Πώς να κάνετε σίγαση λέξεων-κλειδιών και να φιλτράρετε τα αυγά στο Twitter

Το Twitter έχει εδώ και καιρό πρόβλημα κατάχρησης. Κάθε φορά που κάτι απομακρυσμένα αμφιλεγόμενο αρχίζει να γίνεται τάση, δεκάδες νέοι λογαριασμοί γνωστοί ως ‘Egg accounts’ ή ‘eggs’ εμφανίζονται. Δεν συνεισφέρουν πολύ σε καμία κουβέντα και είναι λίγο πολύ τρολ. Έπειτα, υπάρχουν νόμιμοι λογαριασμοί που συμπεριφέρονται σαν τρολ. Τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για την εταιρεία και όσους χρησιμοποιούν το Twitter. Για να το καταπολεμήσει αυτό, το Twitter έχει εισαγάγει λειτουργίες σίγασης και φίλτρα. Μπορείτε να κάνετε σίγαση των tweets και των λογαριασμών που στέλνουν tweets που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις από την εμφάνιση. Ομοίως, μπορείτε να φιλτράρετε τις ειδοποιήσεις από eggs, π.χ. λογαριασμούς που έχουν την προεπιλεγμένη φωτογραφία προφίλ αυγού. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε σίγαση λέξεων-κλειδιών και να φιλτράρετε τα αυγά στο Twitter.

Σίγαση λέξεων-κλειδιών στο Twitter

Ιστός

Επισκεφτείτε το Twitter και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο». Μεταβείτε στην καρτέλα Σίγαση λέξεων-κλειδιών από την αριστερή στήλη.

  Πώς να δείτε τις αλληλεπιδράσεις Twitter με έναν χρήστη [Chrome]

Στο πεδίο «Προσθήκη λέξης ή φράσης σε σίγαση», εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά ή τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να κάνετε σίγαση των tweets και κάντε κλικ στην «Προσθήκη».

iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Twitter στη συσκευή σας iOS. Μεταβείτε στην καρτέλα “Εγώ” και πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού στο επάνω μέρος. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το μενού που εμφανίζεται. Μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις>Λέξεις σε σίγαση.

Πατήστε «Προσθήκη λέξης ή φράσης σε σίγαση» και εισαγάγετε τη λέξη, τη φράση ή το όνομα χρήστη που θέλετε να κάνετε σίγαση. Πατήστε αποθήκευση για να το προσθέσετε.

Android

Ανοίξτε την εφαρμογή Twitter και πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας επάνω αριστερά. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο» από το συρτάρι πλοήγησης. Μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις>Λέξεις σε σίγαση.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα Twitter από ένα μακρύ tweet

Πατήστε το κουμπί συν στο κάτω μέρος της οθόνης και εισαγάγετε μια φράση, λέξη-κλειδί ή όνομα χρήστη. Πατήστε Αποθήκευση για να ολοκληρώσετε την προσθήκη του.

Φιλτράρετε τα αυγά στο Twitter

Ιστός

Συνδεθείτε στο Twitter και κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας επάνω δεξιά. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις και Απόρρητο» από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη σελίδα Ρυθμίσεις και Απόρρητο, επιλέξτε «Ειδοποιήσεις» από την αριστερή στήλη.

Στην ενότητα “Σίγαση ειδοποιήσεων από άτομα”, επιλέξτε “Ποιοι έχουν προεπιλεγμένη φωτογραφία προφίλ” για να φιλτράρετε τα αυγά στο Twitter. Μπορείτε να εφαρμόσετε πρόσθετα φίλτρα για να αποκλείσετε ειδοποιήσεις από λογαριασμούς με μη επαληθευμένα email και αριθμούς τηλεφώνου.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα στο Twitter

iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Twitter και μεταβείτε στην καρτέλα Εγώ. Πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού και επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το μενού. Μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις>Σύνθετα φίλτρα.

Ενεργοποιήστε το φίλτρο για το “Ποιοι έχουν προεπιλεγμένη φωτογραφία προφίλ” για να φιλτράρετε τα αυγά στο Twitter.

Android

Εκκινήστε το Twitter στο τηλέφωνό σας Android και πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας επάνω δεξιά. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο από το συρτάρι πλοήγησης. Μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις>Σύνθετα φίλτρα και επιλέξτε “Ποιοι έχουν προεπιλεγμένη φωτογραφία προφίλ”.

Η λειτουργία σίγασης λέξεων-κλειδιών και φιλτραρίσματος αυγών στο Twitter στοχεύει στη μείωση της διαδικτυακής παρενόχλησης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σταματήσετε να ακούτε από τρολ. Για όποιον είναι επίμονος στο τρολάρισμα, η λειτουργία αναφοράς και αποκλεισμού μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση.