Πώς να επαναφέρετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου της Instant Search Google

Η Google απέσυρε την Instant Search νωρίτερα φέτος. Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά αυτή η δυνατότητα, η Google ισχυρίστηκε ότι εξοικονομούσε ώρες από τον χρόνο που οι χρήστες ξόδευαν πληκτρολογώντας λέξεις. Η Instant Search δεν ήταν απλώς ένας γρήγορος τρόπος για να Google κάτι. Έρχεται επίσης με μυριάδες συντομεύσεις πληκτρολογίου. Τώρα που η Instant Search έχει διακοπεί, οι χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου που πρόσθεσε στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google έχουν επίσης εξαφανιστεί. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν επεκτάσεις και πρόσθετα που μπορούν να επαναφέρουν τις συντομεύσεις πληκτρολογίου της Άμεσης Αναζήτησης Google.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Google Instant Search

Εάν δεν έχετε παρατηρήσει ποτέ τις συντομεύσεις πληκτρολογίου και θέλετε να μάθετε σε τι εγγράφεστε με την επέκταση και το πρόσθετο που αναφέραμε παρακάτω, ακολουθεί μια γρήγορη σύνοψη αυτών.

  Πώς να διαγράψετε το προφίλ Netflix

Το Tab + Enter σάς μεταφέρει στο πρώτο αποτέλεσμα στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης
Τα πλήκτρα βέλους επάνω/κάτω σάς επιτρέπουν να μετακινηθείτε στα αποτελέσματα στη σελίδα με το πληκτρολόγιό σας. Πατώντας enter θα ανοίξει ο σύνδεσμος.
Κάθε φορά που ξεκινάτε να πληκτρολογείτε, η εστίαση θα πάει κατευθείαν στο πεδίο αναζήτησης

Επαναφορά συντομεύσεων πληκτρολογίου Instant Search Google – Chrome

Για να επαναφέρετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου της Άμεσης Αναζήτησης Google στο Chrome, εγκαταστήστε την επέκταση Συντομεύσεις πληκτρολογίου Αναζήτησης Google από το Google Web Store. Μπορείτε να δείτε την αυτόματη εστίαση να λειτουργεί στο GIF παρακάτω. Άλλες συντομεύσεις πληκτρολογίου, όπως τα πλήκτρα βέλους για πλοήγηση και το πλήκτρο Tab + Enter λειτουργούν επίσης άψογα.

  Κριτικές αποκωδικοποίησης CPU: Οδηγός αρχαρίων για τους όρους του επεξεργαστή

Επαναφέρετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου της Άμεσης αναζήτησης Google – Firefox

Για να επαναφέρετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Goggle Instant Search στον Firefox, εγκαταστήστε το πρόσθετο Google™ Search Result Shortcuts. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η επέκταση Chrome, δηλαδή όταν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε, θα εστιάζει αυτόματα στο πεδίο αναζήτησης, θα χρησιμοποιεί τα πλήκτρα βέλους για να επισημάνετε τα αποτελέσματα και το Tab+Enter για να μεταβείτε στο πρώτο. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το γνωστό βέλος που εμφανίστηκε δίπλα σε ένα επιλεγμένο αποτέλεσμα όταν η Άμεση Αναζήτηση εξακολουθούσε να λειτουργεί.

Τόσο η επέκταση όσο και το πρόσθετο λειτουργούν διακριτικά. Δεν προσθέτουν πολλά στη διεπαφή χρήστη εκτός και αν μετρήσετε τον χαρακτήρα μικρού βέλους δίπλα σε ένα επιλεγμένο αποτέλεσμα αναζήτησης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα με πλακάκια στο Gnome Shell

Η Google Instant Search εισήγαγε επίσης μια συντόμευση πληκτρολογίου που εξακολουθεί να λειτουργεί. Αυτή είναι η συντόμευση πληκτρολογίου Enter+Ctrl. Σας επιτρέπει να ανοίξετε την επιλεγμένη/επισημασμένη καρτέλα σε μια νέα καρτέλα φόντου. Για λόγους που γνωρίζει μόνο η Google, η συγκεκριμένη συντόμευση διατηρήθηκε ενώ οι υπόλοιπες καταργήθηκαν. Υπάρχουν αρκετά πρόσθετα και επεκτάσεις διαθέσιμες τόσο για το Chrome όσο και για τον Firefox που μπορούν να επαναφέρουν αυτές τις συντομεύσεις και ορισμένες το κάνουν πιο επιλεκτικά. Αυτές που αναφέραμε επαναφέρουν το πλήρες σετ, αλλά αν θέλετε να επαναφέρετε μόνο μία ή δύο συντομεύσεις, μπορείτε πιθανώς να βρείτε μια επέκταση ή ένα πρόσθετο που μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό.