Πώς να επεξεργαστείτε την αυτόματη διόρθωση και το λεξικό στα Windows 10

Τα Windows 10 συνοδεύονται από αυτόματη διόρθωση και ορθογραφικό έλεγχο σε όλο το σύστημα. Δεν θα ξέρατε ότι το κάνει, καθώς δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και επειδή λειτουργεί σε πολύ λίγες εφαρμογές. Λειτουργεί σε OneNote, Edge και στον Internet Explorer. Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές και έχετε ανακαλύψει μερικές άλλες όπου γίνεται αυτόματη διόρθωση ή/και ορθογραφικός έλεγχος, ίσως χρειαστεί να επεξεργαστείτε την αυτόματη διόρθωση και το λεξικό περιστασιακά. Να πώς.

Επεξεργασία αυτόματης διόρθωσης και λεξικού

Τα αρχεία όπου τα Windows 10 αποθηκεύουν όλες τις καταχωρήσεις αυτόματης διόρθωσης και το λεξικό τους βρίσκονται εδώ.

 %AppData%MicrosoftSpelling

Για κάθε γλώσσα που έχετε προσθέσει ή έχει προσθέσει ποτέ στο σύστημά σας, θα υπάρχει ένας ξεχωριστός φάκελος. Η αυτόματη διόρθωση και το λεξικό για κάθε γλώσσα διατηρούνται χωριστά.

  Πώς να μεταφέρετε μια άδεια χρήσης των Windows 10 σε άλλον υπολογιστή

Μέσα σε κάθε φάκελο γλώσσας, θα βρείτε τρία αρχεία.

προεπιλογή.acl
προεπιλογή.dic
προεπιλογή.εξ

Και τα τρία αρχεία μπορούν να επεξεργαστούν στο Σημειωματάριο ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad++. Ωστόσο, για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε αυτά τα αρχεία, πρέπει να γνωρίζετε σε τι χρησιμεύουν.

Το αρχείο default.acl περιέχει λέξεις που διορθώνονται αυτόματα. Το αρχείο default.dic είναι το αρχείο λεξικού. Το αρχείο default.exc περιέχει μια λίστα λέξεων που εξαιρούνται από την αυτόματη διόρθωση.

Τώρα που ξέρετε ποιο αρχείο προορίζεται να κάνει τι, μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία τους. Θα πρέπει να αφήσετε το αρχείο default.dic μόνο, εκτός εάν έχετε προσθέσει μια εσφαλμένη εξαίρεση στο λεξικό σας. Εάν έχετε, απλώς ανοίξτε το αρχείο, αφαιρέστε τη λανθασμένη καταχώρηση και αποθηκεύστε το.

  Αλλάξτε την προεπιλεγμένη θέση για την αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 10

Εάν θέλετε να ορίσετε μια λέξη αυτόματης διόρθωσης, ανοίξτε το αρχείο default.acl στο σημειωματάριο. Εισαγάγετε τη λέξη και τη διόρθωσή της στην ακόλουθη μορφή.

Σύνταξη

incorrect word | correct word

Παράδειγμα

teh | the

Εάν θέλετε ποτέ να δείτε τις προεπιλεγμένες λέξεις που έχετε προσθέσει στο λεξικό σας και δεν θέλετε να ανοίξετε αυτά τα αρχεία, μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Απορρήτου. Επιλέξτε Inking & typing personalization και κάντε κλικ στο View User Dictionary. Στην οθόνη που ακολουθεί, θα δείτε μια λίστα με τις λέξεις που έχετε προσθέσει στο λεξικό σας και ένα κουμπί Εκκαθάριση Λεξικού που θα αφαιρέσει τις προσαρμοσμένες αλλαγές σας από αυτό.

  Πώς να προγραμματίσετε το Wi-Fi για αυτόματη ενεργοποίηση μετά την απενεργοποίησή του στα Windows 10

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε μόνο επιλεγμένες καταχωρήσεις, θα πρέπει να επεξεργαστείτε τα αρχεία που αναφέραμε προηγουμένως. Είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, ωστόσο, εάν κάνετε πολλές επεξεργασίες στα αρχεία, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτά και να θυμάστε ότι αυτά τα αρχεία είναι ξεχωριστά για κάθε γλώσσα που προσθέτετε στα Windows 10.