Πώς να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του TikTok

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε το TikTok. Είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο βίντεο που έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν, να δημιουργούν σύντομα βίντεο για οποιοδήποτε θέμα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και να τα μοιράζονται με άλλους μέσω κινητού τηλεφώνου. Μερικές φορές, πρέπει να επικοινωνήσετε με το TikTok για υποστήριξη, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Αν ψάχνετε πώς να επικοινωνήσετε με το TikTok και τι είναι ο αριθμός τηλεφώνου ή η διεύθυνση email υποστήριξης πελατών TikTok, τότε αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει.

Πώς να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του TikTok

Το άγνωστο για πολλούς γεγονός είναι ότι η ιδέα του TikTok προήλθε από την εφαρμογή Musical.ly. Τώρα, σας φαίνεται οικεία αυτή η εφαρμογή; Όταν το σκεφτείτε, μπορείτε να καταλάβετε ότι ήταν παρόν πριν από το TikTok. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πείτε ότι το Musicaly.ly είναι ο προκάτοχος του TikTok. Οι λογαριασμοί του Musicaly.ly μετεγκαταστάθηκαν αυτόματα στο TikTok όταν τον απέκτησε η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance. Αν και προέρχεται από το Musicaly.ly, η εφαρμογή TikTok είναι γνωστή για μοναδικές λειτουργίες όπως η επεξεργασία εγγεγραμμένων βίντεο με φίλτρα, εφέ και μουσική υπόκρουση και η απευθείας μεταφόρτωσή τους, η συνεργασία για τη δημιουργία βίντεο ντουέτο ακόμη και σε διαφορετικές τοποθεσίες. Τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα με το ευρύ φάσμα περιεχομένων, δυνατοτήτων και επιλογών.

Γιατί πρέπει να επικοινωνήσετε με το TikTok;

Πριν προχωρήσουμε στον τρόπο επικοινωνίας με το TikTok, ας δούμε γιατί πρέπει να το κάνετε:

  • Περιορισμός λογαριασμού: Πρέπει να επικοινωνήσετε με το TikTok εάν ο λογαριασμός σας έχει περιοριστεί.

  • Shadow-ban: Εάν σε περίπτωση, ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί, πρέπει να ξέρετε πώς να επικοινωνήσετε με το TikTok για να λύσετε το πρόβλημα.

Τι είναι ο αριθμός τηλεφώνου υποστήριξης TikTok;

Όταν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για έναν αριθμό τηλεφώνου υποστήριξης TikTok, θα εκπλαγείτε που δεν μπορείτε να βρείτε έναν. Δυστυχώς, η εφαρμογή TikTok δεν διαθέτει αριθμό τηλεφώνου για να καλέσετε και να λάβετε βοήθεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης πελατών TikTok ή άλλων πλατφορμών κοινωνικών μέσων. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υποστήριξης πελατών TikTok είναι [email protected] Αλλά να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφορετικούς τύπους πληροφοριών που χρειάζεστε ή διαφορετικές τοποθεσίες που μένετε, οι οποίες δίνονται στο άρθρο λεπτομερέστερα.

Επίσης, υπάρχουν άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το TikTok εκτός από το email υποστήριξης πελατών του TikTok. Ελέγξτε το και μάθετε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με το TikTok με βάση τις ανάγκες σας.

Μέθοδος 1: Μέσω Facebook

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο λογαριασμό TikTok στην πλατφόρμα του Facebook για να βρείτε πληροφορίες. Στη σελίδα, θα μπορούσατε να δείτε αναρτήσεις, βίντεο, πληροφορίες για διαφημίσεις, φωτογραφίες και ούτω καθεξής που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας προσφέρουν σχετικές λύσεις. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα απευθείας μέσω του Facebook, αλλά το να σχολιάσετε την ανάρτησή τους θα μπορούσε να σας δώσει απάντηση.

Μέθοδος 2: Μέσω Twitter

Για να επικοινωνήσετε με το TikTok μέσω της πλατφόρμας Twitter, πρέπει να ενημερώσετε το ζήτημα μέσω ενός μηνύματος και να το στείλετε απευθείας στο Χειρισμός Twitter @TikTokSupport. Απαντούν στα μηνύματα καθώς είναι διαθέσιμα επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. PST.

Μέθοδος 3: Μέσω της φόρμας σχολίων TikTok

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την επίσημη ομάδα του TikTok χρησιμοποιώντας τη φόρμα σχολίων όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως η απαγόρευση του λογαριασμού σας, το αίτημα λειτουργιών, το ταμείο δημιουργού, η αναφορά κατάχρησης κ.λπ. Θα μπορούσατε να βρείτε διάφορους προκαθορισμένους λόγους στη σελίδα της φόρμας σχολίων και να επιλέξετε έναν ανάλογα με το πρόβλημά σας. Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του TikTok ακολουθώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1Α. Ανοιξε το Φόρμα σχολίων Tiktok σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον επιτραπέζιο/φορητό υπολογιστή σας.

1Β. Ανοίξτε τον εν λόγω σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου όπως φαίνεται.

2. Συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται στη φόρμα. Εδώ, η διεύθυνση e-mail σας είναι υποχρεωτική.

3. Δώστε το όνομα χρήστη TikTok, παρόλο που είναι προαιρετικό.

4. Επιλέξτε μια σχετική επιλογή στο πεδίο Θέμα και πληκτρολογήστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην ενότητα Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; κουτί τμήματος.

5. Εάν έχετε στιγμιότυπα οθόνης για να δώσετε στο TikTok, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Μεταφόρτωση και μοιραστείτε το.

Σημείωση: Μπορείτε να επισυνάψετε έως και 10 έγγραφα. Αυτό είναι προαιρετικό.

6. Επιβεβαιώστε τη δήλωση και κάντε κλικ στο Submit για να υποβληθεί η φόρμα με επιτυχία. Μόλις υποβληθεί, το TikTok θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δώσατε.

Μέθοδος 4: Αποστολή e-mail στην υποστήριξη TikTok

Για οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, μπορείτε να βρείτε επικοινωνία με την υποστήριξη μέσω e-mail. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της TikTok μέσω e-mail στην επίσημη σελίδα τους. Υπάρχουν τέσσερα είδη e-mail διαθέσιμα στο TikTok. Ελέγξτε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης πελατών TikTok και τους σκοπούς τους που αναφέρονται παρακάτω. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Επιλογή I: Επιχειρηματικές ερωτήσεις

Εάν είστε άτομο επιρροής ή αρχίζετε να γίνεστε και ψάχνετε να μάθετε για τη διαδικασία εξαργύρωσης του TikTok, στείλτε τους mail μέσω της επαγγελματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται παρακάτω. Αυτές οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι συγκεκριμένες για την τοποθεσία. Επομένως, επιλέξτε ένα για την περιοχή ή τη χώρα σας. Επίσης, μπορείτε να γράψετε το e-mail στη μητρική σας γλώσσα με σαφή εξήγηση και θα λάβετε απάντηση από την ίδια γλώσσα. Εάν έχετε λάβει απάντηση στα Αγγλικά, μπορείτε να μεταβείτε στο ίδιο για περαιτέρω συνομιλίες. Ακολουθούν ορισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης πελατών TikTok.

Επιλογή II: Ερωτήσεις σχετικά με τη διαφήμιση

Αν θέλετε να διαφημίσετε την επιχείρηση ή την επωνυμία σας και θέλετε να ρωτήσετε σχετικά, στείλτε τις ερωτήσεις σας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] Η ομάδα υποστήριξης του TikTok θα παρέχει όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαφήμιση που χρειάζεστε για να προωθήσετε το συγκρότημα σας.

Εάν η διαφήμισή σας προκαλεί πρόβλημα ή η καμπάνια που σχετίζεται με τη διαφήμιση δεν αποδίδει, μη διστάσετε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] με λεπτομερή εξήγηση του προβλήματός σας.

Επιλογή III: Ερωτήσεις Τύπου

Για να λάβετε πραγματικές και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή TikTok, τις δυνατότητές της και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του TikTok χρησιμοποιώντας το e-mail [email protected]

Επιλογή IV: Γενικές Ερωτήσεις

Το TikTok δέχεται ευχαρίστως οποιαδήποτε σχόλια ή προτάσεις θέλετε να δώσετε. Αυτή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης πελατών TikTok [email protected] όπου μπορείτε να στείλετε τις ιδέες, τις συστάσεις, τα σχόλιά σας και γενικές ερωτήσεις.

Μέθοδος 5: Μέσω TikTok Αναφορά σελίδας προβλήματος

Εάν δυσκολεύεστε με ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής, μπορείτε να το αναφέρετε μέσω της ίδιας της εφαρμογής TikTok. Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του TikTok από την εφαρμογή. Για να το κάνετε, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Ανοίξτε το TikTok και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

2. Τώρα, πατήστε Εγώ για να μεταβείτε στο προφίλ σας στο TikTok.

3. Πατήστε στις τρεις τελείες για να μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων και απορρήτου

4. Πατήστε στην Υποστήριξη στην κεφαλίδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αναφορά προβλήματος.

5. Θα μεταβείτε στη σελίδα Σχόλια και βοήθεια.

6. Στο τέλος της σελίδας, πατήστε Όχι εάν το πρόβλημά σας δεν έχει επιλυθεί.

7. Πατήστε την επιλογή Ακόμα έχω πρόβλημα.

8. Περιγράψτε το πρόβλημά σας στη σελίδα Αναφορά προβλήματος

9. Πατήστε Αναφορά για να υποβάλετε την αναφορά σας στο TikTok.

Μόλις επικοινωνήσει η ομάδα υποστήριξης, απαντούν συνήθως μέσα σε λίγες ώρες. Εάν δεν απάντησαν, αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη επισκεψιμότητα των e-mail που πρέπει να απαντήσουν. Πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα. Αλλά αν έχει περάσει πολύς καιρός, μπορείτε να στείλετε ένα επόμενο μήνυμα και να το ελέγξετε.

Επαγγελματική συμβουλή: Οδηγίες χρήστη TikTok

Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας στο TikTok δεν έχει κάνει τίποτα ενάντια στις οδηγίες του TikTok. Και στη συνέχεια, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του TikTok. Τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο TikTok παρατίθενται παρακάτω.

  • Μην δημοσιεύετε συνθήματα ή σύμβολα που σχετίζονται με την τρομοκρατία ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα μίσους, καθώς θεωρούνται επικίνδυνο περιεχόμενο στο TikTok. Ωστόσο, το TikTok κάνει μια εξαίρεση για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

  • Αποφύγετε τη δημοσίευση παράνομου περιεχομένου που σχετίζεται με ναρκωτικά, την πρόκληση βλάβης και επικίνδυνες φάρσες, την προώθηση μίσους και την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων.
  • Ποτέ μην δημοσιεύετε περιεχόμενο που βλάπτει άλλους, παρόμοιο με ρητορική μίσους, εκφοβισμό και παρενόχληση, και πιθανότατα, το TikTok θα απαγορεύσει τον λογαριασμό σας.
  • Προσέξτε να δημοσιεύετε περιεχόμενο βίαιου αυτοτραυματισμού, αυτοκτονίας, κακοποίησης ζώων και ανθρωποκτονιών.
  • Μην δημοσιεύετε οτιδήποτε έχει σχέση με γυμνό, καθώς υπάρχουν ανήλικοι στο TikTok, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών.
  • Μην πουλάτε όπλα και πυρομαχικά μέσω της εφαρμογής, καθώς το TikTok περιορίζει τις πωλήσεις όπλων.
  • Ποτέ μην κάνετε επικίνδυνες πράξεις για να δείξετε τον εαυτό σας.
  • Να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την ασφάλεια της πλατφόρμας. Μην προσπαθήσετε να παρακάμψετε την ασφάλεια, τους περιορισμούς και τις πολιτικές που ορίζονται από το TikTok.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να ανταποκριθεί η ομάδα υποστήριξης του TikTok;

Απ. Η ομάδα υποστήριξης του TikTok θα διαρκέσει μόνο λίγες ώρες, αλλά ο χρόνος μπορεί να παραταθεί εάν υπάρχουν πολλά σχόλια.

Ε2. Ποιο είναι το όριο ηλικίας για τη χρήση του TikTok;

Απ. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 13 ετών για να έχετε λογαριασμό TikTok. Ωστόσο, η εφαρμογή δεν διαθέτει εργαλείο επαλήθευσης για να επιβεβαιώσει την ηλικία.

Ε3. Είναι διαθέσιμο το TikTok σε iOS;

Απ. Ναι, μπορείτε να κάνετε λήψη του TikTok σε συσκευές iOS. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 40 γλώσσες.

***

Ελπίζουμε ότι έχετε μάθει πώς να επικοινωνείτε με την υποστήριξη του TikTok. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  Πώς να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον στο TikTok