Πώς να επιστρέψετε στη λειτουργία κύλισης στην επόμενη εικόνα στην εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10 επέτρεπε στους χρήστες να μεταβούν στην επόμενη ή την προηγούμενη φωτογραφία κάνοντας κύλιση στον τροχό του ποντικιού. Οι χρήστες δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτή τη λειτουργία. Πιθανότατα οφειλόταν στο Windows Photo Viewer, την προεπιλεγμένη εφαρμογή προβολής φωτογραφιών στα Windows 7 που επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση/σμίκρυνση με τον τροχό κύλισης. Η Microsoft έδωσε στους χρήστες αυτό που ήθελαν με μια ενημέρωση στην εφαρμογή Φωτογραφίες και αντικατέστησε τη λειτουργία επόμενης/προηγούμενης φωτογραφίας του τροχού κύλισης με τη λειτουργία ζουμ. Οι χρήστες τώρα παραπονιούνται ότι τους άρεσε όπως ήταν πριν. Η Microsoft δεν είναι πιθανό να προσθέσει ξανά τη λειτουργικότητα, αλλά μπορείτε να την επαναφέρετε με ένα απλό σενάριο AutoHotkey.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant με το Roku σας

Εάν έχετε κάνει αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Φωτογραφίες, μετακινώντας τον τροχό κύλισης με τον κέρσορα τοποθετημένο πάνω από τη φωτογραφία, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση/σμίκρυνση.

Πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το AutoHotkey για να χρησιμοποιήσετε αυτό το σενάριο. Απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε τα παρακάτω στο σημειωματάριο και αποθηκεύστε τα με την επέκταση αρχείου AHK. Μπορείτε να το ονομάσετε όπως θέλετε.

Κλείστε την εφαρμογή Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, εκτελέστε την ξανά. Η κύλιση στη λειτουργία επόμενης/προηγούμενης φωτογραφίας θα αποκατασταθεί.

SetBatchLines, -1
#SingleInstance, Force

#If MouseIsOver("ahk_class ApplicationFrameWindow")
WheelUp::Right
WheelDown::Left

MouseIsOver(WinTitle) {
MouseGetPos,,, Win
Return WinExist(WinTitle . " ahk_id " . Win)
}

Αυτό το σενάριο έχει γραφτεί από τον χρήστη του Reddit lblb_lblb. Λειτουργεί άψογα.

  Πώς να αποφύγετε τα Nags στο τέλος της υποστήριξης των Windows 7

Οι χρήστες παραπονέθηκαν για τη λειτουργικότητα του τροχού κύλισης αρχικά επειδή ήταν διαφορετική από το πώς λειτουργούσε η εφαρμογή Προβολή εικόνων των Windows. Το Windows Photo Viewer ήταν μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή στα Windows 7. Εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της προσφοράς των Windows 10. Εάν προτιμάτε να τη χρησιμοποιήσετε αντί για την εφαρμογή Φωτογραφίες, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε στα Windows 10 με μια μικρή αλλαγή στο μητρώο.

Είναι δύσκολο να πούμε ποια είναι η σωστή λειτουργία. κύλιση για μεγέθυνση ή κύλιση στην επόμενη φωτογραφία. Είναι περισσότερο θέμα του τι έχουν γνωρίσει οι χρήστες ως την αναμενόμενη λειτουργικότητα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κουμπιά διεπαφής χρήστη για μετάβαση στην επόμενη ή την προηγούμενη φωτογραφία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα αριστερού και δεξιού βέλους για να κάνετε το ίδιο.

  Πώς να μετονομάσετε ομαδικά αρχεία και φακέλους στα Windows χωρίς τη χρήση εφαρμογών τρίτων