Πώς να επισημάνετε ένα έγγραφο ως τελικό στο MS Word

Η σουίτα επιτραπέζιου υπολογιστή MS Office δεν έχει την ίδια δυνατότητα ζωντανής συνεργασίας που έχει το Office 365. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να επιτρέπει σε πολλά άτομα να εργάζονται σε ένα μόνο έγγραφο. Απλώς δεν έχει ζωντανή συνεργασία. Αντίθετα, έχετε κύρια έγγραφα που μπορείτε να δημιουργήσετε για να ελέγξετε άλλα μικρότερα μέρη ενός μεγάλου εγγράφου. Οι χρήστες μπορούν να παρέχουν σχόλια με τη μορφή σχολίων και μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές που γίνονται σε ένα έγγραφο. Μόλις ολοκληρωθεί το έγγραφο, ωστόσο, πρέπει να ενημερώσετε όλους που εργάζονται σε αυτό ακριβώς αυτό. Μπορείτε να το πετύχετε με ένα ευγενικά διατυπωμένο email που κανείς δεν θα διαβάσει. Η καλύτερη λύση είναι να επισημάνετε απλά ένα έγγραφο ως τελικό στο MS Word.

  Τι είναι το Usenet; Είναι νόμιμο; Πώς να ξεκινήσετε με

Όταν επισημαίνετε ένα έγγραφο ως τελικό στο MS Word, προσθέτει ένα banner στο επάνω μέρος του εγγράφου. Όποιος ανοίξει το έγγραφο θα καταλάβει αμέσως ότι είναι πλήρες και όχι να το επεξεργαστεί περαιτέρω.

Επισημάνετε ένα έγγραφο ως τελικό στο MS Word

Ανοίξτε το έγγραφο MS Word που θέλετε να επισημάνετε ως τελικό.

Στο Office 2013 και παλαιότερες εκδόσεις, πρέπει να κάνετε κλικ στη σφαίρα του Office επάνω αριστερά. Μεταβείτε στην επιλογή Προετοιμασία>Σήμανση ως τελικό.

Στο Office 2016, δεν υπάρχει σφαίρα του Office επάνω αριστερά. Αντίθετα, πρέπει να μεταβείτε στο μενού Αρχείο. Στην καρτέλα Πληροφορίες, κάντε κλικ στην «Προστασία εγγράφου». Στο αναπτυσσόμενο μενού που ανοίγει, κάντε κλικ στην επιλογή «Σήμανση ως τελικό».

  Πώς να επιλέξετε συσκευή εκκίνησης στο UEFI BIOS

Θα λάβετε μερικές προτροπές στην οθόνη που θα σας ενημερώνουν ότι το έγγραφο θα επισημανθεί ως τελικό. Αποδεχτείτε τα και τα δύο και τελειώσατε. Τώρα μπορείτε να στείλετε email/κοινοποίηση αυτού του εγγράφου. Κάθε φορά που κάποιος το ανοίγει, θα βλέπει ένα πανό στο επάνω μέρος που θα του λέει ότι το έγγραφο είναι η τελική έκδοση του εαυτού του.

Επεξεργασία ενός εγγράφου που έχει επισημανθεί ως τελικό

Όταν επισημαίνετε ένα έγγραφο ως τελικό στο MS Word, ουσιαστικά ενημερώνετε οποιονδήποτε το ανοίγει ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες αλλαγές σε αυτό. Δεν προσθέτετε ένα επίπεδο ασφάλειας στο έγγραφο που εμποδίζει άλλα άτομα να το επεξεργαστούν. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να επεξεργαστείτε ένα έγγραφο που έχει επισημανθεί ως τελικό.

  Τρόπος συμπίεσης (και αποσυμπίεσης) αρχείων χρησιμοποιώντας το PowerShell

Ανοίξτε το. Το banner που σας λέει ότι ένα έγγραφο έχει επισημανθεί ως τελικό έχει επίσης ένα κουμπί «Επεξεργασία ούτως ή άλλως». Απλώς κάντε κλικ σε αυτό και θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το έγγραφο.

Μόλις ξεκινήσετε την επεξεργασία του εγγράφου ή απλώς κάνετε κλικ στο κουμπί «Επεξεργασία ούτως ή άλλως», το έγγραφο χάνει τον δείκτη «Τελικό». Όταν το κλείσετε και αποθηκεύσετε τις αλλαγές, ο δείκτης ‘Τελικό’ καταργείται ουσιαστικά. Μπορείτε να κάνετε μηδενικές πραγματικές αλλαγές στο έγγραφο, αλλά μόλις κάνετε κλικ στο «Επεξεργασία ούτως ή άλλως» και αποθηκεύσετε το αρχείο, ο δείκτης «Τελικός» έχει φύγει.

Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στο macOS.