Πώς να κάνετε αυτόματη ανανέωση του Google Chrome

Υποβάλετε προσφορά για μια σπάνια κάρτα Pokemon ή μήπως ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια περιορισμένης έκδοσης; Ίσως, παρακολουθείτε τη βαθμολογία της αγαπημένης σας ομάδας, το χρηματιστήριο ή κάποια έκτακτα νέα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου βρισκόμαστε να ανανεώνουμε συνεχώς μια ιστοσελίδα για να είμαστε ενημερωμένοι. Κανένα πρόγραμμα περιήγησης δεν παρέχει εγγενώς μια δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης. Ωστόσο, πολλοί προγραμματιστές έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δημιούργησαν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που μπορούν να ανανεώσουν αυτόματα μια ιστοσελίδα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ανανεώνετε αυτόματα το Google Chrome.

Πώς να κάνετε αυτόματη ανανέωση του Google Chrome

Αν και μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε μια σελίδα στο Chrome πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + R μαζί ή το εικονίδιο κυκλικού βέλους, θα ήταν πολύ πιο βολικό εάν τα προγράμματα περιήγησης ιστού ανανεώνονταν αυτόματα ορισμένες καθορισμένες σελίδες για εμάς. Παραδόξως, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επεκτάσεις αυτόματης ανανέωσης Google Chrome το καθένα πιο πολλά υποσχόμενο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά από το άλλο. Θα σας καθοδηγήσουμε στη ρύθμιση μιας τέτοιας επέκτασης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία για να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε άλλες επεκτάσεις, καθώς η διαδικασία εγκατάστασης είναι η ίδια για όλες σχεδόν τις επεκτάσεις.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση προχείρου στο Google Chrome

Βήμα I: Εγκαταστήστε την επέκταση

1. Στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Επεκτάσεις από το μενού.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ για να ανοίξετε το μενού, εάν είναι κρυφό.

3. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα του Chrome Web Store στο μενού στην αριστερή πλευρά.

Σημείωση: Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε απευθείας το Chrome Web Store από αυτό Σύνδεσμος.

4. Πληκτρολογήστε αυτόματη ανανέωση συν στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε το πλήκτρο Enter. Θα εμφανιστεί μια εκτενής λίστα με επεκτάσεις αυτόματης ανανέωσης. Περιηγηθείτε στη λίστα, συγκρίνετε τις αξιολογήσεις και κάντε κλικ σε όποιον σας φαίνεται πολλά υποσχόμενος.

Σημείωση: Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, θα εγκαταστήσουμε το Επέκταση παρακολούθησης σελίδας Auto Refresh Plus από το autorrefresh.io.

5. Αφού επιλέξετε την επέκταση, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο Chrome για να εγκαταστήσετε την επέκταση.

6. Κάντε κλικ στο Προσθήκη επέκτασης για να συνεχίσετε.

Μόλις εγκατασταθεί η επέκταση, η αρχική σελίδα/ρυθμίσεις της θα ανοίξει αυτόματα σε μια νέα καρτέλα, μπορείτε να την κλείσετε.

  Απόκρυψη και προσαρμογή στοιχείων διεπαφής Gmail με το Gmelius για Chrome

Βήμα II: Διαμόρφωση της επέκτασης

Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε την επέκταση πριν την ενεργοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Επεκτάσεις που μοιάζει με κομμάτι παζλ.

2. Εδώ, επιλέξτε την επέκταση Auto Refresh Plus Page Monitor.

3. Επιλέξτε οποιοδήποτε από τα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα αυτόματης ανανέωσης ή ορίστε ένα χειροκίνητα. Μπορείτε επίσης να δώσετε εντολή στην επέκταση να ανανεώσει τυχαία μια ιστοσελίδα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

4. Μπορείτε να διαμορφώσετε την επέκταση ώστε να εκτελεί σκληρές ή μαλακές ανανεώσεις και να θέσετε ένα όριο στον αριθμό των φορών που θα ανανεώνεται μια ιστοσελίδα, εάν βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα περιορισμένων δεδομένων. Αυτό είναι αρκετό για τους περισσότερους χρήστες, αλλά μπορείτε να εξερευνήσετε περαιτέρω τις καρτέλες Αντίστροφη μέτρηση και Παρακολούθηση σελίδας.

Σημείωση: Για σκληρές ανανεώσεις, όλες οι φωτογραφίες θα επαναφορτωθούν αντί να ανακτηθούν από τα αποθηκευμένα δεδομένα.

5. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ενεργοποιήσετε την επέκταση

6. Εάν ενεργοποιείτε την επέκταση για πρώτη φορά, ένα αναδυόμενο μήνυμα που ζητά άδεια ανάγνωσης και αλλαγής δεδομένων σε όλους τους ιστότοπους θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής. Κάντε κλικ στο Να επιτρέπεται για να ξεκινήσει η επέκταση.

  Λάβετε ειδοποιήσεις για την επιφάνεια εργασίας Chrome όταν ολοκληρωθεί η λήψη των αρχείων

Μόλις ενεργοποιήσετε την επέκταση, ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης θα εμφανιστεί κάτω από το εικονίδιό του που υποδεικνύει τον χρόνο που απομένει μέχρι την επόμενη ανανέωση της σελίδας.

Σημείωση: Εάν θέλετε να σταματήσετε την αυτόματη ανανέωση σε οποιοδήποτε σημείο, επιλέξτε το εικονίδιο επέκτασης Αυτόματη ανανέωση Plus Page Monitor στη γραμμή εργαλείων και κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή.

Οι δύο γνωστές και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις για το Auto Refresh Plus είναι:

Οι επεκτάσεις αυτόματης ανανέωσης δεν περιορίζονται στο Google Chrome. Ακολουθούν οι άλλες επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες για άλλα προγράμματα περιήγησης

Σημείωση: Στον Internet Explorer, η επιλογή αυτόματης ανανέωσης ιστοσελίδων μπορεί να βρεθεί βαθιά μέσα στις ρυθμίσεις ασφαλείας ως Να επιτρέπεται η ανανέωση Meta, αν και οι χρήστες δεν μπορούν να καθορίσουν τα διαστήματα ανανέωσης.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε στην αυτόματη ανανέωση του Google Chrome. Ενημερώστε μας εάν θέλετε να διαβάσετε παρόμοια άρθρα που καλύπτουν άλλες χρήσιμες επεκτάσεις για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία περιήγησής σας στον ιστό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις αφήσετε παρακάτω στην ενότητα σχολίων.