Πώς να κάνετε έναν λογαριασμό Twitter ιδιωτικό

Σας αρέσει να κάνετε tweet και να χρησιμοποιείτε το Twitter, αλλά δεν θέλετε να βλέπει κανείς το προφίλ και τα tweets σας. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση – μετάβαση σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό Twitter. Όταν έχετε ιδιωτικό λογαριασμό, μόνο τα άτομα που σας ακολουθούν μπορούν να δουν ό,τι σας αρέσει, να κάνετε tweet ή να σας ακολουθήσουν στο Twitter.

Πώς γίνεται όμως η μετάβαση σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό; Η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια με τη μετάβαση σε ιδιωτικό προφίλ σε άλλα δίκτυα κοινωνικών μέσων. Μπορείτε να βρείτε τα απαραίτητα βήματα για να το κάνετε αυτό σε αυτό το άρθρο.

Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό από έναν υπολογιστή

Όταν εγγραφείτε στο Twitter, μπορείτε να επιλέξετε εάν τα Tweet σας είναι δημόσια ή ιδιωτικά. Η ρύθμιση για να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό ονομάζεται “Προστατέψτε τα Tweets σας”. Όταν νέοι ακόλουθοι επιδιώκουν να σας ακολουθήσουν, θα λάβετε μια πρόσκληση, την οποία μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε εάν τα Tweets σας προστατεύονται. Εκτός εάν τα απαγορεύετε ρητά, οι λογαριασμοί που άρχισαν να σας ακολουθούν πριν αρχίσετε να προστατεύετε τα Tweet σας θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση και αλληλεπίδραση με τα προστατευμένα Tweet σας.

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προστατευμένων tweet σε μη προστατευμένα ανά πάσα στιγμή. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής για κινητά ή του ιστότοπου Twitter. Για να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό χρησιμοποιώντας υπολογιστή, τα βήματα είναι:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ στην καρτέλα “Ειδοποιήσεις” και, στη συνέχεια, στο μικρό σύμβολο με το γρανάζι στα δεξιά της. Θα σας μεταφέρει στη σελίδα Ρυθμίσεις.
  • Στα δεξιά του ονόματος χρήστη σας, επιλέξτε την καρτέλα «Απόρρητο και Ασφάλεια». Αυτό θα παρέχει μια λίστα με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ στην «Προστασία των Tweet σας» και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά επιβεβαίωση ότι θέλετε να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό.
  • Στο κάτω μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο «Προστασία» και επιβεβαιώστε πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασής σας.
  •   Πώς να επαναφέρετε τον παλιό ιστότοπο Twitter

    Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό από την εφαρμογή iPhone

    Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου από την εφαρμογή iPhone. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Twitter.
  • Στο επάνω μέρος της οθόνης σας, αγγίξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού σας στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης Twitter.
  • Επιλέξτε «Απόρρητο και Ασφάλεια» από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο όνομα χρήστη σας.
  • Προσαρμόστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή “Προστασία των tweets σας”. Θα γίνει πράσινο, υποδεικνύοντας ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη και ότι τα tweets σας είναι προστατευμένα/ιδιωτικά.
  • Όταν τελειώσετε, πατήστε “Τέλος”. Τα tweets σας έχουν ασφαλιστεί.
  • Λάβετε υπόψη ότι, ενώ ο ιδιωτικός λογαριασμός σας στο Twitter εμποδίζει τους νέους επισκέπτες να δουν τα tweets σας, η λειτουργία δεν είναι αναδρομική. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ακόλουθοι που αποκτήσατε πριν ορίσετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό θα συνεχίσουν να βλέπουν τα tweets σας. Ωστόσο, μπορείτε να διαγράψετε λογαριασμούς από τη λίστα που ακολουθεί, εάν θέλετε τα tweets σας να κρύβονται από αυτούς.

    Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό από την εφαρμογή Android

    Η αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου του λογαριασμού σας από μια εφαρμογή Android μοιάζει πολύ με την αλλαγή τους από μια εφαρμογή iOS. Τα βήματα είναι επίσης αρκετά παρόμοια. Για να αλλάξετε το προφίλ σας στο Twitter σε ιδιωτικό λογαριασμό, τα βήματα είναι:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Twitter.
  • Στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης Twitter στο επάνω μέρος της οθόνης σας, πατήστε το σύμβολο με το γρανάζι για να ανοίξετε τη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού σας.
  • Από την αναπτυσσόμενη επιλογή δίπλα στα στοιχεία σύνδεσής σας, επιλέξτε «Απόρρητο και ασφάλεια».
  • Προσαρμόστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή “Προστασία των tweets σας”, ώστε να γίνει πράσινο, υποδεικνύοντας ότι η δυνατότητα έχει ενεργοποιηθεί και τα tweets σας έχουν προστατευτεί.
  • Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, πατήστε “Τέλος”. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Twitter.
  •   Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε σελιδοδείκτες Twitter στην επιφάνεια εργασίας σας

    Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όσον αφορά τους ακόλουθους που είχατε πριν αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου, μπορούν να δουν τα tweets σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αφαιρέσετε λογαριασμούς από τη λίστα που ακολουθεί εάν θέλετε τα tweets σας να διατηρούνται ιδιωτικά από συγκεκριμένους λογαριασμούς.

    Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Twitter ιδιωτικό από ένα iPad

    Δεδομένου ότι η εφαρμογή Twitter για iPad είναι ίδια με την εφαρμογή iPhone, τα βήματα είναι επίσης παρόμοια.

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Twitter.
  • Πατήστε στο σύμβολο με το γρανάζι που βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης Twitter στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Αυτό θα σας μεταφέρει στη σελίδα Ρυθμίσεις λογαριασμού.
  • Επιλέξτε «Απόρρητο και Ασφάλεια» από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται δίπλα στα στοιχεία σύνδεσής σας.
  • Αλλάξτε το ρυθμιστικό δίπλα στο “Protect your Tweets” στην πράσινη θέση, η οποία υποδεικνύει ότι η λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί και ότι τα tweets σας είναι πλέον ιδιωτικά.
  • Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Τέλος». Θα απαιτηθεί ο κωδικός πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Twitter.
  • Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς μπορώ να καταργήσω την προστασία των tweets μου;

    Για να καταργήσετε την προστασία των Tweet σας, απλώς ακολουθήστε τα ήδη αναφερθέντα βήματα για να μεταβείτε στη ρύθμιση απορρήτου. Αποεπιλέξτε την επιλογή δίπλα στο “Προστασία των tweets μου” εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή “Προστασία των Tweets σας” στις εφαρμογές Twitter για iOS και Twitter για Android για να αποτρέψετε την προστασία των tweet σας.

    Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα τρέχοντα αιτήματα των οπαδών σας πριν κάνετε δημόσιες τις αναρτήσεις σας στο Twitter. Τυχόν αιτήματα που μένουν αναπάντητα δεν θα εγκρίνονται αυτόματα. Εάν αφήσετε ένα αίτημα σε εκκρεμότητα, αυτοί οι λογαριασμοί θα πρέπει να ζητήσουν να σας ακολουθήσουν ξανά.

    Λάβετε υπόψη ότι η κατάργηση της προστασίας των Tweet σας θα έχει ως αποτέλεσμα τυχόν Tweets που προστατεύονταν προηγουμένως να γίνουν δημόσια διαθέσιμα.

    Τι θα αλλάξει κατά τη μετάβαση σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό Twitter;

    Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις συνέπειες της διατήρησης του λογαριασμού σας στο Twitter και των tweets σας απόρρητα προτού αποφασίσετε να το κάνετε. Όταν επιλέγετε να διατηρήσετε τα tweets σας ιδιωτικά, οι άλλοι χρήστες θα πρέπει να ζητήσουν να σας ακολουθήσουν και θα πρέπει να επιβεβαιώσετε όλα τα αιτήματα προτού γίνουν δεκτά.

      Πώς να κάνετε σίγαση μιας συνομιλίας στο Twitter

    Μόνο οι ακόλουθοι που έχουν εγκριθεί θα μπορούν να δουν τα tweets σας. Οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να κάνουν retweet τα μηνύματά σας εκτός και αν σας ακολουθήσουν. Επιπλέον, μόνο οι αναζητήσεις που γίνονται στο Twitter από τους εγκεκριμένους ακολούθους σας θα επιστρέψουν αποτελέσματα για τα tweets σας, καθώς δεν θα εμφανίζονται καθόλου σε καμία αναζήτηση Google.

    Το προφίλ σας στο Twitter θα εμφανίζει απλώς το όνομά σας, τη φωτογραφία προφίλ και τα βιογραφικά σας στοιχεία αυτήν τη στιγμή. Αν δεν τις στείλετε στους εγκεκριμένους ακόλουθούς σας, τυχόν @απαντήσεις που στέλνετε δεν θα τις δει κανένας άλλος. Για παράδειγμα, αν κάνετε tweet μια διασημότητα, δεν θα μπορεί να τη δει αφού δεν της έχετε δώσει την άδεια να σας ακολουθήσει.

    Οτιδήποτε γράψατε στο Twitter όταν ο λογαριασμός σας ήταν ανοιχτός στο κοινό θα είναι πλέον κρυφό και θα είναι ορατό ή θα μπορεί να αναζητηθεί μόνο από τους εγκεκριμένους ακόλουθούς σας, σε αντίθεση με το ευρύ κοινό. Τέλος, για να μοιράζεστε μόνιμους συνδέσμους στα tweet σας με τους εξουσιοδοτημένους ακόλουθούς σας, πρέπει πρώτα να τους ζητήσετε να εγκρίνουν τον λογαριασμό σας.

    Γιατί τα tweets μου προστατεύονται αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης;

    Αφού προστατέψετε τα Tweet σας, μόνο εσείς και οι ακόλουθοί σας θα μπορείτε να διαβάζετε τις ενημερώσεις σας και να βλέπετε τα Tweet σας όταν τα αναζητάτε στο Twitter.

    Αυτά τα Tweet δεν θα είναι πλέον ορατά στο ευρύ κοινό ούτε θα εμφανίζονται στα δημόσια αποτελέσματα αναζήτησης Twitter, εάν τα είχατε προηγουμένως ορατά στο ευρύ κοινό. Από την άλλη πλευρά, η κατάργηση της προστασίας των Tweet σας θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση τυχόν προστατευμένων Tweets.

    Ωστόσο, εάν τα tweets σας κατέληγαν σε διαφορετική πλατφόρμα, ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν πρόκειται για περιεχόμενο σε άλλες ιστοσελίδες, το Twitter δεν έχει τη δυνατότητα να το αφαιρέσει.

    Tweet σε απόρρητο

    Τώρα που ξέρετε πώς να μεταβείτε σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό, τα tweets σας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στο ευρύ κοινό όπως ήταν στο παρελθόν. Τα tweets σας θα είναι πλέον ορατά μόνο σε άτομα που σας ακολουθούν ήδη. Επιπλέον, όποιος επιθυμεί να σας ακολουθήσει θα πρέπει να σας στείλει αίτημα, το οποίο θα έχετε την επιλογή να εγκρίνετε ή να αρνηθείτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

    Αλλά τα tweets σας μπορεί να τραβήξουν screenshot και να δημοσιευτούν από άλλους, όπως επισημαίνει το Twitter ως το χειρότερο σενάριο. Ωστόσο, η δυνατότητα θα πρέπει να είναι επαρκής εάν προτιμάτε να μην έχετε τυχαίους λογαριασμούς στο διαδίκτυο που προβάλλουν και σχολιάζουν τα tweets σας.

    Ο λογαριασμός σας στο Twitter είναι ιδιωτικός ή δημόσιος; Πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να έχετε έναν ιδιωτικό λογαριασμό Twitter από το να έχετε έναν δημόσιο; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!