Πώς να κάνετε ροή σε Twitch από τη γραμμή εντολών στο Linux

Πολλοί χρήστες στο Linux επιλέγουν να μεταδώσουν ροή στο Twitch στο Linux χρησιμοποιώντας το εργαλείο Open εκπομπής. Δεν αρέσει σε όλους αυτό το εργαλείο και κάποιοι επιθυμούν μια εναλλακτική. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ροές Twitch χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόγραμμα περιήγησης και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή ροή σεναρίου bash στο Twitch.

Εάν χρησιμοποιείτε VPN με το Twitch, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε ξεχωριστά.

Εγκαταστήστε το FFmpeg Encoding Tool

Η ροή στο Twitch από τη γραμμή εντολών του Linux εκτελείται με τη βοήθεια του εργαλείου κωδικοποίησης FFmpeg. Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω σε αυτό το σεμινάριο, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Linux. Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εισαγάγετε τα ακόλουθα. Για να εγκαταστήσετε το FFmpeg, πρέπει να εκτελείτε Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora ή OpenSUSE. Εάν δεν εκτελείτε μία από αυτές τις διανομές Linux, μπορείτε να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό κωδικοποίησης FFmpeg απευθείας από τον ιστότοπο εδώ.

Ubuntu

sudo apt install ffmpeg

Debian

sudo apt-get install ffmpeg

Arch Linux

sudo pacman -S ffmpeg

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install ffmpeg

OpenSUSE

sudo zypper install ffmpeg

Τώρα που έχει εγκατασταθεί το εργαλείο κωδικοποίησης, εκτελέστε το στο τερματικό για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Το FFmpeg δεν χρειάζεται κωδικοποίηση αρχείων για να εκτελεστεί. Σε ένα τερματικό, δοκιμάστε:

ffmpeg --help

Επιβεβαιώστε ότι η σελίδα βοήθειας εκκινείται σωστά και πληκτρολογήστε διαγραφή για να διαγράψετε το τερματικό.

  Οι 6 καλύτερες προσθήκες συνομιλίας Pidgin για χρήστες Linux

Τροποποιήστε το Bashrc

Το εργαλείο κωδικοποιητή είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί. Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε το ψευδώνυμο ροής Twitch στο σύστημα. Για να δημιουργήσετε το ψευδώνυμο ροής, θα χρειαστεί να τροποποιήσετε το αρχείο bashrc. Αυτό το αρχείο περιέχει πολλές διαφορετικές μεταβλητές εντολών για κάθε χρήστη. Το αρχείο bashrc λειτουργεί σε βάση ανά χρήστη, επομένως κάθε χρήστης που θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την εντολή για ροή στο Twitch πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία.

Ξεκινήστε με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του αρχείου bashrc. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τυχόν αλλαγές ή λάθη μπορούν να αναιρεθούν εάν θέλετε να διαγράψετε την εντολή ροής. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας δημιουργώντας ένα αντίγραφο του αρχείου:

mkdir ~/bashrc-backup

cp ~/.bashrc ~/bashrc-backup/.bashrc-bak

Έχοντας φροντίσει το αντίγραφο ασφαλείας, ξεκινήστε την επεξεργασία. Ανοίξτε το bashrc στο τερματικό. ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ROOT, θα μπορούσατε κατά λάθος να επεξεργαστείτε το αρχείο bashrc του χρήστη root αντί για το δικό σας, κάτι που θα ήταν λάθος.

nano ~/.bashrc

Επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα στο τέλος του αρχείου bashrc. Κατανοήστε ότι μπορεί να χρειαστεί να διαβάσετε αυτόν τον κώδικα και να τον επεξεργαστείτε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Συγκεκριμένα, οι αναλύσεις, τα νήματα, η ποιότητα, το CBR κ.λπ.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα εικονιδίων Captiva σε Linux

Σημείωση: μην συμπληρώνετε το κλειδί ροής στο bashrc, καθώς δεν είναι ασφαλές. Αυτό το σενάριο ζητά το κλειδί κάθε φορά που κάνετε ροή για λόγους ασφαλείας.

 streaming() {
     INRES="1920x1080" # input resolution
     OUTRES="1920x1080" # output resolution
     FPS="15" # target FPS
     GOP="30" # i-frame interval, should be double of FPS, 
     GOPMIN="15" # min i-frame interval, should be equal to fps, 
     THREADS="2" # max 6
     CBR="1000k" # constant bitrate (should be between 1000k - 3000k)
     QUALITY="ultrafast"  # one of the many FFMPEG preset
     AUDIO_RATE="44100"
     STREAM_KEY="$1" # use the terminal command Streaming streamkeyhere to stream your video to twitch or justin
     SERVER="live-sjc" # twitch server in California, see https://bashtech.net/twitch/ingest.php to change 
     
     ffmpeg -f x11grab -s "$INRES" -r "$FPS" -i :0.0 -f alsa -i pulse -f flv -ac 2 -ar $AUDIO_RATE 
       -vcodec libx264 -g $GOP -keyint_min $GOPMIN -b:v $CBR -minrate $CBR -maxrate $CBR -pix_fmt yuv420p
       -s $OUTRES -preset $QUALITY -tune film -acodec libmp3lame -threads $THREADS -strict normal 
       -bufsize $CBR "rtmp://$SERVER.twitch.tv/app/$STREAM_KEY"
 }

Όταν ο κώδικας είναι σε bashrc, αποθηκεύστε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano με Ctrl + O και βγείτε από αυτό με Ctrl + X.

Ροή

Για να κάνετε ροή στο Twitch απευθείας από τη γραμμή εντολών, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε τη νέα εντολή ροής που έχει ρυθμιστεί στο bashrc. Πρέπει να γνωρίζετε το κλειδί ροής Twitch. Συνδεθείτε στο Twitch, μεταβείτε στο ταμπλό και βρείτε το κλειδί ροής σας.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία στο Linux

Εάν το κλειδί έχει ρυθμιστεί σωστά, η ροή από τη γραμμή εντολών θα πρέπει να λειτουργεί ως εξής:

streaming streamkey

Για να τερματίσετε τη ροή, πατήστε “Q” και θα πρέπει να τελειώσει, καθώς η ροή χρησιμοποιεί FFmpeg. Εάν το κουμπί Q δεν λειτουργεί, αναγκάστε το σενάριο να τερματιστεί με Ctrl + Z.

Σενάριο ροής

Εάν η εισαγωγή ενός κλειδιού ροής ξανά και ξανά γίνεται εξαντλητική, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα σενάριο ροής. Λάβετε υπόψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα εκτεθεί το κλειδί σας σε οποιονδήποτε άλλο έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Για να δημιουργήσετε το σενάριο, ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε το echo για να προσθέσετε το shebang. Ένα shebang επιτρέπει στον διερμηνέα Bash να γνωρίζει τι είδους σενάριο πρόκειται να εκτελεστεί, το περιβάλλον κ.λπ.

Σημείωση: μην μετακινήσετε το σενάριο από τον αρχικό σας φάκελο! Βασίζεται στο σενάριο ροής μέσα στο bashrc. Εάν το μετακινήσετε σε άλλα σημεία του συστήματος αρχείων που δεν έχουν τα σωστά δικαιώματα, ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά.

echo "#!/bin/bash" > ~/stream-script.sh

Στη συνέχεια, αντιγράψτε την εντολή ροής και χρησιμοποιήστε την ηχώ για να την γράψετε στο σενάριο.

echo "streaming streamkey" >> ~/stream-script.sh

Τέλος, ενημερώστε τα δικαιώματα του σεναρίου, ώστε το σύστημα να του επιτρέψει να εκτελεστεί σωστά. Χωρίς αυτό, το σενάριο μπορεί να αποτύχει.

sudo chmod +x stream-script.sh

Εκτελέστε το σενάριο με:

./stream-script.sh

ή

sh stream-script.sh

Κλείστε το σενάριο με Q ή Ctrl + Z.