Πώς να επισημάνετε κείμενο και να προσθέσετε σημειώσεις σε αρχεία ePub στον Microsoft Edge

Ο Microsoft Edge δεν είναι απλώς το μέσο πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι επίσης πρόγραμμα ανάγνωσης eBook, δηλαδή σας επιτρέπει να προβάλλετε αρχεία ePub. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Chrome και το Firefox. Η Microsoft δημιούργησε αυτή τη δυνατότητα στο Edge με την ενημέρωση δημιουργών όταν εισήγαγε επίσης βιβλία στο Windows Store. Τα αρχεία ePub κανονικά πρέπει να μετατραπούν σε μια πιο φιλική προς την επιφάνεια εργασίας μορφή για να μπορέσετε να τα διαβάσετε στον υπολογιστή σας. Η μορφή ePub προορίζεται κυρίως για eReaders, αν και πιθανότατα μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή που να την υποστηρίζει. Στο Creators Update, το Edge περιορίστηκε στην προβολή απλώς ενός αρχείου ePub, αλλά με την Ενημέρωση Fall Creators, προστέθηκαν μερικές νέες δυνατότητες. Τώρα μπορείτε να επισημάνετε κείμενο και να προσθέσετε σημειώσεις σε αρχεία ePub στον Microsoft Edge. Μπορείτε επίσης να υπογραμμίσετε το κείμενο. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι όλα προσανατολισμένα στην ανάγνωση φυσικά.

  Πώς να εκτελέσετε το Mac OS Monterey στο Ubuntu

Για να επισημάνετε κείμενο και σημειώσεις διαφημίσεων σε αρχεία ePub στον Microsoft Edge, επιλέξτε μια γραμμή ή μπλοκ κειμένου. Όταν επιλέγεται κείμενο, εμφανίζεται μια αιωρούμενη γραμμή ακριβώς από πάνω του. Από αριστερά για να γράψετε, τα χειριστήρια σάς επιτρέπουν να επισημάνετε κείμενο, να υπογραμμίσετε κείμενο και να προσθέσετε μια σημείωση. Τα δύο τελευταία στοιχεία ελέγχου σάς επιτρέπουν να αντιγράψετε το επιλεγμένο κείμενο και να ρωτήσετε την Cortana σχετικά με το επιλεγμένο κείμενο.

Το εργαλείο επισήμανσης έχει τέσσερα χρώματα. κίτρινο, πράσινο, μπλε και ροζ. Το εργαλείο υπογράμμισης δεν έχει επιλογή για χρώματα. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε καν να επιλέξετε το βάρος της γραμμής που χαράσσεται κάτω από το κείμενο. Θα είναι πάντα η πιο λεπτή κόκκινη γραμμή που, ελπίζουμε, θα μπορείτε να δείτε.

  5 δημοφιλείς συμβουλές για το MS Office από το 2015

Η λειτουργία των σημειώσεων είναι εξίσου περιορισμένη. Μπορείτε να προσθέσετε απλές σημειώσεις κειμένου και αν θέλετε, θα μπορούσατε πιθανώς να επικολλήσετε συνδέσμους σε αυτό. Δεν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή χρώματος. Οι νότες συμπτύσσονται όταν κάνετε κλικ έξω από αυτές ή κάνετε κλικ στο μικρό σημάδι επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία. Το κείμενο στο οποίο έχετε προσθέσει μια σημείωση θα έχει ένα μικρό εικονίδιο δίπλα του και μια κίτρινη επισήμανση. Το εικονίδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγη δουλειά, καθώς μοιάζει περισσότερο με συννεφάκι σχολίων. Οι ίδιες οι νότες μοιάζουν με αυτοκόλλητες σημειώσεις.

Οι σημειώσεις, οι επισημάνσεις και οι υπογραμμίσεις αποθηκεύονται αυτόματα, αλλά μπορείτε να τις προβάλετε μόνο μέσα στο Microsoft Edge. Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής και εάν έχετε αγοράσει ένα eBook από το Windows Store που είναι πιθανό να κλειδωθεί λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, οι επισημάνσεις και οι σημειώσεις σας θα παραμείνουν στην επιφάνεια εργασίας σας, εκτός εάν έχετε tablet Surface. Εξακολουθεί να είναι ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό που σας γλιτώνει από τον κόπο να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ePub.

  Πώς να μετρήσετε έγχρωμα κελιά στο Excel

Το Fall Creators Update θα φτάσει τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2017.