Πώς να επωφεληθείτε από την πρώιμη πρόσβαση στο NFT Drops

Με το μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT)-μανία να αυξάνεται και περισσότερους ενδιαφερόμενους χρήστες να συμμετέχουν στο bandwagon, οι δημιουργοί δίνουν σκόπιμα κίνητρα σε επιλεγμένα μέλη της κοινότητας χρησιμοποιώντας λίστες επιτρεπόμενων NFT.

Οι δημιουργοί επιτρέπουν σε αυτούς τους παίκτες crème de la crème να κόβουν μάρκες σε μια ευκαιρία, ή μερικές φορές δωρεάν, αλλά το πιο σημαντικό, νωρίτερα από τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Σύμφωνα με την Αγορά NFT 2021 Σύμφωνα με την έκθεση της Chainalysis, τα στατιστικά στοιχεία από την αγορά του OpenSea έδειξαν ότι οι χρήστες που είχαν αρκετά προνόμιο να συμμετάσχουν στις λευκές λίστες είχαν κέρδη άνω του 75,5% αφού πούλησαν τα NFT που έκοψαν πριν από όλους.

Σύμφωνα με την αναφορά, ενώ το 20% των διευθύνσεων χρηστών αντιπροσώπευε το 80% των πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά NFT, το 5% όλων των διευθύνσεων χρηστών αντιπροσώπευε το 80% των κερδών που πραγματοποιήθηκαν από τις δευτερεύουσες πωλήσεις NFT. Αυτό σημαίνει, επομένως, ότι όσοι δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επιτρεπόμενων διαχειρίζονται μόνο περίπου το 20% των κερδών.

Ονειρευτήκατε ποτέ να βγάζετε κέρδη από την κοπή και την πώληση NFT στη δευτερογενή αγορά; Διαβάσατε για διαφημιστικά NFT που διεξάγουν λευκές λίστες και μπήκατε στον πειρασμό να συμμετάσχετε στη μάχη, αλλά δεν ξέρατε πώς; Εάν απαντήσατε ναι, είναι προς το συμφέρον σας να μάθετε για τις επιτρεπόμενες λίστες NFT, τον τρόπο συμμετοχής σε αυτές και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε πρώιμη πρόσβαση στις σταγόνες NFT.

Καλώς ήρθατε στο πλοίο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε τι είναι η λίστα επιτρεπόμενων NFT και πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχετε σε οποιοδήποτε από τα πιο δημοφιλή έργα NFT. Η εγγραφή σε μία από αυτές τις λευκές λίστες μπορεί να φαινόταν σχεδόν αδύνατη, αλλά θα σας δείξουμε πώς η συμμετοχή σε μία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο σας έκαναν να πιστέψετε.

Τι είναι η λευκή λίστα NFT;

Τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης στη λίστα επιτρεπόμενων προσφέρουν έναν μηχανισμό που εγγυάται στους πιστούς υποστηρικτές έγκαιρη πρόσβαση και προστασία από περιττό ανταγωνισμό. Η λίστα επιτρεπόμενων NFT είναι μια βάση δεδομένων με επιλεγμένους πιστούς αγοραστές που λαμβάνουν εκ των προτέρων πληροφορίες και τους επιτρέπεται έγκαιρη πρόσβαση στο νομισματοκοπείο.

Στον κόσμο των NFT, μια λίστα επιτρεπόμενων είναι συγκρίσιμη με μια λίστα VIP καλεσμένων για τους συνοδούς μιας ειδικής εκδήλωσης. Εάν είστε αρκετά τυχεροί που βρίσκεστε στη λίστα, γίνεστε ένας από μια ομάδα πρώτων υποστηρικτών που απολαμβάνουν ειδικά προνόμια.

Εάν είστε έμπορος, θέλετε να αγοράσετε χαμηλά και να πουλάτε ψηλά. Δεδομένου ότι οι τιμές για τα δημοφιλή NFT είναι χαμηλότερες αμέσως μετά την κυκλοφορία, θα υπάρχει έντονο ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας. Ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των αγοραστών για τα πρόσφατα εκδοθέντα NFT οδηγεί τις προμήθειες συναλλαγών στην οροφή.

Για να μετριαστεί αυτό το πρόβλημα και να αποφευχθεί η άρση του δικαιώματος των πιστών μελών της κοινότητας, τα έργα αφιερώνουν συγκεκριμένο χρόνο πριν από την κυκλοφορία ή την πτώση, έτσι ώστε τα μέλη τους στη λίστα επιτρεπόμενων να μπορούν να αγοράσουν νέα κουπόνια προτού διατεθούν σε «αουτσάιντερ». Οι χρήστες στη λίστα επιτρεπόμενων αποφεύγουν τις υψηλές δευτερεύουσες τιμές και τις τεράστιες χρεώσεις συναλλαγών για δημοφιλή NFT.

  Η παρακολούθηση εύρους ζώνης δικτύου είναι εύκολη με αυτά τα 6 εργαλεία

Το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας θα βρίσκεται στη λίστα επιτρεπόμενων NFT καθώς περιμένετε για το χρονικό διάστημα. Αυτός ο μηχανισμός κάνει τις εκτοξεύσεις NFT πιο δημοκρατικές, διασφαλίζοντας έγκαιρη πρόσβαση για πιστούς υποστηρικτές και αποφεύγοντας τον ανταγωνισμό και τους πολέμους αερίων που συχνά συνδέονται με δημοφιλή έργα NFT.

Γιατί τα έργα NFT οργανώνουν λίστες επιτρεπόμενων

Η προσθήκη στη λίστα επιτρεπόμενων είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των έργων NFT που εξυπηρετεί δύο διαφορετικούς σκοπούς:

  • Ένα μέσο επιβράβευσης των πιστών μελών της κοινότητας
  • Ένας τρόπος δημιουργίας δυναμικής πριν από την έναρξη ενός έργου, γνωστός και ως πτώση NFT.

Τα έργα χρησιμοποιούν λευκές λίστες ως τιμητικό σήμα για τα πιστά μέλη της κοινότητας που επιλέγουν μεταξύ των οπαδών τους στο Twitter ή στο Discord για να τους δώσουν πρόσβαση σε προπωλήσεις και να τους προστατεύσουν από τους λεγόμενους «πόλεμους αερίων».

Σχεδόν πάντα υπάρχει ένα έργο NFT που ξεκινά κάπου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τους συλλέκτες ή τους επενδυτές NFT να συμβαδίσουν και να είναι έτοιμοι να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Η συμμετοχή σε μια λίστα επιτρεπόμενων NFT ενισχύει το εύρος της κάλυψης της αγοράς σας, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγορά NFT και να κερδίσετε χρήματα από τα NFT.

Δεδομένου ότι η προσθήκη στη λίστα επιτρεπόμενων είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ομάδες ανάπτυξης NFT προκαλούν το buzz στα έργα τους και προωθούν την αίσθηση της κοινότητας πριν από την κυκλοφορία, οι ακόλουθοι είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους τα έργα αναπτύσσουν λίστες επιτρεπόμενων.

Η προσθήκη πιστών μελών στις λίστες επιτρεπόμενων NFT είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι προγραμματιστές έργων ανταμείβουν τα ενεργά μέλη της κοινότητας για την υποστήριξή τους και δίνουν έκθεση στο έργο τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ιστολογίων και των φόρουμ Διαδικτύου.

Δεδομένου ότι ο τεράστιος αριθμός νέων έργων NFT μπορεί να καταστήσει σχεδόν αδύνατο να γίνει αντιληπτό ένα νέο έργο, η επιτρεπόμενη λίστα παρακινεί τα μέλη της κοινότητας να προωθήσουν ένα έργο με την υπόσχεση μιας θέσης στη λίστα VIP προσκεκλημένων. Οι προγραμματιστές οργανώνουν συνήθως έργα μέσω των σελίδων Discord, στις οποίες παρατίθενται οι κανόνες και οι απαιτήσεις για τη συμμετοχή σε λευκές λίστες.

Καθώς οι προγραμματιστές ενθαρρύνουν τα μέλη της κοινότητας να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες ημερομηνίες διάθεσης του NFT, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων που μπορούν να κοπούν, το πιθανό όφελος για τους υποστηρικτές της λίστας επιτρεπόμενων είναι η υψηλότερη αξία των NFT που κόβουν. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν επενδυτή από το να βλέπει την αξία των μάρκων του να εκτιμάται με την πάροδο του χρόνου μέσω της αυξημένης προσοχής.

#2. Μειώνει τη συμφόρηση δικτύου

Τον τελευταίο καιρό, τα τέλη φυσικού αερίου στο οικοσύστημα του Ethereum είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και οτιδήποτε σαν μια διάσημη πτώση NFT που εισάγει μια άνοδο στη δραστηριότητα του δικτύου μπορεί μόνο να επιδεινώσει τα πράγματα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αγοραστών που προσπαθούν να κόψουν NFT ταυτόχρονα δημιουργεί συμφόρηση δικτύου που οδηγεί σε κλιμάκωση των τελών συναλλαγών.

Η επιτρεπόμενη λίστα δημιουργεί μια κατάσταση όπου όλοι οι υποστηρικτές δεν χρειάζεται να βιαστούν αμέσως για να προσπαθήσουν να πάρουν ένα NFT. Με την εισαγωγή μιας λίστας επιτρεπόμενων, οι προγραμματιστές έργων βοηθούν στη διασπορά των πτώσεων NFT σε φάσεις. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στον περιορισμό του ζητήματος της συμφόρησης δικτύου ρυθμίζοντας καθώς ρυθμίζει την ποσότητα των NFT ανά πορτοφόλι και πότε μπορούν να κοπούν τα token.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι σε μια λευκή λίστα 👍

Οι επενδυτές ή οι θαυμαστές που έχουν την τύχη να εγγραφούν σε μια λευκή λίστα NFT μπορούν να αποκομίσουν πολλά οφέλη. Μεταξύ των απτών πλεονεκτημάτων περιλαμβάνουν:

  Πώς να στείλετε κώδικα στο Skype με σωστή μορφοποίηση

Εγγυημένη πρόσβαση στα νομισματοκοπεία

Τα καλά NFT προσελκύουν πολλή προσοχή, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγοραστές συνήθως βιάζονται να τα κόψουν αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν και οι πιθανότητες ασφάλισής τους μπορεί να κυμαίνονται από πολύ μικρές έως καθόλου. Ενώ κάθε συλλέκτης θα ήθελε πολύ να αγοράσει NFT, οι περισσότεροι χρήστες δεν το κάνουν επειδή αυτά τα τέλεια συχνά εξαντλούνται πριν από την κυκλοφορία. Η συμμετοχή σε μια λίστα επιτρεπόμενων έργων λύνει αυτό το πρόβλημα, διασφαλίζοντας ότι έχετε πρόσβαση σε όλα τα εικονικά διακριτικά που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Ασφαλείς σπάνιες NFT

Η εξασφάλιση της ευκαιρίας να αποκτήσετε εκ των προτέρων πρόσβαση στη διαδικασία κοπής ενός έργου είναι ο σίγουρος τρόπος για να βάλετε τα χέρια σας σε σπάνια μάρκες σε οποιαδήποτε συλλογή που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πολλές φορές πιο πολύτιμη από τις υπόλοιπες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν ένα έργο κυκλοφόρησε μια συλλογή από, για παράδειγμα, 4.000 μάρκες, υπάρχει κάθε πιθανότητα τουλάχιστον 100 ή 200 σπάνιες μάρκες με χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πιο πολύτιμα από τα υπόλοιπα.

Οι συλλέκτες και οι επενδυτές που περιμένουν μέχρι να ανοίξει ένα έργο NFT για δημόσια κοπή σχεδόν πάντα χάνουν την ευκαιρία να βάλουν τα χέρια σε αυτά τα σπάνια tokens. Με την προέγκριση για συμμετοχή σε μια λευκή λίστα, οι προγραμματιστές σας δίνουν μια χρυσή ευκαιρία να αποκτήσετε διακριτικά που διαφορετικά δεν θα είχατε ποτέ.

Εκπτωτικές Τιμές

Οι προγραμματιστές NFT που θέλουν να δημιουργήσουν τεράστια αρχική ώθηση για τα έργα τους συχνά το κάνουν προσφέροντας δωρεάν μάρκες ή μειωμένες τιμές για τα μέλη τους στη λίστα επιτρεπόμενων. Οι προγραμματιστές ενισχύουν τα έργα τους παρέχοντας αρκετές εκατοντάδες κενά στη λίστα επιτρεπόμενων.

Οι δημιουργοί του NFT θα ανακτούν σχεδόν πάντα οποιαδήποτε απώλεια υποστούν προσφέροντας δωρεάν ή μειωμένες λίστες επιτρεπόμενων μέσω των δικαιωμάτων που λαμβάνουν από τη μεταπώληση και των δωρεάν προωθητικών ενεργειών που προσφέρει η λίστα επιτρεπόμενων. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε τέτοιες μειωμένες τιμές κοπής είναι να είστε σε μια λευκή λίστα NFT.

Ένα λιγότερο προφανές πλεονέκτημα της τοποθέτησης σε μια λίστα επιτρεπόμενων NFT είναι να μάθετε περισσότερα για ολόκληρο το οικοσύστημα NFT με τη συμμετοχή σας σε κοινότητες NFT. Τα μαθήματα που αξιοποιείτε θα σας κάνουν καλύτερο και σοφότερο επενδυτή.

Τα μειονεκτήματα του να είσαι σε μια λευκή λίστα 👎

Όπως όλοι οι άλλοι μηχανισμοί, ορισμένα μειονεκτήματα εμπλέκονται στο να είσαι μέρος μιας λευκής λίστας NFT. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν: είναι δική σας ευθύνη, επομένως, να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των λιστών επιτρεπόμενων και να επιλέξετε με ποιον τρόπο ακολουθεί η ζυγαριά προτού αποφασίσετε αν θα συμμετάσχετε ή όχι.

Χρόνος που ξοδεύτηκε

Η εγγραφή στη λίστα επιτρεπόμενων είναι χρονοβόρα, καθώς πρέπει να αφιερώσετε αρκετές ώρες για να διασφαλίσετε ότι η διεύθυνση του πορτοφολιού σας θα προστεθεί στις δημοφιλείς λίστες. Θα ήταν καλύτερο να δημιουργούσατε αρκετό χρόνο για να διαφημίσετε το διακριτικό δημόσια και να αλληλεπιδράσετε με άλλους θαυμαστές σε διακομιστές Discord διαφορετικών έργων για να σας προσέξουν.

Οι επιστροφές δεν είναι εγγυημένες

Όπως όλες οι άλλες επενδύσεις, η είσοδος στη λίστα επιτρεπόμενων δεν εγγυάται ότι ένα έργο θα εξελιχθεί καλά. Εάν ένα έργο NFT αποτύχει να κερδίσει έλξη, θα χάσετε χρόνο και χρήμα.

Κίνδυνος απάτης

Λόγω της πιθανότητας να κερδίσετε χρυσό όταν τα πράγματα πάνε όπως αναμενόταν, ο κόσμος των λευκών λιστών NFT είναι γεμάτος απατεώνες έτοιμους να εκμεταλλευτούν πιθανούς επενδυτές που ελπίζουν να ενταχθούν στις λευκές λίστες.

Πρέπει να είστε σε επιφυλακή, ειδικά όταν λαμβάνετε αυτόκλητες προσφορές μέσω απευθείας μηνυμάτων που σας ζητούν να ακολουθήσετε τυχαίους συνδέσμους από άγνωστες πηγές.

Πώς να μπείτε στη λίστα επιτρεπόμενων;

Οι απαιτήσεις της λίστας επιτρεπόμενων NFT μπορεί να διαφέρουν από το ένα έργο στο άλλο και δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να μπείτε σε μια λίστα επιτρεπόμενων NFT. Ωστόσο, οι προγραμματιστές έργων χρησιμοποιούν διαφορετικές μετρήσεις για να προσδιορίσουν ποιοι χρήστες αξίζουν μια θέση στα έργα τους στη λίστα επιτρεπόμενων. Τα παρακάτω είναι τα βασικά βήματα για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συμπεριληφθείτε στην πολυπόθητη λίστα:

  Πώς να δείτε εάν μια εφαρμογή εκτελείται σε M1 Mac με Apple Silicon

Εντοπίστε νωρίς ένα καλό έργο

Μια λίστα επιτρεπόμενων είναι αποτελεσματική μόνο όταν δεν έχει ξεκινήσει ένα έργο NFT. Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας να εντοπίσετε ένα εξαιρετικό έργο πριν από την πτώση και προτού συγκεντρώσει τεράστιους θαυμαστές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε ειδικούς και παράγοντες επιρροής του NFT στο Twitter ή το YouTube ή συνεχίστε να ελέγχετε σε ιστότοπους όπως Σπανιότητα.εργαλεία όπου ανακοινώνονται τα επερχόμενα έργα.

Γίνετε μέλος της Ομάδας Discord του The Project

Το Discord είναι διάσημο για τη δραστηριότητα του έργου NFT. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε ανακοινώσεις, εισαγωγές σε ιδρυτικές ομάδες, χάρτες πορείας έργων, δώρα και οδηγίες για να μπείτε στις λευκές λίστες.

Ακολουθήστε τις Απαιτήσεις Επιλεξιμότητας

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε και πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας για να εγγραφείτε στη λίστα επιτρεπόμενων έργων που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Εάν πληροίτε τα κριτήρια, θα σας ζητηθεί να δώσετε τη διεύθυνση του ψηφιακού πορτοφολιού σας προτού λάβετε προέγκριση για κοπή. Μόλις επιλέξετε την καλύτερη ώρα για κοπή από τις διαθέσιμες επιλογές, σημειώστε το ημερολόγιό σας για την ώρα και την ημερομηνία και προετοιμαστείτε για δράση.

Μείνετε αρραβωνιασμένοι

Τα περισσότερα έργα NFT επιφυλάσσουν θέσεις στη λίστα επιτρεπόμενων για πραγματικούς υποστηρικτές που ενδιαφέρονται και προσθέτουν αξία στο έργο.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σας προσέξουν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας από το να συμμετέχετε ενεργά στις συνομιλίες τους στο Discord και να συμβάλλετε ουσιαστικά σε συζητήσεις που σχετίζονται με το έργο με άλλα μέλη της κοινότητας.

Προσκαλέστε ανθρώπους

Οι ιδιοκτήτες έργων NFT το εκτιμούν γενικά όταν προσπαθούν να φέρουν περισσότερα άτομα. Μπορείτε να συμμετάσχετε στέλνοντας μοναδικούς κωδικούς πρόσκλησης στους φίλους σας ή στους διακομιστές Discord για να προσκαλέσετε άλλους ανθρώπους στο έργο NFT που προωθείτε.

Όλοι οι διακομιστές Discord έχουν πολλά δωμάτια συνομιλίας που χρησιμοποιούν για διαφορετικούς σκοπούς. Εάν προωθείτε ένα έργο NFT σε διαφορετικό διακομιστή NFT Discord, χρησιμοποιήστε το “shill” chat room. “Shill” σημαίνει να καυχιέσαι στον κόσμο του NFT.

Συμμετοχή σε Giveaways

Λάβετε μέρος σε δώρα NFT στο Twitter ή στο Discord, όπου τα έργα ζητούν από τους ακόλουθους να μοιραστούν ή να κάνουν εκ νέου tweet για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στη λίστα επιτρεπόμενων.

Εγγραφείτε νωρίς

Μερικές φορές τα έργα NFT δίνουν εύκολα σημεία στη λίστα επιτρεπόμενων στους πρώτους υποστηρικτές τους χωρίς να κάνουν πολλές ερωτήσεις για να δημιουργήσουν μια αρχική ζήτηση για την ίδια τη λίστα επιτρεπόμενων.

Ξοδέψτε μερικά χρήματα

Δοκιμάστε να αγοράσετε μερικά NFT από έναν δημιουργό έργου ή από τις συλλογές των συνεργατών τους. Ορισμένα έργα διατηρούν θέσεις στη λίστα επιτρεπόμενων για χρήστες που έχουν ήδη κάποια NFT που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Μπορείτε να χάσετε χρήματα κόβοντας ένα NFT στη λίστα επιτρεπόμενων;

Παρόλο που είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα NFT, δεν είναι ένα πρόγραμμα γρήγορου πλουτισμού, επειδή ένα έργο NFT μπορεί να πέσει στο μηδέν. Με την κοπή ενός NFT, προσδιορίζετε μόνο το NFT και διασφαλίζετε ότι η ψηφιακή εργασία είναι επαληθεύσιμη μέσω του blockchain. Και αυτό σημαίνει ότι παρόλο που μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε NFT, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποιος θα τα αγοράσει και ότι θα κερδίσετε.

Θέλετε επίσης να παραμείνετε σε επαγρύπνηση, επειδή μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου προκύπτουν απάτες όταν τα ιδρυτικά έργα αποτυγχάνουν να διατηρήσουν το μέρος της συμφωνίας, σε μια απάτη που είναι γνωστή ως τραβήξτε χαλί. Ωστόσο, η πρώιμη πρόσβαση σε πτώσεις NFT σάς επιτρέπει να αγοράσετε ένα NFT σε συνολική τιμή νωρίτερα από τη δημόσια πώληση.

Χωρίστρα 👋

Το να μπείτε σε μια λίστα επιτρεπόμενων NFT μπορεί να απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά αυτές οι λίγες μέρες δράσης θα μπορούσαν να είναι ο σύνδεσμος που χάσατε, ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό NFT και να το πουλήσετε για μια περιουσία. Εάν είστε αρκετά τυχεροί, αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πολλές χιλιάδες δολάρια μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, και όλα αυτά επειδή αφιερώσατε τον χρόνο σας για να μάθετε και να ακολουθήσετε τις στρατηγικές που αναφέρονται εδώ και ένα κομμάτι από τα χρήματά σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για ορισμένες από τις αγορές NFT.