Πώς να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού για τον νέο σας ιστότοπο: Ένας λεπτομερής οδηγός

Η επιλογή του καλύτερου οικοδεσπότη Ιστού για τον ιστότοπό σας είναι ζωτικής σημασίας για να παρέχετε μια απαράμιλλη εμπειρία χρήστη και να διασφαλίσετε την επιτυχία της επιχείρησής σας. Θα παρέχει αξιοπιστία, ασφάλεια και απόδοση για να ευχαριστήσει τους επισκέπτες σας, να πολλαπλασιάσει την επισκεψιμότητά σας και να αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα.

Αλλά αν το κάνετε λάθος, οι χρήστες σας μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες πρόσβασης στον ιστότοπό σας και μπορεί να καταλήξετε να τους χάσετε. Ο ιστότοπός σας μπορεί να επιβραδύνει κατά τη φόρτωση, μπορεί να προκύψουν χρόνοι διακοπής λειτουργίας και περιττές επενδύσεις μπορεί να καταστρέψουν την επιχείρησή σας. Είναι ένα μεγάλο όχι για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού.

Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά γύρω, μπορείτε να ρωτήσετε. Και είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο θα είναι το καλύτερο για την επιχείρησή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσω να επιλέξετε τον καλύτερο πάροχο φιλοξενίας αφού εξοικειωθείτε με ορισμένες βασικές έννοιες και στη συνέχεια σας δώσω κάποιες επιλογές για να διαλέξετε.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε!

Τι είναι ένας οικοδεσπότης Ιστού;

Ένας οικοδεσπότης Ιστού είναι μια εταιρεία που διαμορφώνει, εκτελεί και διατηρεί διακομιστές που στεγάζουν ή εκχωρούν χώρο και πόρους ιστού σε ιστότοπους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες στο Διαδίκτυο. Και αυτό το είδος υπηρεσίας ονομάζεται φιλοξενία ιστοσελίδων.

Όταν αγοράζετε μια υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού από έναν οικοδεσπότη Ιστού, νοικιάζετε τον χώρο διακομιστή από αυτόν για να αποθηκεύσετε όλα τα δεδομένα του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου πολυμέσων, εικόνων, αρχείων CSS και HTML, κώδικα και άλλων αρχείων. Οι οικοδεσπότες Ιστού παρέχουν επίσης πρόσθετες υπηρεσίες, συνδεσιμότητα, υλικό και λογισμικό που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός ιστότοπου και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Μπορεί ακόμη και να χειρίζονται την ασφάλεια, τις ενημερώσεις κώδικα, τις ενημερώσεις και άλλες εργασίες συντήρησης για να διασφαλίσουν ότι ένας ιστότοπος παραμένει στο διαδίκτυο και προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Η φιλοξενία Ιστού περιλαμβάνει:

  • Ένας εικονικός ή φυσικός διακομιστής για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου
  • Εγκατάσταση διακομιστή ή συντοπισμός για την παροχή ενός φυσικού χώρου στον διακομιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο, ηλεκτρική ενέργεια, συστήματα ψύξης, ασφάλεια και άλλους ζωτικούς πόρους
  • Ένας διακομιστής ιστού που εκτελείται στον κεντρικό υπολογιστή
  • Διαμόρφωση συστήματος ονομάτων τομέα (DNS) για την ονομασία του ιστότοπου και την κατεύθυνσή του σε έναν διακομιστή φιλοξενίας
  • Πόροι όπως χώρος αποθήκευσης αρχείων, διαμορφώσεις τοποθεσιών, βάση δεδομένων, συνδεσιμότητα email, συστήματα ασφαλείας, λογισμικό και λεπτομέρειες σύνδεσης για τη δημιουργία, τροποποίηση και πρόσβαση στον ιστότοπο.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας Ιστού;

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι:

Κοινόχρηστη φιλοξενία

Στην κοινόχρηστη φιλοξενία, ένας ιστότοπος φιλοξενείται σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή με πολλούς άλλους ιστότοπους που μπορεί να κυμαίνονται από μια χούφτα τοποθεσιών έως εκατοντάδες. Οι ιστότοποι θα μοιράζονται την ίδια ομάδα πόρων διακομιστή, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης RAM, της CPU, του χώρου στο δίσκο και του ίδιου φακέλου ή καταλόγου για την αποθήκευση περιεχομένου και αρχείων ιστότοπου.

Ωστόσο, οι κάτοχοι ή οι χρήστες του ιστότοπου δεν θα βλέπουν ούτε θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία ή τις προσωπικές πληροφορίες του άλλου. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν πρόσβαση στο διακομιστή root, επομένως δεν τους επιτρέπεται να εκτελούν ορισμένες εργασίες όπως η τροποποίηση ολόκληρης της διαμόρφωσης διακομιστή, η εγκατάσταση λογισμικού κ.λπ.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία μπορεί να προσφέρει ορισμένες βασικές δυνατότητες, όπως:

  • Ένας δημιουργός ιστότοπου όπως το WordPress
  • Μια βάση δεδομένων
  • Πίνακας Ελέγχου
  • Λογαριασμοί FTP και email
  • Λειτουργίες ασφαλείας όπως πιστοποιητικά SSL και προστασία DDoS
  • Όνομα τομέα για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Σε ποιους απευθύνεται: Η κοινή φιλοξενία είναι η καλύτερη για bloggers ή επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν. Οι διαθέσιμες λειτουργίες μπορεί να είναι επαρκείς για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν την παρουσία τους και μπορούν σταδιακά να προχωρήσουν σε υψηλότερα σχέδια. Είναι επίσης καλύτερο για άτομα που αναζητούν προσιτή φιλοξενία, καθώς μπορεί να ξεκινήσει από μόλις 2 $ ή 5 $ το μήνα και απαιτεί χαμηλή συντήρηση.

Ωστόσο, η ποιότητα της υπηρεσίας θα εξαρτηθεί σημαντικά από τον πάροχο φιλοξενίας Ιστού. Οι κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας γενικά δεν έχουν καλή απόδοση εάν η επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας είναι υψηλή. Και αν θέλετε να επιτύχετε την καλύτερη συμφωνία, ίσως χρειαστεί να εγγραφείτε σε πολυετή σχέδια.

VPS Hosting

Η φιλοξενία Virtual Private Server (VPS) είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας που μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους λογαριασμούς σε έναν μόνο διακομιστή (όπως η κοινή φιλοξενία), αλλά παρέχει αποκλειστικούς πόρους διακομιστή για κάθε χρήστη (σε αντίθεση με την κοινή φιλοξενία).

Είναι δύο τύπων:

  • Η διαχειριζόμενη φιλοξενία είναι επωφελής για χρήστες χωρίς τεχνική εξειδίκευση, επειδή ο πάροχος υπηρεσιών θα χειριστεί τα πάντα για να προσφέρει μια “διαχειριζόμενη υπηρεσία”. Εκτελούν και συντηρούν τους διακομιστές. Είναι πιο δαπανηρό από τη μη διαχειριζόμενη φιλοξενία.
  • Η μη διαχειριζόμενη φιλοξενία απαιτεί από τους χρήστες να διαμορφώσουν και να διατηρήσουν τον διακομιστή που τους έχει εκχωρηθεί για τον ιστότοπό τους. Θα εκτελέσετε παρακολούθηση ασφαλείας, θα εγκαταστήσετε λογισμικό και θα αναβαθμίσετε, θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας διακομιστή κ.λπ. Είναι εξαιρετικό για ιδιοκτήτες και προγραμματιστές με τεχνική εξειδίκευση και είναι λιγότερο δαπανηρό.
  Τι είναι το Clock Interrupt;

Αυτό παρέχει καλύτερη απόδοση από την κοινή φιλοξενία. Αλλά εκτελέστε έναν έλεγχο ιστορικού στον πάροχο υπηρεσιών και αναζητήστε τον καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Για ποιον είναι; Επιλέξτε τη φιλοξενία VPS εάν έχετε μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση και θέλετε να ελέγχετε καλύτερα τον διακομιστή σας, προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήστη και χρειάζεστε εξαιρετική απόδοση για να καλύψετε τις απαιτήσεις επισκεψιμότητας.

Ωστόσο, αυτό είναι πιο δαπανηρό από την κοινή φιλοξενία. Έτσι, θα είναι καλύτερα αν ασχολείστε ήδη με υπηρεσίες φιλοξενίας και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις. Ή, εάν έχετε μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τη χρησιμοποιήσετε.

Cloud Hosting

Η φιλοξενία cloud περιλαμβάνει διάφορους διακομιστές ιστού για τη φιλοξενία ιστοσελίδων και την παροχή ανώτερου χρόνου λειτουργίας και απόδοσης. Προσφέρει εξαιρετική διαθεσιμότητα, επειδή μπορεί να διανείμει αρχεία Ιστού σε διαφορετικούς εικονικούς διακομιστές που είναι ισχυροί και ισορροπημένοι στο φορτίο για να χειρίζονται απρόσκοπτα την υψηλή επισκεψιμότητα.

Επιπλέον, η χρήση του cloud hosting είναι αβίαστη, καθώς η διαχείριση του διακομιστή του είναι εύκολο να κλιμακωθεί γρήγορα προς τα πάνω και προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε εύκολα τις μετρήσεις σας, όπως η χρήση της CPU και του χώρου στο δίσκο, η μεταφορά δεδομένων και άλλα.

Το cloud computing έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή επεκτασιμότητα σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εξαιρετική ασφάλεια. Εάν ένας διακομιστής καταρρεύσει, άλλοι μπορούν να αποζημιώσουν για να διασφαλίσουν ότι θα έχετε αδιατάρακτη απόδοση, χρόνο λειτουργίας και αξιοπιστία. Ο ιστότοπός σας θα είναι επίσης διαθέσιμος όλη την ώρα για να επιτρέπει την παρακολούθηση και την αποτροπή προσπαθειών εισβολής. Επιπλέον, οι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud για την αποφυγή απώλειας δεδομένων.

Το μειονέκτημα του cloud computing είναι το υψηλότερο κόστος από την κοινή φιλοξενία και τη φιλοξενία VPS. Όμως, στις μέρες μας, πολλοί προσφέρουν προσιτές υπηρεσίες φιλοξενίας cloud. Επιπλέον, η τιμολόγηση του cloud hosting είναι καινοτόμος. πληρώνετε μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιείτε, σε αντίθεση με τα μηνιαία ή ετήσια προγράμματα όπου οι άνθρωποι πληρώνουν ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούν τους πόρους.

Ωστόσο, καθορίστε τις ανάγκες σας και πόσο θα χρησιμοποιήσετε τον πόρο για να υπολογίσετε τα έξοδά σας.

Για ποιον απευθύνεται: Η φιλοξενία στο cloud είναι η καλύτερη για επιχειρήσεις μεσαίας και μεγάλης κλίμακας με υψηλή επισκεψιμότητα ιστότοπου που χρειάζονται εξαιρετική απόδοση, χρόνο λειτουργίας και ασφάλεια με λογικό προϋπολογισμό.

Αφιερωμένη φιλοξενία

Η φιλοξενία αποκλειστικού διακομιστή περιλαμβάνει έναν φυσικό διακομιστή για να φιλοξενεί μόνο ιστότοπους ενός πελάτη. Σημαίνει ότι οι διακομιστές είναι αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση των τοποθεσιών σας μόνο, χωρίς κανένας άλλος να μπορεί να νοικιάσει αυτόν τον διακομιστή για τον ιστότοπό του ή να μοιραστεί τους πόρους σας. Σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του διακομιστή σας με πρόσβαση root, γενικά, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε ή να τροποποιήσετε τις διαμορφώσεις διακομιστή ανάλογα με την άνεσή σας. Μπορεί επίσης να διαχειρίζεται ή να μη διαχειρίζεται.

Το πλεονέκτημα της χρήσης αποκλειστικής φιλοξενίας είναι ότι θα έχετε τη βέλτιστη απόδοση, χρόνο λειτουργίας και ασφάλεια για τον ιστότοπό σας. Θα παρέχει αποκλειστικούς πόρους, λογισμικό και εργαλεία, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τον διακομιστή σας και να τον χρησιμοποιείτε για τις ανάγκες σας.

Το μειονέκτημα αυτής της φιλοξενίας είναι το κόστος. Είναι το πιο δαπανηρό, που κυμαίνεται από εκατοντάδες δολάρια το μήνα.

Για ποιόν είναι? Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με λογικό προϋπολογισμό που απαιτούν ασφάλεια, χρόνο λειτουργίας και απόδοση χωρίς συμβιβασμούς για τον ιστότοπό τους με μεγάλη επισκεψιμότητα προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών.

Άλλοι τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι:

Γιατί χρειάζεστε Web Hosting;

Περισσότερες επιχειρήσεις εξετάζουν ψηφιακούς τρόπους για να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους και η ύπαρξη ενός ιστότοπου για να προσφέρει το προϊόν ή τις υπηρεσίες τους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους. Θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την παρουσία σας σε όλο τον κόσμο και να αποκτήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και έσοδα.

Και για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, χρειάζεστε μια υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού για τους ακόλουθους λόγους:

Αποθήκευση δεδομένων

Είτε είστε μεγάλη είτε μικρή επιχείρηση, έχετε σημαντικά δεδομένα που πρέπει να αποθηκευτούν με ασφάλεια, ώστε να μην μπορεί κανείς άλλος να τα πάρει στα χέρια του. Η χρήση μιας υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε όλα τα δεδομένα του ιστότοπού σας, όπως περιεχόμενο, εικόνες, αρχεία, κώδικα, έγγραφα CSS και HTML και άλλα δεδομένα με ασφάλεια σε έναν διακομιστή.

Αξιόπιστοι διακομιστές

Οι οικοδεσπότες Ιστού φιλοξενούν τις υπηρεσίες τους από μια ασφαλή εγκατάσταση με υποδομή υψηλής τεχνολογίας για τον μετριασμό των απειλών και την προστασία τους από καταστροφές ή διακοπές λειτουργίας. Ως εκ τούτου, μπορείτε να βασιστείτε σε έναν οικοδεσπότη Ιστού για να τροφοδοτήσει τον ιστότοπό σας που είναι συνεχώς διαθέσιμος για τους πελάτες σας.

Ευκολία στη χρήση

Οι οικοδεσπότες Ιστού σας διευκολύνουν να ξεκινήσετε με τον ιστότοπό σας. Παρέχουν πολλές δυνατότητες για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας σύμφωνα με την άνεσή σας και να τον χρησιμοποιήσετε. Θα λάβετε επίσης έναν ομαλό πίνακα ελέγχου για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας.

Απόδοση και Ταχύτητα

Οι οικοδεσπότες Ιστού χρησιμοποιούν το υψηλής ποιότητας και πιο πρόσφατο υλικό και λογισμικό διακομιστή για να εξασφαλίσουν την καλύτερη απόδοση και ασφάλεια. Θα επιτρέψει στον ιστότοπό σας να λειτουργεί με βέλτιστη ταχύτητα και απόδοση και οι πελάτες μπορούν να αναλάβουν γρήγορα δράση χωρίς προβλήματα.

  Διορθώστε το σφάλμα εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων 0x800704DD

6 Συμβουλές για να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού

Υπάρχουν πολλοί οικοδεσπότες Ιστού διαθέσιμοι με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις τιμές τους.

Αλλά πώς ξέρετε τι είναι καλύτερο για εσάς;

Δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη Ιστού.

#1. Κατανοήστε τις ανάγκες σας

Η επιλογή ενός web host εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες σας. Έτσι, υπολογίστε τις απαιτήσεις σας ως προς το γιατί χρειάζεστε έναν ιστότοπο. Πρέπει επίσης να εξετάσετε το είδος του ιστότοπου και της υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού που σας ταιριάζει και πόση επισκεψιμότητα περιμένετε. Εάν είστε εντελώς αρχάριοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοινόχρηστη φιλοξενία και σταδιακά να εξερευνήσετε άλλους τύπους φιλοξενίας ιστού.

Η κοινή φιλοξενία είναι καλή για εσάς εάν είστε blogger ή έχετε μια startup με περιορισμένο προϋπολογισμό. Ομοίως, εάν είστε μεσαία ή μικρή επιχείρηση, μπορείτε να ξεκινήσετε με τη φιλοξενία VPS για να δείτε εάν το σχέδιό σας είναι κατάλληλο για την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας ή όχι. Και αν είστε ήδη μια καθιερωμένη επιχείρηση που αναμένει υψηλή επισκεψιμότητα, μπορείτε να προχωρήσετε με αποκλειστική φιλοξενία ή cloud για να καλύψετε τις απαιτήσεις σας.

Πρέπει επίσης να σκεφτείτε την τεχνική εμπειρία σας. Μπορείτε να πάτε για μη διαχειριζόμενη φιλοξενία εάν την έχετε, διαφορετικά μια διαχειριζόμενη υπηρεσία.

#2. Αναζητήστε χαρακτηριστικά

Ένας πάροχος φιλοξενίας ιστότοπου μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες για να σας βοηθήσει να εκτελέσετε διάφορες εργασίες. Τώρα το ερώτημα είναι, αξίζουν όλα για εσάς;

Λείπει κάτι;

Μερικές λειτουργίες δεν είναι χρήσιμες για εσάς;

Βρείτε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις και επιλέξτε μια υπηρεσία που προσφέρει λειτουργίες κατάλληλες για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν είστε αρχάριος, δεν θα χρειαστείτε όλες τις δυνατότητες. Τα βασικά θα είναι αρκετά για εσάς, όπως:

  • Λειτουργίες ασφαλείας όπως πιστοποιητικό SSL, λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού κ.λπ.
  • Ένας δημιουργός ιστότοπου όπως το WordPress
  • Έγκαιρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων για την αποφυγή απώλειας δεδομένων
  • Τακτικές αναβαθμίσεις για να διασφαλίσετε ότι όλα τα συστήματά σας είναι ενημερωμένα
  • Επαρκής χώρος στο δίσκο για την αποθήκευση δεδομένων ιστότοπου
  • Αρκετό εύρος ζώνης για την επεξεργασία δεδομένων σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Ας υποθέσουμε ότι λαμβάνετε περίπου 1000 επισκέπτες κάθε μέρα. 10 GB δεδομένων το μήνα μπορεί να είναι αρκετά.

  • Λογαριασμοί email για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες ή οι πελάτες σας λαμβάνουν το μήνυμά σας από μια επαγγελματική διεύθυνση
  • Ένας ομαλός πίνακας ελέγχου που είναι εύκολος στη χρήση, όπως cPanel, Plesk κ.λπ.
  • Πρόγραμμα εγκατάστασης 1 κλικ για λογισμικό, προσθήκες και επεκτάσεις
  • Πρόσβαση FTP/SFTP
  • Δωρεάν όνομα τομέα για ένα χρόνο
  • Άλλες δυνατότητες, όπως χρήσιμες ενσωματώσεις για επεξεργαστές πληρωμών, εργαλεία SEO, αναλυτικά στοιχεία και πολλά άλλα.

#3. Ελέγξτε το χρόνο λειτουργίας διακομιστή

Ο χρόνος λειτουργίας διακομιστή είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας για την προσφορά μιας απρόσκοπτης εμπειρίας χρήστη. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι διαθέσιμος όποτε κάποιος χρήστης θέλει να έχει πρόσβαση, σε τι χρησιμεύει; Οι χρήστες θα απογοητευτούν, θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας και θα επισκεφτούν έναν άλλο. Οι χρόνοι διακοπής λειτουργίας μπορεί να κοστίσουν σε μια επιχείρηση ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε δυνητικούς πελάτες, πελάτες και έσοδα, και δεν θέλετε να συμβεί αυτό με εσάς.

Όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη Ιστού, ελέγξτε τις βαθμολογίες του χρόνου λειτουργίας του για να προσδιορίσετε πόσο σταθερός θα είναι ο ιστότοπός σας. Οι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν γενικά εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,90% και περισσότερο. Όσο περισσότερα παίρνεις, τόσο καλύτερα είναι. Επομένως, ρωτήστε πάντα το χρόνο λειτουργίας τους και αν μπορείτε να λάβετε 99,99% χρόνο λειτουργίας ή περισσότερο, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο.

#4. Πώς είναι η απόδοση και η ταχύτητα

Οι χρήστες αγαπούν τους ιστότοπους που φορτώνουν πιο γρήγορα και προσφέρουν εξαιρετική απόδοση όταν περιηγούνται σε προϊόντα και υπηρεσίες, αγοράζουν κάτι, πληρώνουν στο διαδίκτυο ή διαβάζουν άρθρα. Όλες αυτές οι διαδικασίες πρέπει να είναι ομαλές για να κρατούν τους χρήστες σας συνδεδεμένους με τον ιστότοπό σας.

Ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη Ιστού, πάντα ρωτάτε ποιες όλες οι τεχνολογίες χρησιμοποιούν για να εξασφαλίσουν την απόδοση και την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Θα βοηθούσε εάν διαθέτετε το πιο πρόσφατο λογισμικό και υλικό, όπως SSD, HTTP/2, προσωρινή αποθήκευση, γρήγορα CDN, συμπίεση εικόνας και άλλες τεχνικές βελτιστοποίησης απόδοσης. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ανταπόκριση του διακομιστή τους δοκιμάζοντας συγκεκριμένα εργαλεία TTFB όπως grtechpc.org TTFB Test, KeyCDN κ.λπ.

#5. Υποστήριξη πελατών

Δεν είναι όλοι καλοί με τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός ιστότοπου και μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια των ομάδων υποστήριξης πελατών ανά πάσα στιγμή. Και αν κανείς δεν είναι εκεί για να σας βοηθήσει, ο ιστότοπός σας και η επιχείρησή σας μπορεί να υποφέρουν από την άποψη της ασφάλειας, των διακοπών και των πελατών.

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε εξαιρετική υποστήριξη όταν τη χρειάζεστε. Ελέγξτε πόσο καλές είναι οι ομάδες υποστήριξης πελατών και τεχνικής υποστήριξης μιας υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού. Πρέπει να είναι προσβάσιμα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, γιατί μπορεί να προκύψουν προβλήματα ανά πάσα στιγμή. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ανά πάσα στιγμή και κάθε δευτερόλεπτο θα είναι κρίσιμο για εσάς.

Κατά την επιλογή του οικοδεσπότη Ιστού, ελέγξτε όλες τις μεθόδους που προσφέρουν για υποστήριξη πελατών. Πρέπει να λάβετε πολλούς τρόπους, όπως τηλεφωνικές κλήσεις, email και συνομιλία, γενικά, για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους με οποιοδήποτε από αυτά τα μέσα.

  Πώς να διορθώσετε το Kernel_task High CPU σε Mac

#6. Ρωτήστε για την τιμολόγηση

Η τιμολόγηση είναι πράγματι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Είναι απαραίτητο, ειδικά αν είστε αρχάριος ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης με περιορισμένο προϋπολογισμό. Και ακόμα κι αν είστε μια καθιερωμένη επιχείρηση, πρέπει να διασφαλίσετε ότι επενδύετε τους πόρους σας στα σωστά μέρη για να λάβετε τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε.

Έτσι, ελέγχετε πάντα την τιμολόγηση των καλύτερων παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων και τους τύπους φιλοξενίας που θέλετε. Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές και τα πολύτιμα χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι διαφορετικοί πάροχοι για να λάβετε την καλύτερη απόφασή σας.

Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν υπάρχουν κρυφά συμβόλαια ή μπλοκάρισμα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ευελιξία σας. Εάν σας αρέσει μια υπηρεσία φιλοξενίας, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οποιαδήποτε δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη. Εάν ναι, προχωρήστε πρώτα και αν σας αρέσει η υπηρεσία, προχωρήστε και αγοράστε το σχέδιο.

Σε γενικές γραμμές, η κοινή φιλοξενία είναι η λιγότερο δαπανηρή, ξεκινώντας από 2 $ το μήνα για πολλούς παρόχους. Από την άλλη πλευρά, η αποκλειστική φιλοξενία είναι η πιο ακριβή που μπορεί να σας κοστίσει 100 $ ή περισσότερο το μήνα. Επομένως, επιλέξτε την τιμολόγηση με βάση τον προϋπολογισμό σας και τις δυνατότητες που χρειάζεστε.

Κορυφαίοι οικοδεσπότες Ιστού

Bluehost

Η Bluehost προσφέρει διάφορους τύπους υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως ΔΩΡΕΑΝ premium Cloudflare CDN, πιστοποιητικό SSL, εργαλεία SEO, εγκατάσταση WordPress με 1 κλικ, δωρεάν όνομα τομέα και πολλά άλλα.

Είτε χρειάζεστε ένα blog, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή έναν ιστότοπο για να προσφέρετε υπηρεσίες, θα παρέχουν ένα πρόγραμμα φιλοξενίας κατάλληλο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Προσφέρουν αποτελεσματικά και οικονομικά προγράμματα φιλοξενίας με εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,99%, μοναδικές δυνατότητες, διαμορφώσεις και πολλά άλλα.

Το Bluehost συμβάλλει στην προστασία του ιστότοπού σας από επιθέσεις DDoS, μειώνει τον λανθάνοντα χρόνο του διακομιστή και διασφαλίζει την παρουσία σας στο διαδίκτυο μέσω ενημερώσεων προσθηκών, ασφάλειας, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και άλλων. Λαμβάνετε υψηλή ταχύτητα ιστότοπου με προσωρινή αποθήκευση, CDN, περιβάλλον σταδίου, εργαλεία μάρκετινγκ, εκατοντάδες θέματα κ.λπ.

Επιπλέον, θα έχετε επιλογές προσαρμογής, παράθυρα συνομιλίας, ασφαλείς πύλες πληρωμής και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε σχόλια χρηστών, ανάλυση επισκεπτών και άλλες δραστηριότητες που συμβαίνουν στον ιστότοπο από τον πίνακα ελέγχου του Bluehost. Οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν επίσης να διαχειριστούν τα πάντα με το cPanel.

Ξεκινήστε τη φιλοξενία σας με 2,95 $/μήνα και αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ domain για ένα χρόνο και εγκατάσταση WordPress με 1 κλικ.

SiteGround

Το SiteGround έχει δημιουργηθεί για απλή διαχείριση ιστότοπου. Θα αποκτήσετε ασφαλή και γρήγορη φιλοξενία για τη μικρή ή μεσαία επιχείρησή σας και θα διαχειρίζεστε ιστότοπους WordPress με περισσότερη ελευθερία. Προσφέρει premium λειτουργίες, υποστήριξη και επιλογή του προγράμματος δημιουργίας ιστοτόπων για την εκκίνηση του ιστότοπού σας. Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο, μεταφέρετέ τον εύκολα με τη μετεγκατάσταση WordPress ή ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό.

Το SiteGround προσφέρει προηγμένη προσωρινή αποθήκευση, ενημερώσεις, προσθήκες ασφαλείας, μοναδικά βελτιστοποιητές, υποστήριξη ειδικών κ.λπ., σε κάθε σχέδιο. Θα λάβετε επίσης προηγμένα εργαλεία για να συνεργαστείτε σε ιστότοπους, να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους πελάτες σας και να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία.

Το SiteGroud παρέχει μια τεχνικά ανώτερη και ισχυρή υπηρεσία φιλοξενίας στο Google Cloud με υψηλή ταχύτητα, πλεονασμό μέσω SSD και το ταχύτερο δίκτυο. Αξιοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να παρέχει τις καλύτερες λύσεις που δημιουργούνται στο σπίτι. Η πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία σάς βοηθά να εστιάσετε στην επιχείρησή σας, αφήνοντας τα υπόλοιπα στις αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Ξεκινήστε τον ιστότοπό σας σήμερα με 3,99 $/μήνα και λάβετε απεριόριστη επισκεψιμότητα, ΔΩΡΕΑΝ CDN, email, καθημερινό αντίγραφο ασφαλείας, απεριόριστες βάσεις δεδομένων και πολλά άλλα.

DreamHost

Το DreamHost προσφέρει προηγμένες δυνατότητες και εργαλεία για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, γρήγορου και πάντα ανερχόμενου ιστότοπου που αγαπούν οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες. Επιτρέπει σε προγραμματιστές, διαδικτυακές επιχειρήσεις, bloggers, σχεδιαστές ιστοσελίδων και άλλους να δημιουργήσουν όμορφους ιστότοπους.

Ο προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου της DreamHost είναι εύκολος στη χρήση για να αφαιρέσετε τη σκληρή δουλειά που διαχειρίζεστε τη φιλοξενία σας. Προσφέρει μια γρήγορη υπηρεσία φιλοξενίας WordPress, σχεδιασμένη για απόδοση και προρυθμισμένη για καλή συντήρηση. Επιπλέον, η φιλοξενία VPS διαθέτει ευελιξία χρησιμοποιώντας Ubuntu, Nginx, IPv6, Node.js, HTTP/2, εξαιρετικά γρήγορους SSD και πολλά άλλα. Θα λάβετε επίσης 100% εγγύηση χρόνου λειτουργίας και γρήγορους διακομιστές ιστού για την εκτέλεση εφαρμογών με αποκλειστική φιλοξενία.

Το DreamHost χρησιμοποιεί μια δωρεάν πολιτική απορρήτου και anti-spam WHOIS και παρέχει λειτουργίες ασφαλείας, όπως Let’s Encrypt, έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και αυτόματη ενεργοποίηση SFTP. Προσφέρει επίσης λύσεις ανοιχτού κώδικα για να βοηθήσει τους οργανισμούς να κάνουν γρήγορες αλλαγές εύκολα.

Θα λάβετε ΔΩΡΕΑΝ domain για ένα χρόνο, αμέτρητο εύρος ζώνης, απεριόριστη επισκεψιμότητα, γρήγορο χώρο αποθήκευσης SSD, προεγκατεστημένο WordPress και πολλά άλλα στο σχέδιό σας ξεκινώντας από 2,95 $/μήνα.

Φιλοξενία A2

Ενισχύστε το ποσοστό μετατροπών και το SEO σας με τη φιλοξενία A2 που παρέχει απεριόριστη μεταφορά, χώρο SSD, ταχύτητα, εύκολη μετεγκατάσταση ιστότοπου, δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας και πιστοποιητικό SSL και χρόνο λειτουργίας 99,9%. Το A2 Hosting προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης για να επιτρέψει χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης, υψηλότερα ποσοστά μετατροπών και καλύτερες κατατάξεις SEO.

Η A2 Hosting προσφέρει κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού, φιλοξενία WordPress, φιλοξενία ιστού VPS, αποκλειστική φιλοξενία, φιλοξενία μεταπωλητών, τομείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, το A2 SiteBuilder σάς βοηθά να δημιουργήσετε γρήγορα έναν νέο ιστότοπο και να εγκαταστήσετε ένα σύστημα CMS, όπως το WordPress.

Η τιμολόγηση ξεκινά από 2,99 $/μήνα με αποθήκευση 100 GB SSD και εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

συμπέρασμα

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο οικοδεσπότη Ιστού για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό της επιχείρησής σας. Κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας, απόδοση, ασφάλεια, αξιοπιστία και χρήσιμες λειτουργίες για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και να λειτουργήσετε καλά την επιχείρησή σας.