Πώς να επιλέξετε τη σωστή επιλογή

Το Trello σας φαίνεται κουλ; Αλλά βρίσκετε επίσης το Jira Work Management διαισθητικό, απλό και πλούσιο σε δυνατότητες. Αισθάνεστε μπερδεμένοι; Όχι πια αν διαβάσετε αυτόν τον απόλυτο οδηγό για το Trello vs. Jira Work Management μέχρι το τέλος!

Το Trello και το Jira Work Management είναι εξαιρετικά δημοφιλή λογισμικά διαχείρισης εργασιών και αιτημάτων σε πολλούς κλάδους. Ωστόσο, δεν μπορείτε απλώς να επιλέξετε κάποιο από αυτά χωρίς να ψάξετε στην αγορά. Δεν έχετε αρκετό χρόνο για έρευνα αγοράς;

Μην ανησυχείτε, έχω κάνει αρκετή έρευνα για αυτά τα δύο εργαλεία PM και μοιράζομαι τις απόψεις μου για αυτές τις εφαρμογές παρακάτω. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το Jira Work Management κερδίζει τους Trello, αλλά μπορεί να θέλετε να τα δείτε δίπλα-δίπλα.

Jira Επισκόπηση Διαχείρισης Εργασίας

Το εργαλείο Jira Work Management είναι ένα εγγενές λογισμικό διαχείρισης εργασιών και εργασιών για εφαρμογές οικοσυστήματος Jira. Προηγουμένως, η Atlassian θα πρόσφερε τον διακομιστή Jira Core στους χρήστες του λογισμικού Jira για αυτοματοποιημένη διαχείριση εργασιών. Ωστόσο, η παλιά εφαρμογή απαιτούσε εκτεταμένη γνώση των εργαλείων διαχείρισης έργων, των διαδικασιών PM, της αυτοματοποίησης ροής εργασιών και της διαχείρισης διακομιστή.

Η μετονομασμένη έκδοση Jira Work Management είναι μια σύγχρονη και χωρίς κώδικα προσέγγιση στη διαχείριση εργασίας. Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Google και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως τα πρότυπά του για εργασίες PM.

Με τις δυνατότητες συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να συνεργάζεστε απρόσκοπτα με τα μέλη της ομάδας, προσθέτοντας αβίαστα εργασίες, προσαρμόζοντας προτεραιότητες και διαχειρίζεστε εξαρτήσεις εργασιών.

Ο ρόλος του Jira ως εργαλείο διαχείρισης έργου

Η Atlassian αντιμετώπισε ένα κενό στη σειρά προϊόντων της όταν ήρθε σε ένα εργαλείο διαχείρισης έργων και εργασιών που ενσωματώνεται άψογα με όλες τις προσφορές της. Επειδή μπορείτε να εκτελέσετε έργα DevOps και Agile χρησιμοποιώντας το λογισμικό Jira και το Confluence, αλλά δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά αυτά τα έργα.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο το λογισμικό Jira για τη διαχείριση έργου, θα πρέπει να αναθέσετε σε αυτό έναν έμπειρο επαγγελματία Agile, Scrum ή DevOps. Αυτό θα ήταν ακριβό για το έργο.

Ευτυχώς, η εισαγωγή του Jira Work Management έχει αλλάξει εντελώς αυτή την κατάσταση. Τώρα μπορείτε να αναθέσετε το τμήμα διαχείρισης έργου σε οποιονδήποτε διευθυντή επιχείρησης, ανώτερο προγραμματιστή ή αναλυτή με σαφή κατανόηση του τρέχοντος έργου.

Επισκόπηση Trello

Το Trello είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο για τη διαχείριση έργων και εργασιών. Χρησιμοποιεί πίνακες, λίστες και κάρτες για να σας βοηθήσει να οργανώσετε οπτικά την εργασία σας. Κάθε πίνακας αντιπροσωπεύει ένα έργο και οι λίστες αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια ή κατηγορίες. Οι κάρτες αντιπροσωπεύουν μεμονωμένες εργασίες ή αντικείμενα. μπορείτε να τα μετακινήσετε σε λίστες για να εμφανίσετε την πρόοδο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε πίνακες, λίστες και κάρτες ώστε να ταιριάζουν με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας. Το Trello επιτρέπει επίσης τη συνεργασία, την ανάθεση εργασιών και την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας. Μπορεί να ενσωματωθεί με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Slack και το Google Drive.

  Πώς να μετατρέψετε το OpenSUSE Leap σε Tumbleweed

Συνολικά, το Trello σάς βοηθά να παραμένετε οργανωμένοι, να παρακολουθείτε την πρόοδο και να συνεργάζεστε αποτελεσματικά.

Ο ρόλος του Trello ως εργαλείο διαχείρισης έργου

Το Trello ξεκίνησε ως ένα αβίαστο εργαλείο για τη διαχείριση έργων που βασίζεται στο Kanban. Για όσους αγαπούν να αλλάζουν αυτοκόλλητες σημειώσεις σε έναν πίνακα, ο Kanban άρχισε γρήγορα να επιλέγει το Trello. Αυτό ήταν επίσης ένα από τα κορυφαία εργαλεία πολύ λίγων ψηφιακών πλακών Kanban.

Το εργαλείο δεν προσφέρει τα μέσα και τις δυνατότητες για τη δημιουργία ενός εξελιγμένου πίνακα διαχείρισης έργου DevOps ή Agile. Μοιάζει περισσότερο με ένα απλό εργαλείο PM όπου έχετε μια μινιμαλιστική άποψη των πραγμάτων για καλύτερη εστίαση.

Έτσι, μπορείτε να μετακινήσετε γρήγορα τις κάρτες εργασιών από τη μια στήλη στην άλλη, να κάνετε μερικά σχόλια, να ελέγξετε σχόλια και να επιστρέψετε στη δουλειά σας, όπως η διαχείριση της επιχείρησης ή η προώθηση προϊόντων σε πελάτες.

Μπορείτε να αισθανθείτε το ρόλο του στις διεργασίες PM σας, εάν είστε μια μικρή επιχείρηση, μια νεοσύστατη επιχείρηση ή μια ομάδα ομοϊδεατών εργαζομένων σε συναυλίες. Σύντομα, θα διαπιστώσετε ότι ξοδεύετε λιγότερα χρήματα και χρόνο για τη διαχείριση έργων μικρού μεγέθους. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την κλίμακα εάν χρειάζεται. Το Trello ως εργαλείο PM δεν θα σας απογοητεύσει ακόμα κι αν πιέσετε να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλα έργα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο ως διαχειριστής δημιουργώντας έργα που διαχειρίζεται η εταιρεία. Αυτά τα έργα είναι μητρικά έργα. Για παράδειγμα, η Ανάπτυξη προϊόντων είναι ένα μητρικό έργο όπου θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μικρές ομάδες για έρευνα αγοράς, μηχανική, σχεδιασμό, μάρκετινγκ, πωλήσεις, λειτουργίες κ.λπ. Για αυτά τα επιμέρους έργα, μπορείτε να δημιουργήσετε έργα που διαχειρίζονται ομάδα.

Τα μέλη της ομάδας μπορούν επίσης να δημιουργήσουν έργα που διαχειρίζονται ομάδα σε μια μεμονωμένη ομάδα για να εξορθολογίσουν και να οργανώσουν περαιτέρω τα καθήκοντά τους, την αναφορά και την παρακολούθηση. Μόλις εσείς και οι ομάδες σας είστε έτοιμοι, ξεκινάτε δημιουργώντας Θέματα. Τα ζητήματα είναι απλώς εργασίες εάν συγκρίνετε το εργαλείο με το Trello.

Μπορείτε να προσθέσετε τις ακόλουθες ετικέτες στα Θέματα:

  • Σφάλμα: πρόβλημα στον κώδικα ή την εφαρμογή
  • Ιστορία: χαρακτηριστικά προϊόντων ή υπηρεσιών που χρειάζονται οι χρήστες
  • Περιουσιακό στοιχείο: τα φυσικά ή ψηφιακά στοιχεία που πρέπει να παρακολουθήσετε
  • Καθήκον: μικρά σπριντ που πρέπει να ολοκληρώσουν μεμονωμένα μέλη της ομάδας
  • Epic: μια μεγάλη δουλειά όπως η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά

Για οπτικοποίηση εργασιών και άλλων στοιχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κάρτες. Οι κάρτες είναι μια συλλογή από πίνακα τύπου Kanban. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν τη θέση των καρτών Έκδοσης ή Εργασίας για να επισημάνουν την κατάσταση.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση της Κάρτας Τεχνικού Εγγράφου από την Εκκρεμότητα στην Ολοκλήρωση υποδηλώνει ότι ο εκδοχέας έχει ολοκληρώσει την εργασία. Εάν θέλετε να δείτε όλα τα πράγματα σχετικά με την εργασία σε μία οθόνη, μπορείτε να μεταβείτε σε Προβολή λίστας ή Προβολή λεπτομερειών.

Τώρα, εάν χρειάζεται να εφαρμόσετε μια τυπική διαδικασία σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης μιας εργασίας, μιας δευτερεύουσας εργασίας ή ενός στοιχείου μέσα σε ένα έργο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ροές εργασίας. Για παράδειγμα, θέλετε μια εργασία παραγωγής επιλεγμένης εικόνας να κινείται σε αυτήν τη διαδρομή:

Υποχρεώσεις του Asignee > Έλεγχος από ειδικό σχεδιασμού > Εγκρίθηκε από τον διαχειριστή περιεχομένου > Εγκρίθηκε από τον υπεύθυνο έργου > Κοινή χρήση με την ομάδα περιεχομένου.

Μπορείτε να κάνετε τα παραπάνω δημιουργώντας μια αυτοματοποιημένη ροή εργασιών στο εργαλείο Jira Work Management.

  Θεωρίες συνωμοσίας 5G: Τα πιο τρελά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε λάβει

Οφέλη από τη διαχείριση εργασίας Jira

  • Σχεδιάστε, παρακολουθήστε και οργανώστε οποιαδήποτε εργασία οποιασδήποτε επιχείρησης αποτελεσματικά και οικονομικά
  • Συνεργαστείτε με τα εσωτερικά και εξωτερικά μέλη της ομάδας σας σε πραγματικό χρόνο, σχολιάστε, προσθέστε συνημμένα και παρέχετε σχόλια από απομακρυσμένες τοποθεσίες
  • Δημιουργήστε εργασίες, αναθέστε τις σε οποιονδήποτε εντός της ομάδας, προσκαλέστε νέα μέλη για περισσότερες εργασίες και ορίστε ημερομηνίες λήξης
  • Αποκτήστε το εργαλείο δωρεάν με το Jira Software
  • Διαχειριστείτε έργα και εργασίες σε οικείο λογισμικό, καθώς τα στοιχεία διεπαφής χρήστη ταιριάζουν με τα περισσότερα επιχειρηματικά εργαλεία της Atlassian

Πώς λειτουργεί το Trello;

Το Trello λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πινάκων, λιστών και καρτών και περισσότερες πληροφορίες περιγράφονται παρακάτω:

#1. σανίδες

Στο Trello, δημιουργείτε πίνακες που είναι παρόμοιοι με έργα. Για να ξεκινήσετε γρήγορα, μπορείτε να δοκιμάσετε πρότυπα διαχείρισης έργων όπως Design, Engineering, HR, Marketing κ.λπ., στην πύλη Trello Solutions.

#2. Κονίστρα

Οι λίστες είναι στήλες της εφαρμογής πλακέτας Trello Kanban. Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες όπως Εκκρεμότητες, Εκχωρημένες, Εκκρεμείς, Ολοκληρωμένες κ.λπ.

#3. Λεπτομέρειες εργασίας

Οι κάρτες περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε εργασία. Πρέπει να προσθέσετε περιγραφές, ημερομηνίες λήξης, ετικέτες, συνημμένα και λίστες ελέγχου για να παρέχετε πρόσθετες οδηγίες στα μέλη της ομάδας.

Οφέλη του Trello

  • Ουσιαστικά μηδενική καμπύλη εκμάθησης, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο εάν γνωρίζετε πώς λειτουργεί η πλακέτα Kanban
  • Η δημιουργία, η μετακίνηση, ο σχολιασμός και η απόρριψη καρτών εργασιών λειτουργούν με ενέργειες μεταφοράς και απόθεσης
  • Όριο συνημμένου 10 MB ανά αρχείο για βασικούς χρήστες και 250 MB ανά αρχείο για χρήστες premium
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αρχείων που μπορείτε να επισυνάψετε

Trello Vs. Jira Work Management

ΧαρακτηριστικάJira Work ManagementTrelloProject ManagementΠροηγμένα και σύνθετα έργα, όπως έργα Agile, Scrum και DevOps

Χρησιμοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη προϊόντων και λογισμικού, στη μηχανική κ.λπ.

Διαχείριση έργου με βάση το Kanban
Κατάλληλο για μικρά έργα στο σχεδιασμό, το μάρκετινγκ, την προσωπική παραγωγικότητα, τις πωλήσεις, την απομακρυσμένη δημοσίευση περιεχομένου, το ψηφιακό μάρκετινγκ κ.λπ. Ευέλικτες Μεθοδολογίες Κατάλληλες για πολύπλοκες ροές εργασίας Agile Καμία δυνατότητα για Agile μεθοδολογία Παρακολούθηση προβλήματοςΥποστηρίζει έως και 5 τύπους ζητημάτωνΌλες οι κάρτες είναι εργασίες
Δεν υπάρχει τεχνική κατηγοριοποίηση.
Χρειάζεται να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο πεδία ή άλλες λεπτομέρειες για να κατηγοριοποιήσετε τις εργασίες.Αυτοματοποίηση Ισχυρή αυτοματοποίηση ροής εργασιών με πρότυπα και προσαρμοσμένη κωδικοποίησηΠεριορισμένη αυτοματοποίηση με αυτοματισμό ButlerΔιασύνδεση χρήστη Ισχυρή και πλούσια σε χαρακτηριστικάΑπλή και διαισθητική Αναφορά και AnalyticsΧρησιμοποιεί τη μονάδα Δεδομένων & Αναφορών για τη δημιουργία αναφορών εταιρικού βαθμού και δεν αναλύει να έχετε οποιαδήποτε εφαρμογή για κινητάIntegrations500+ ενσωματώσεις και 3.000+ άλλες επεκτάσεις200+ ενσωματώσεις τρίτων Ασφάλεια Χαρακτηριστικά ασφαλείας εταιρικής ποιότητας Χαρακτηριστικά ασφαλείας εταιρικής ποιότητας Διατίθεται δωρεάν πρόγραμμα
Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 7,75 $/χρήστη/μήνα Διατίθεται δωρεάν πρόγραμμα
Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 5 $/χρήστης/μήναΚλιμακότητα Κατάλληλο για μεγάλες ομάδες και έργαΙδανικό για μικρές έως μεσαίες ομάδες Προσαρμογή Εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ευέλικτοΠολύ περιορισμένες επιλογές προσαρμογής

Μπορείτε να προσαρμόσετε το φόντο του πίνακα Kanban

Εφαρμογή για κινητάΔεν διαθέτει εφαρμογή για κινητά Έχει εφαρμογές Android και iOS

Διαδικασία σχεδίασης ιστοσελίδων

Η ροή εργασιών ανάπτυξης ιστού και σχεδίασης του Jira σάς βοηθά να κρατάτε τους προγραμματιστές και τους γραφίστες στην ίδια σελίδα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την προβολή λίστας ως προεπιλεγμένη προβολή για να απεικονίσετε πολλές εργασίες σε μία οθόνη. Στη συνέχεια, κατηγοριοποιήστε τις εργασίες εκχωρώντας προσαρμοσμένα πεδία όπως Κατάσταση, Ανάδοχος, Ημερομηνία λήξης, Προτεραιότητα κ.λπ.

Παρακολούθηση μολύβδου

Εάν η επιχείρησή σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρακολούθηση, τη λήψη συνεντεύξεων και το κλείσιμο συμφωνιών με νέες προοπτικές, τότε το εργαλείο Jira PM είναι η σωστή επιλογή. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα Kanban στο Jira και να αντιστοιχίσετε σε καθένα από τους υποψήφιους μια κάρτα με την εικόνα προφίλ ή τα αρχικά τους.

  35 Υπέροχες εικόνες για τον υπολογιστή σας

Στην αρχή, κάθε κάρτα θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη στήλη “Έναρξη”, αλλά σταδιακά θα μετακινηθεί σε άλλες στήλες όπως “Επικοινωνία”, “Σε Διαπραγμάτευση”, “Κέρδισε”, “Έχασε”, κ.λπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για την ομάδα πωλήσεών σας.

Άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις χρήσης του εργαλείου Jira PM είναι Ανθρώπινοι πόροι, Οικονομικά, Λειτουργίες, Νομικά, Πωλήσεις, Σχεδιασμός κ.λπ.

Περιπτώσεις χρήσης Trello

Απομακρυσμένες ομάδες

Χρησιμοποιώντας το Trello, οι απομακρυσμένες ομάδες μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένες σε όλη τη διαδικασία του καταιγισμού ιδεών, του σχεδιασμού του έργου και της συνάντησης. Το πρότυπο Remote Team Hub είναι ιδανικό για την οργάνωση πόρων και την παρακολούθηση της προόδου της ομάδας.

Η δομή ανοιχτών συνεδριάσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συζήτηση ατζέντηδων, επιτυχιών και εμποδίων. Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρότυπο Remote Team Bonding για να παραμείνουν μαζί εικονικά μοιράζοντας την εμπειρία τους.

Σχέδιο

Οι ομάδες σχεδιασμού μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Trello κατά τη διάρκεια του καταιγισμού ιδεών, της συνεργασίας και της παράδοσης σχεδίου. Διαθέτει πρότυπα που βοηθούν τις δημιουργικές ομάδες να χειρίζονται αιτήματα, προσχέδια, αναθεωρήσεις και διαλειτουργικά έργα.

Το πρότυπο Design Sprint δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν τις ιδέες τους πριν τις επεξεργαστούν. Το Design Huddle βοηθά με καλύτερες αποφάσεις σχεδιασμού μέσω σχολίων, ενώ το ερευνητικό έργο είναι ιδανικό για την ανάλυση του έργου.

Trello Vs. Jira Work Management: The Verdict

Για τη σύγκριση των χαρακτηριστικών, των λειτουργιών και της χρηστικότητας, το Jira Work Management είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε αυτό το Trello Vs. Σύγκριση Jira Work Management. Δεδομένου ότι τα εργαλεία κοστολογούνται σχεδόν στην ίδια πλάκα, είναι επωφελές για εσάς να μετακινήσετε τα έργα σας στο Jira τώρα για τους ακόλουθους λόγους:

  • Εφαρμόστε τα Agile, Scrum και DevOps τώρα ή στο μέλλον
  • Το Jira ως εργαλείο PM είναι ασφαλές για το μέλλον και περιέχει ήδη λειτουργίες επόμενης γενιάς
  • Δημιουργεί ένα εγγενές περιβάλλον διαχείρισης εργασίας για άλλες εφαρμογές Jira

Σημείωση του συγγραφέα

Το Trello αισθάνεται λίγο πιο ακατάστατο από την εφαρμογή Jira Work Management. Επίσης, η εναλλαγή σε άλλες εργασίες ή προβολές προόδου εργασίας όπως Πίνακας, Ημερολόγιο, Χρονολόγιο, Πίνακας ελέγχου, Χάρτης κ.λπ., απαιτεί προηγούμενη εμπειρία. Το Trello κρύβει τις προβολές μέσα στην προεπιλεγμένη προβολή του, που είναι η προβολή πίνακα.

Αντίθετα, η Jira είναι η πιο καθαρή εφαρμογή που μπορείτε να πάρετε όταν μιλάτε για εργαλεία PM. Οι κάρτες εργασιών του είναι επίσης αρκετά μεγάλες για εύκολες κινήσεις. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι μπορείτε γρήγορα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφόρων προβολών χρονοδιαγράμματος έργου, όπως Σελίδες, Φόρμες, ημερολόγια, Πίνακες, Λίστες, γραφήματα Gantt (Χρονολόγιο) κ.λπ., κάνοντας κλικ στις επιλογές ακριβώς πάνω από την κάρτα εργασιών.

Είναι ενδιαφέρον ότι η τυπική συνδρομή και για τα δύο εργαλεία PM είναι ίδια, 5 $ ανά χρήστη ανά μήνα τη στιγμή της σύνταξης. Ωστόσο, εάν αυξήσετε την κλίμακα, θα πρέπει να επιλέξετε να συμμετέχετε σε υψηλότερα πακέτα Trello, όπως $10 έως $17,50 ανά χρήστη ανά μήνα. Εάν μετακινηθείτε στο λογισμικό Jira Work Management, θα μπορούσατε να αυξήσετε την κλίμακα όσο θέλετε η τιμή να παραμείνει η ίδια.

Έτσι, τώρα ξέρετε ποιο έργο, εργασίες και εργαλείο διαχείρισης εργασίας πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των εφαρμογών Trello και Jira Work Management. Ο γενικός κανόνας είναι να προτιμήσετε τον Jira εάν το έργο σας είναι περίπλοκο ή εάν είστε μεγάλη ομάδα. Επιμείνετε στο Trello εάν είστε μικρή ομάδα και δεν χρειάζεστε Agile ή DevOps.

Στη συνέχεια, βρείτε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργου ανοιχτού κώδικα, εάν ψάχνετε για ειδικά ανεπτυγμένα εργαλεία PM.