Πώς να κάνετε ζουμ στο Nintendo Switch ενώ παίζετε οποιοδήποτε παιχνίδι

Ενώ παίζετε το Nintendo Switch, μερικές φορές θα βρείτε ένα παιχνίδι με στοιχεία κειμένου ή διεπαφής που είναι πολύ μικρά για να τα βλέπετε άνετα. Ευτυχώς, το Switch περιλαμβάνει μια λειτουργία ζουμ σε όλο το σύστημα που σας επιτρέπει να ορίσετε το επίπεδο μεγέθυνσης σε οποιοδήποτε παιχνίδι ενώ παίζετε. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Αρχικά, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Zoom. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις συστήματος πατώντας στο εικονίδιο με το γρανάζι στην αρχική οθόνη Εναλλαγής.

Στη λίστα στην αριστερή πλευρά της οθόνης, μεταβείτε στο “Σύστημα” και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή “Ζουμ”. Επιλέξτε το για να το ενεργοποιήσετε.

  Πώς να εξαγάγετε ένα εικονίδιο υψηλής ποιότητας από μια εφαρμογή Mac

Επιστρέψτε στο σπίτι και ξεκινήστε το παιχνίδι που θέλετε να κάνετε μεγέθυνση. Μπορεί να έχει μικρές γραφικές λεπτομέρειες ή μικροσκοπικό κείμενο που είναι δύσκολο να διαβαστεί στη μικρή οθόνη του Nintendo Switch ενώ βρίσκεται σε φορητή λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του Zoom είναι ιδανική.

Για να ενεργοποιήσετε το Ζουμ κατά την αναπαραγωγή, πατήστε το κουμπί “Αρχική σελίδα” δύο φορές γρήγορα. (Το κουμπί Home είναι το κουμπί με το σύμβολο του μικροσκοπικού σπιτιού πάνω του.)

Ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία Zoom, χρησιμοποιήστε ένα από τα δύο ραβδί για να κεντράρετε στο τμήμα της οθόνης του παιχνιδιού που θέλετε να κάνετε μεγέθυνση. Πατήστε “X” για μεγέθυνση και “Y” για σμίκρυνση. Το μικρό πράσινο μετρητή κλίσης στην κάτω δεξιά γωνία δείχνει το επίπεδο ζουμ και το ορθογώνιο δίπλα του αντιπροσωπεύει τη θέση του παραθύρου Ζουμ στην οθόνη.

  Η κάμερα Web Lenovo δεν λειτουργεί – Τι μπορείτε να κάνετε

Εάν χρειάζεται να παίξετε το παιχνίδι ενώ κάνετε ζουμ, πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα μία φορά για να κλειδώσετε το Ζουμ στη θέση του. Το περίγραμμα ζουμ θα γίνει γκρι αλλά παραμένει στην οθόνη για να σας υπενθυμίζει ότι βρίσκεστε σε λειτουργία ζουμ.

Ενώ είναι κλειδωμένο, μπορείτε να επιστρέψετε στη λειτουργία προσαρμογής ζουμ πατώντας μία φορά το Home. Και αν θέλετε να τερματίσετε εντελώς τη λειτουργία ζουμ, πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα δύο φορές. Αλλά μην φοβάστε, είναι μόνο δύο πιέσεις κουμπιών Home, εάν χρειαστεί να το καλέσετε ξανά.

Ένα άλλο προσεγμένο χαρακτηριστικό του διακόπτη είναι ότι μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε ξανά τα κουμπιά του ελεγκτή. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό κουμπί για να εκκινήσετε τη λειτουργία Zoom, θα μπορούσατε να εκχωρήσετε ξανά το κουμπί Home στις Ρυθμίσεις συστήματος. Καλό παιχνίδι!

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το νησί «Animal Crossing: New Horizons».