Πώς να ηχογραφήσετε φωνητικά μηνύματα σε λειτουργία Hands Free στο Whatsapp

Μπορείτε να στείλετε φωνητικά μηνύματα μέσω Whatsapp. Είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά δημοφιλής δυνατότητα στην εφαρμογή και οι άνθρωποι την προτιμούν από την αποστολή μηνύματος ή την πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης. Δεν είναι η μόνη εφαρμογή που έχει φωνητικά μηνύματα. Το Viber έχει την ίδια δυνατότητα και εάν χρησιμοποιείτε iMessages σε συσκευή iOS, μπορείτε επίσης να στείλετε φωνητικά μηνύματα μέσω αυτού. Η λειτουργία φωνητικών μηνυμάτων εφαρμόζεται διαφορετικά σε διαφορετικές εφαρμογές. Με το Whatsapp, πρέπει να κρατάτε πατημένο το κουμπί του μικροφώνου και να το κρατάτε πατημένο ενώ ηχογραφείτε το μήνυμά σας. Αυτός δεν είναι ο ευκολότερος τρόπος εγγραφής ενός μηνύματος και συχνά, οι χρήστες αφήνουν το κουμπί πριν ολοκληρώσουν την εγγραφή. Για να το παρακάμψετε αυτό, το Whatsapp σας επιτρέπει τώρα να ηχογραφείτε φωνητικά μηνύματα σε λειτουργία hands free κλειδώνοντας το μικρόφωνο.

  Πώς να βρείτε τους φίλους σας στο WhatsApp

Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα, επομένως θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή. Εάν μια ενημέρωση δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα σας, περιμένετε 24 ώρες και θα πρέπει να εμφανιστεί.

Φωνητικά μηνύματα – Λειτουργία Hands Free

Για να ηχογραφήσετε ένα φωνητικό μήνυμα σε λειτουργία hands free, πατήστε το κουμπί του μικροφώνου. Προφανώς και κατά συνήθεια, θα κρατήσετε πατημένο το κουμπί. Ωστόσο, μετά την ενημέρωση, εάν κρατήσετε πατημένο το κουμπί, το σύρετε προς τα πάνω και το αφήσετε, θα κλειδώσει το μικρόφωνο.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το δάχτυλό σας από το κουμπί και να συνεχίσετε την εγγραφή του μηνύματός σας. Μόλις τελειώσετε, θα έχετε την επιλογή να στείλετε ή να απορρίψετε το μήνυμα.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Όταν κλειδώνετε τη λειτουργία φωνητικών μηνυμάτων στο Whatsapp, θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος πληκτρολογίου να εμφανίζεται κάτω δεξιά. Εάν το εικονίδιο δεν εμφανίζεται, σημαίνει ότι το σάρωμά σας προς τα πάνω δεν έχει εγγραφεί στην εφαρμογή. Αυτή η λειτουργία φωνητικών μηνυμάτων είναι μόνο για ένα μήνυμα, δηλαδή, εάν ηχογραφήσετε ένα δεύτερο ή ένα τρίτο μήνυμα μετά το πρώτο όπου χρησιμοποιήσατε αυτήν τη λειτουργία, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Όταν ηχογραφείτε ένα μήνυμα, έχετε την επιλογή να κάνετε κύλιση στο τρέχον νήμα συνομιλίας. Δεν μπορείτε να περιηγηθείτε σε διαφορετικό νήμα συνομιλίας. Εάν κάνετε εναλλαγή σε διαφορετικό, το ηχητικό μήνυμα που έχετε ηχογραφήσει θα απορριφθεί αυτόματα.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της συνομιλίας στο Whatsapp

Αυτό είναι αρκετά προσεγμένο χαρακτηριστικό και οι χρήστες του Whatsapp αναμφίβολα θα το εκτιμήσουν, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε μια επιλογή να ηχογραφείτε πάντα μηνύματα ήχου σε αυτήν τη λειτουργία. Δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργεί πάντα έτσι η δυνατότητα. Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς κάνει η εφαρμογή Messages στο iOS. Πρέπει να πατήσετε το μικρόφωνο μία φορά για να ηχογραφήσετε ένα μήνυμα αντί να κρατήσετε πατημένο το κουμπί. Αφού ηχογραφήσετε το μήνυμα, μπορείτε να το στείλετε ή να το απορρίψετε.