Πώς να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone;

Η εγγραφή οθόνης σε οποιαδήποτε συσκευή είναι μια βολική δυνατότητα, επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θέλετε να καταγράψετε τι συμβαίνει στην οθόνη σας.

Μπορεί να θέλετε να ηχογραφήσετε το παιχνίδι σας, να επιδείξετε μια διαδικασία, να δείξετε ένα ενδιαφέρον κλιπ στον φίλο σας ή για οποιονδήποτε λόγο.

Μετά την εισαγωγή του iOS 11, η εγγραφή οθόνης στο iPhone έχει γίνει παιχνιδάκι και δεν απαιτεί πλέον να αναζητάτε τρόπους “out of the box”, καθώς έχει γίνει πλέον εξέχον χαρακτηριστικό.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, και τώρα θα το εξετάσουμε μαζί με κάποιους άλλους τρόπους.

Ας πηδήξουμε αμέσως.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone;

Δεδομένου ότι η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης είναι επίσης μια μορφή λήψης της οθόνης σας, θα ξεκινήσουμε με αυτό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone, επομένως παρακάτω είναι 2 από τους πιο εύκολους.

Μέθοδος 1:

Βήμα 1: Κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί και το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου ταυτόχρονα στη σελίδα που θέλετε να τραβήξετε.

Βήμα 2: Μια μικρή προεπισκόπηση του στιγμιότυπου οθόνης εμφανίζεται ως εξής:

Βήμα 3: Πατώντας σε αυτό, θα έχετε επιλογές για να διαγράψετε, να μοιραστείτε, να επεξεργαστείτε ή να αποθηκεύσετε το στιγμιότυπο οθόνης.

Βήμα 4: Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το στιγμιότυπο οθόνης στη συσκευή σας, πατήστε εκεί που λέει “Τέλος” επάνω αριστερά.

  Πώς να υπογράψετε αρχεία PDF σε iPhone, iPad και Mac

Βήμα 5: Πατήστε «Αποθήκευση στις φωτογραφίες».

Μέθοδος 2:

Για τη δεύτερη μέθοδο, πρέπει να ενεργοποιήσουμε μια δυνατότητα που ονομάζεται AssistiveTouch.

Είναι βασικά ένα βολικό αιωρούμενο κουμπί που περιέχει πολλά στοιχεία ελέγχου μέσα σε αυτό που σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες όπως λήψη στιγμιότυπου οθόνης, άνοιγμα του Siri, επανεκκίνηση της συσκευής και διάφορες άλλες ενέργειες χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή ρυθμίσεων.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ενεργοποιήσετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και στη συνέχεια τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας το.

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε “Προσβασιμότητα”.

Βήμα 2: Πατήστε στο «Άγγιγμα».

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε το AssistiveTouch αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Βήμα 4: Ανοίξτε τη σελίδα που θέλετε να καταγράψετε και πατήστε στο αιωρούμενο εικονίδιο.

Βήμα 5: Από τις επιλογές, πατήστε «Στιγμιότυπο οθόνης».

Βήμα 6: Παρόμοια με την πρώτη μέθοδο, θα εμφανιστεί στην οθόνη μια μικρή προεπισκόπηση στιγμιότυπου οθόνης. Πατήστε σε αυτό και αποθηκεύστε το από εκεί.

Πώς να εγγράψω οθόνη στο iPhone;

Η εγγραφή οθόνης ως βίντεο είναι απλή στο iPhone μετά την κυκλοφορία του iOS 11. Ακολουθούν τα βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε τη σελίδα που θέλετε να εγγράψετε.

Βήμα 2: Εάν διαθέτετε iPhone X ή νεότερο, τραβήξτε προς τα κάτω το μενού του κέντρου ελέγχου από πάνω δεξιά ή εάν έχετε iPhone 8 ή παλαιότερο, τραβήξτε το προς τα επάνω σύροντας προς τα επάνω από κάτω.

Βήμα 3: Πατήστε στο κουμπί εγγραφής οθόνης.

Βήμα 4: Θα εμφανιστεί ένας χρονοδιακόπτης 3 δευτερολέπτων πριν ξεκινήσει η εγγραφή. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να κλείσετε το μενού του κέντρου ελέγχου και να επιστρέψετε στη σελίδα που θέλετε να εγγράψετε.

Βήμα 5: Μόλις τελειώσετε με την εγγραφή, ανοίξτε ξανά το μενού του κέντρου ελέγχου και πατήστε το κουμπί εγγραφής οθόνης για να σταματήσετε την εγγραφή.

  Πώς να αποκτήσετε Λειτουργία Πορτραίτου σε Nexus 6P και Nexus 5X

Το βίντεο θα αποθηκευτεί αυτόματα στη συλλογή σας.

Εφαρμογές για εγγραφή οθόνης στο iPhone

Οι παραπάνω μέθοδοι για την εγγραφή οθόνης στο iPhone σας λειτουργούν τέλεια, αλλά εδώ είναι μερικά λογισμικά και εφαρμογές τρίτων που κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά.

Δόκτωρ Φόνε

Διαθέσιμο για Windows, Δρ. Fone iOS Screen Recorder είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που σας βοηθά να τραβήξετε την οθόνη του iPhone σας απρόσκοπτα. Μπορεί να εγγράψει βίντεο, ήχο συστήματος, gameplay, παρουσιάσεις και σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή αντικατοπτρισμού της συσκευής σας στην οθόνη του υπολογιστή σας σε HD και σε πραγματικό χρόνο.

TechSmith Capture

Η TechSmith, γνωστή για τη σουίτα εφαρμογών Camtasia για εγγραφή οθόνης στον υπολογιστή σας, διαθέτει επίσης μια έκδοση για κινητά, TechSmith Captureπου σας επιτρέπει να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone σας.

Σας επιτρέπει επίσης να ηχογραφήσετε τον ήχο σας, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε φωνητική αφήγηση πάνω από την ηχογράφηση.

Go Record

Με Go Record, μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη σας ή να εισαγάγετε εγγραφές από τη συλλογή σας και να προσθέσετε το δικό σας σχόλιο σε αυτήν. Διαθέτει επίσης πολλές επιλογές επεξεργασίας που σας επιτρέπουν να προσθέσετε τη δική σας κάμερα αντίδρασης προσώπου πάνω από τις εγγραφές.

Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εφαρμογής στο iPhone σας.

Κατέγραψε το!

Παρόμοια με την παραπάνω εφαρμογή, Κατέγραψε το! σας επιτρέπει να προσθέσετε τη δική σας αντίδραση εικόνας σε εικόνα και σχολιασμό πάνω από τις εγγραφές. Αφού εξαγάγετε τις εγγραφές σας, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε μέσω του ενσωματωμένου προγράμματος επεξεργασίας βίντεο.

  10 κορυφαία συστήματα διαχείρισης αποθήκης (WMS) για την οργάνωση του αποθέματός σας

DU Recorder

DU Recorder σας επιτρέπει να κάνετε πολλές εργασίες εγγραφής εκτός από την κανονική λήψη της οθόνης σας, η οποία περιλαμβάνει ζωντανή ροή σε πολλές πλατφόρμες, όπως το Twitch, το Facebook και το YouTube. Πρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στον ισχυρό επεξεργαστή βίντεο για τυχόν διορθώσεις που θέλετε να κάνετε.

Πώς να κόψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Προτού χρησιμοποιήσετε τις εγγραφές σας μεταφορτώνοντας κάπου ή κοινοποιώντας τις με κάποιον, συνιστάται η περικοπή των ενοτήτων έναρξης και λήξης επειδή καταγράφει την οθόνη του κέντρου ελέγχου.

Προφανώς, είναι περιττό, ειδικά αν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα με την ηχογράφηση εκτός από το να τη διατηρήσετε στη γκαλερί σας. Αλλά είναι ακόμα ένα εύχρηστο πράγμα να το γνωρίζεις, οπότε εδώ είναι τα βήματα για αυτό.

Βήμα 1: Μεταβείτε στις “Φωτογραφίες”.

Βήμα 2: Βρείτε το εγγεγραμμένο βίντεο που θέλετε να περικόψετε και πατήστε πάνω του.

Βήμα 3: Πατήστε «Επεξεργασία» στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 4: Θα δείτε επιλογές όπως αυτές:

Βήμα 5: Μπορείτε να περικόψετε, να περικόψετε, να προσθέσετε εφέ κ.λπ. Για να περικόψετε, φέρτε το ρυθμιστικό έναρξης και λήξης στα σημεία που θέλετε να διατηρήσετε.

Βήμα 6: Μόλις είστε ικανοποιημένοι, πατήστε “Τέλος”.

Βήμα 7: Μπορείτε είτε να το αποθηκεύσετε ως νέο βίντεο είτε να παρακάμψετε τις αλλαγές πάνω από το παλιό.

Βρείτε την περικομμένη έκδοση στη συλλογή σας και τελειώσατε!

συμπέρασμα

Η εγγραφή οθόνης στο iPhone έχει γίνει μια αβίαστη εργασία τον τελευταίο καιρό με την προεπιλεγμένη επιλογή, αλλά εξακολουθεί να αξίζει να κοιτάξετε τις εφαρμογές τρίτων εάν αναζητάτε περισσότερες δυνατότητες που να συνοδεύουν αυτήν. Συνιστώνται ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τις εγγραφές οθόνης για κάτι περισσότερο από «προσωπική» χρήση.

Σχετίζεται με:

Ελέγξτε την κατάσταση της μπαταρίας iPhone, iPad και MacBook με αυτά τα 7 εργαλεία

4 τρόποι για να κρύψετε εφαρμογές στο iPhone

Αφαιρέστε τις κλειδαριές iPhone με το Lockwiper

6 εφαρμογές για να αντικατοπτρίζουν την οθόνη του iPhone σας