Πώς να κάνετε μετεγκατάσταση από το SmartThings Classic στη νέα εφαρμογή SmartThings

Η Samsung διακόπτει το Κλασική εφαρμογή SmartThings στις 14 Οκτωβρίου 2020. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή για το έξυπνο σπίτι σας, ήρθε η ώρα να κάνετε τη μετάβαση στο νέο Εφαρμογή SmartThings. Θα σας δείξουμε πώς να μετεγκαταστήσετε τα δεδομένα σας.

Γιατί να αλλάξω;

SmartThings Classic (Αριστερά), New SmartThings (Δεξιά)

Από τις 14 Οκτωβρίου 2020, δεν είναι πλέον δυνατή η χρήση της εφαρμογής SmartThings Classic για τη δημιουργία και τη διαχείριση ρουτίνες, το Lock Code Manager ή το Smart Home Monitor. Θα λειτουργεί μόνο ως γυμνό UI για τον έλεγχο συσκευών.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ως τίποτα περισσότερο από έναν δοξασμένο διακόπτη φωτός, θα θέλετε να μεταβείτε στη νέα εφαρμογή SmartThings. Εδώ θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις ρουτίνες και τις έξυπνες εφαρμογές σας, καθώς και σε ορισμένες νέες δυνατότητες, όπως αυτοματισμούς και ομάδες φωτισμού.

  Πώς να αποκρύψετε το περιεχόμενο ειδοποιήσεων σε ένα κλειδωμένο iPhone όπως το iPhone X

Η νέα εφαρμογή SmartThings έχει διαφορετική διεπαφή χρήστη που θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τη συνηθίσετε, αλλά έχει την ίδια λειτουργικότητα με την Κλασική εφαρμογή.

Πώς να μετεγκαταστήσετε τα δεδομένα SmartThings σας

Προτού ξεκινήσετε με τη νέα εφαρμογή SmartThings, θέλουμε να μετεγκαταστήσουμε τις υπάρχουσες ρουτίνες, την Έξυπνη Οθόνη Οικίας και τα Έξυπνα Κλειδαριά. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις σας θα μεταφερθούν αυτόματα όταν συνδεθείτε στη νέα εφαρμογή.

Ανοίξτε την εφαρμογή SmartThings Classic στο δικό σας iPhone, iPad, ή Android συσκευή. Στο επάνω μέρος της οθόνης, πατήστε το banner “Μετεγκατάσταση αυτής της τοποθεσίας τώρα”.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα εξηγήσει τη διαδικασία μετεγκατάστασης μέσα από μερικές διαφάνειες. Σύρετε από τα δεξιά για να διαβάσετε τις διαφάνειες και μετά πατήστε «Μετεγκατάσταση τώρα» όταν τελειώσετε.

  Πώς να κρατάτε χειρόγραφες σημειώσεις στο iPad σας χρησιμοποιώντας το Apple Pencil

Μόλις τελειώσετε, θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη του SmartThings Classic. Το banner θα λέει τώρα “Αυτή η τοποθεσία έχει μετεγκατασταθεί στο νέο SmartThings”. Πατήστε «Αποκτήστε τη νέα σας εμπειρία SmartThings τώρα» για να προχωρήσετε.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει για κάθε τοποθεσία στον λογαριασμό σας SmartThings.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα σας δώσει έναν σύνδεσμο για να κατεβάσετε τη νέα εφαρμογή SmartThings. Πατήστε το κουμπί για να μεταβείτε στο Apple App Store ή Google Play Store και εγκαταστήστε τη νέα εφαρμογή. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή, πατήστε “Το κατάλαβα” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε τη νέα εφαρμογή SmartThings στη συσκευή σας iPhone, iPad, ή Android συσκευή. Θα σας ζητηθεί να παραχωρήσετε στην εφαρμογή ορισμένα δικαιώματα. Από εκεί, πατήστε “Ξεκινήστε”. Συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιούσατε στην Κλασική εφαρμογή.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να προσαρμόσετε τις νέες ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Αυτό είναι! Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη νέα εφαρμογή:

Οι “ρουτίνες” ονομάζονται πλέον “Σκηνές”.
Οι αυτοματισμοί μπορούν να ρυθμιστούν οι ρουτίνες “Εάν συμβεί αυτό, τότε κάντε το”.
Το “Smart Home Monitor” ονομάζεται πλέον “SmartThings Home Monitor”.
Το “Smart Locks” ονομάζεται πλέον “Smart Lock Guest Access”.
Οι SmartApps είναι προσβάσιμες από το πλαϊνό μενού.
Οι ομάδες φωτισμού σάς επιτρέπουν να συνδυάζετε φώτα που πρέπει να ανάβουν και να σβήνουν μαζί.

Τώρα πρέπει να είσαι έτοιμος να φύγεις. Σε περίπτωση που αποσυνδεθεί κάτι, δείτε πώς μπορείτε να επανασυνδέσετε το SmartThings στον Βοηθό Google.