Πώς να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών Gmail σε Android, iPhone και iPad

Η Google έχει ένα νέο πρόγραμμα εναλλαγής λογαριασμών που βασίζεται σε χειρονομίες σε ορισμένες από τις εφαρμογές της για κινητά που σας επιτρέπει να κάνετε σάρωση μεταξύ των διαφόρων λογαριασμών σας Google. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο Gmail, στους Χάρτες Google, στο Drive και άλλα σε Android, iPhone και iPad.

Η νέα αλλαγή λογαριασμού ανακοινώθηκε στο Συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2019 και αντικατέστησε ένα μενού πλαϊνής γραμμής με ξεπερασμένη εμφάνιση. Αντί να χρειάζεται να πατήσουν σε ένα εικονίδιο μενού χάμπουργκερ και να σκάβουν σε ένα αναπτυσσόμενο μενού, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους απευθείας από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.

  Πώς να απενεργοποιήσετε μια εφαρμογή Stock στο Android [No Root]

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα αλλαγή λογαριασμού της Google, πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί σε τουλάχιστον δύο λογαριασμούς Google στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Οι χρήστες Android μπορούν να το κάνουν αυτό από το μενού ρυθμίσεων της συσκευής και οι κάτοχοι iPhone και iPad μπορούν να προσθέσουν επιπλέον λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το Εφαρμογή Google.

Αφού το φροντίσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Gmail (ή μια από τις άλλες πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές της Google). Στη συνέχεια, εντοπίστε το avatar του λογαριασμού σας που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναζήτησης. Για γρήγορη εναλλαγή λογαριασμών, σύρετε προς τα κάτω στην εικόνα του avatar.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android

Όπως μπορείτε να δείτε από το GIF παραπάνω, η γρήγορη σάρωση προς τα κάτω στο avatar του λογαριασμού σας θα μεταβεί στον επόμενο λογαριασμό Google. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να προσαρμόσετε τη σειρά των λογαριασμών με μη αυτόματο τρόπο. Θα χρειαστεί να συνεχίσετε να σύρετε προς τα κάτω μέχρι να περιστρέψετε στον επιθυμητό λογαριασμό.

Εάν θέλετε λίγο περισσότερο έλεγχο στη δυνατότητα αλλαγής λογαριασμού, μπορείτε να πατήσετε στο avatar σας για να δείτε όλους τους διαθέσιμους λογαριασμούς σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί ένα νέο μενού για εναλλαγή λογαριασμών, καθώς και για την προσθήκη λογαριασμών και τη διαχείριση αυτών που υπάρχουν ήδη στη συσκευή.

  Πώς να σαρώσετε κωδικούς QR σε ένα τηλέφωνο Android

Τη στιγμή της γραφής, η Google έχει ήδη διαθέσει αυτήν τη δυνατότητα στις εφαρμογές Gmail, Χάρτες Google και Drive για κινητά σε Android, iPhone και iPad. Οι χρήστες Android θα βρουν επίσης τη νέα αλλαγή λογαριασμού στην εφαρμογή Επαφές.

Η Google δήλωσε ότι θα φέρει τη νέα της δυνατότητα αλλαγής λογαριασμού σε περισσότερες εφαρμογές τους επόμενους μήνες. Αν και αναμένουμε ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει στις περισσότερες εφαρμογές της εταιρείας, ο τεχνολογικός γίγαντας επιβεβαίωσε ότι το YouTube, το Chrome, οι Ειδήσεις Google και πολλά άλλα θα πρέπει να δουν τη λειτουργία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019.