρμογή δεν εμφανίζεται, δοκιμάστε να παίξετε κάτι σε αυτήν για να εκπέμπει ήχο.

4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ηχείου κάτω από το ρυθμιστικό για την εφαρμογή που θέλετε να θέσετε σε μόνιμη σίγαση.

Αυτή η επιλογή θα μείνει στη μνήμη των Windows 10. Όταν επανεκκινήσετε την ίδια εφαρμογή, θα παρατηρήσετε ότι η ένταση του ήχου εξακολουθεί να είναι σε σίγαση στο μείκτη έντασης. Θα πρέπει να θυμάστε να κάνετε σίγαση της εφαρμογής όποτε τη χρειάζεστε για αναπαραγωγή ήχου.

Μέθοδος 2: Μέσω ρυθμίσεων ήχου

Η επόμενη μέθοδος είναι ο τρόπος σίγασης των εφαρμογών στα Windows 10 είναι τροποποιώντας τις μέσω των Ρυθμίσεων Ήχου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο Σύστημα.

3. Κάντε κλικ στο Sound στο αριστερό παράθυρο.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις έντασης ήχου και συσκευής εφαρμογής.

  Πώς να βεβαιωθείτε ότι μια κάμερα ή ένας φακός λειτουργεί σωστά πριν αγοράσετε

5. Σύρετε τη γραμμή στο 0 για σίγαση για μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σημείωση: Εάν η εφαρμογή δεν εμφανίζεται, δοκιμάστε να παίξετε κάτι σε αυτήν για να εκπέμπει ήχο.

Μέθοδος 3: Σίγαση διαφορετικής πηγής ήχου

Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα για τη συσκευή ήχου. Όταν χρησιμοποιείτε τα ηχεία σας, μπορείτε να κάνετε σίγαση της έντασης για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά αν θέλετε να τη θέσετε σε σίγαση όταν έχετε συνδέσει μια διαφορετική πηγή ήχου, θα πρέπει να το κάνετε μεμονωμένα.

1. Συνδέστε την άλλη συσκευή ήχου στον υπολογιστή σας με Windows 10.

2. Ανοίξτε το πρόγραμμα που θέλετε να κάνετε σίγαση.

3. Εκκινήστε το Volume Mixer και απενεργοποιήστε τον τόμο της εφαρμογής όπως έγινε στη Μέθοδο 1.

Επαναλάβετε αυτά για κάθε συσκευή ήχου που χρησιμοποιείτε.

Μέθοδος 4: Σίγαση καρτελών προγράμματος περιήγησης

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την ένταση ήχου για μια συγκεκριμένη καρτέλα αλλά όχι το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για τη σίγαση συγκεκριμένων καρτελών στο Chrome.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ανοίξτε τον ιστότοπο ή την καρτέλα που θέλετε να κάνετε σίγαση.

3. Κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα στο επάνω μέρος της οθόνης.

4. Επιλέξτε την επιλογή Σίγαση τοποθεσίας.

  Προσθέστε νέες λέξεις ή επεξεργαστείτε τις τρέχουσες στο λεξικό του προγράμματος περιήγησής σας

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε λογισμικό τρίτων

Εκτός από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στη συσκευή σας, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε λογισμικό τρίτων για την προσαρμογή ή τη σίγαση εφαρμογών στα Windows 10. Μερικές από αυτές είναι:

1. Microsoft EarTrumpet

Το Microsoft EarTrumpet υποστηρίζεται από τη Microsoft και είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

2. Nirsoft SoundVolumeView

Το Nirsoft SoundVolumeView είναι ένα άλλο μινιμαλιστικό εργαλείο που σας βοηθά να δημιουργήσετε συντομεύσεις και να προσαρμόσετε την ένταση ήχου ή να κάνετε σίγαση εφαρμογών στον υπολογιστή σας.

3. MultiTimer

Η εφαρμογή MultiTimer είναι μια άλλη ειδική εφαρμογή, καθώς σας επιτρέπει να κάνετε σίγαση των Windows 10 (όχι συγκεκριμένη εφαρμογή) για μια χρονική διάρκεια. Με άλλα λόγια, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις ή ήχους αυτόματης αναπαραγωγής κατά τη διάρκεια του καθορισμένου χρόνου.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι συμβαίνει με το μικρόφωνό μου που δεν λειτουργεί;

Απ.: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ήχου στη συσκευή σας για να ανακαλύψετε εάν η κλήση ή τα πολυμέσα σας είναι σε σίγαση ή αθόρυβη. Εάν συμβαίνει αυτό, αυξήστε την ένταση των κλήσεων και των πολυμέσων μέσω smartphone. Τα σωματίδια βρωμιάς μπορούν να συσσωρευτούν γρήγορα και να κρύψουν το μικρόφωνο στο smartphone σας.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε τον τρόπο σίγασης μιας εφαρμογής στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.