Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 από τα Windows 7 δωρεάν

Τα Windows 7 είναι νεκρά, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10. Η Microsoft συνεχίζει αθόρυβα τη δωρεάν προσφορά αναβάθμισης τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε οποιονδήποτε υπολογιστή με γνήσια άδεια Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10.

Πώς λειτουργεί η δωρεάν αναβάθμιση

Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows με γνήσιο και ενεργοποιημένο κλειδί Windows 7 (ή Windows 8), μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 με λίγα μόνο κλικ. Ο υπολογιστής σας θα λάβει ένα γνήσιο, ενεργοποιημένο κλειδί Windows 10—όπως ακριβώς λειτουργούσε κατά τον πρώτο χρόνο των Windows 10, όταν διαφημιζόταν επίσημα η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης.

Μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε έναν υπολογιστή κάνοντας μια νέα εγκατάσταση των Windows 10, ακόμα κι αν δεν έχει εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα. Απλώς πρέπει να παρέχετε ένα έγκυρο κλειδί Windows 7 (ή Windows 8).

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα λειτουργεί για πάντα, αλλά εξακολουθούσε να λειτουργεί στις 14 Ιανουαρίου 2020. Η Microsoft μπορεί μια μέρα να αποσυνδέσει και να διακόψει τις νέες αναβαθμίσεις. Αλλά, προς το παρόν, μπορείτε ακόμα να κάνετε αναβάθμιση. Και, αφού κάνετε την αναβάθμιση, ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα έγκυρο κλειδί Windows 10 που θα συνεχίσει να λειτουργεί—ακόμα κι αν η Microsoft σταματήσει να επιτρέπει νέες αναβαθμίσεις στο μέλλον.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε μια φωνητική εντολή Cortana για να τερματίσετε τη λειτουργία των Windows 10

Ενημέρωση: Λάβετε υπόψη ότι εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την πτυχή της αδειοδότησης επιχειρήσεων. Εάν διαθέτετε υπολογιστές με Windows 7 στην επιχείρησή σας, η Microsoft ενδέχεται να μην σας θεωρήσει ότι συμμορφώνεστε με τους όρους της άδειας χρήσης αφού χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για την αναβάθμιση των επαγγελματικών σας υπολογιστών. Δεν θα ανησυχούσαμε γι’ αυτό για οικιακούς υπολογιστές, αλλά οι οργανισμοί θα πρέπει πιθανότατα να επικοινωνήσουν με τον συνεργάτη αδειοδότησης της Microsoft για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πριν από την αναβάθμιση

Πριν ξεκινήσετε, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Η διαδικασία αναβάθμισης δεν θα πρέπει να διαγράφει τα αρχεία σας εκτός και αν επιλέξετε να τα διαγράψετε, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας—ειδικά όταν εκτελείτε μια σημαντική αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος.

  Πώς να αλλάξετε τον τύπο του αρχείου Dump μνήμης που δημιουργεί τα Windows 10

Σας ενθαρρύνουμε επίσης να βρείτε το κλειδί των Windows 7 (ή Windows 8), σε περίπτωση που το χρειαστείτε. Αυτό το κλειδί μπορεί να τυπωθεί σε ένα αυτοκόλλητο στη θήκη του υπολογιστή σας ή στον φορητό υπολογιστή σας. Εάν εγκαταστήσατε μόνοι σας τα Windows 7 ή τα Windows 8, θα θέλετε να βρείτε το κλειδί άδειας χρήσης που αγοράσατε.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν έχει αυτοκόλλητο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Το ProduKey της NirSoft για να βρείτε το κλειδί άδειας χρήσης που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας.

Πώς να κάνετε δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10

Για να λάβετε τη δωρεάν αναβάθμισή σας, κατευθυνθείτε στο Ο ιστότοπος λήψης των Windows 10 της Microsoft. Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη εργαλείου τώρα” και κάντε λήψη του αρχείου .exe. Εκτελέστε το, κάντε κλικ στο εργαλείο και επιλέξτε «Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα» όταν σας ζητηθεί.

Ναι, είναι τόσο απλό. Δεν κάνουμε τίποτα ύπουλο εδώ—η Microsoft επιλέγει να επιτρέψει στους χρήστες να αναβαθμίσουν μέσω του εργαλείου.

Εάν προτιμάτε μια καθαρή εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε «Δημιουργία μέσων εγκατάστασης» και στη συνέχεια να παράσχετε ένα έγκυρο κλειδί Windows 7 ή 8 κατά την εγκατάσταση των Windows 10.

  Τι είναι μια "Προαιρετική ενημέρωση ποιότητας" στα Windows 10;

Μετά την Αναβάθμιση

Κατά τη διαδικασία αναβάθμισης, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να διατηρήσετε όλα τα αρχεία στο σύστημά σας ή να ξεκινήσετε νέα.

Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να μεταβείτε στην οθόνη Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ενεργοποίηση. Θα δείτε ότι το σύστημά σας “ενεργοποιείται με ψηφιακή άδεια”.

Εάν συνδεθείτε στα Windows 10 με λογαριασμό Microsoft, αυτή η άδεια θα συνδεθεί με τον λογαριασμό σας Microsoft, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την επανενεργοποίηση των Windows 10 στον υπολογιστή σας, εάν χρειαστεί να το εγκαταστήσετε.

Και ναι, θα πρέπει να μπορείτε να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 στο μέλλον. Η ενεργοποίηση των Windows 10 θα “τηλεφωνήσει στο σπίτι”, θα παρατηρήσει ότι η διαμόρφωση του υλικού σας έχει μια έγκυρη άδεια χρήσης στο αρχείο και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Εάν διαθέτετε σύστημα Windows 7, είναι πραγματικά καλή ιδέα να κάνετε αναβάθμιση. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 10, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε το Linux, λήψη ενός Chromebook, ή μετάβαση σε Mac. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα Windows 10, αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσετε από τα Windows 7.

Το δοκιμάζουμε εδώ και χρόνια, και άλλες τοποθεσίες όπως PCWorld, ZDNet, Το χείλος, και Υπολογιστής Bleeping επιβεβαίωσαν πρόσφατα και αυτή τη μέθοδο.