Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Chromebook σας

Κατά διαστήματα, η εργοστασιακή επαναφορά του Chromebook είναι απαραίτητη, είτε για λόγους αντιμετώπισης προβλημάτων (η συσκευή έχει γίνει πολύ αργή ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα συνδεσιμότητας κ.λπ.) είτε επειδή αναβαθμίζουμε ή πουλάμε τη συσκευή μας και πρέπει να την αφαιρέσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός Chromebook. Γιατί όλα είναι δεμένα με το δικό σου Λογαριασμός Googleμόλις συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας, θα έχετε πρόσβαση σε κάθε μεμονωμένη εφαρμογή, επέκταση, αρχείο και φάκελο που είναι συνδεδεμένα στο προφίλ σας Google.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Chromebook σας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Chromebook σας

Πριν επαναφέρετε τη συσκευή σας, θα θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας για να αποφύγετε την απώλεια σημαντικών αρχείων.

Το Chromebook εκτελεί Chrome OS, ένα λειτουργικό σύστημα βασίζεται σε Linux. Είναι σταθερό και λειτουργεί καλά. Τούτου λεχθέντος, το Chromebook δεν προορίζεται πραγματικά για την αποθήκευση πολλών δεδομένων. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα αρχεία σας αποθηκεύονται στο cloud χρησιμοποιώντας το Google Drive, δεν υπάρχουν πολλά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε ένα Chromebook.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς διατηρούμε τις περιστασιακές τοπικές συλλογές εγγράφων ή φωτογραφιών στις συσκευές μας και αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε αυτά τα αρχεία για πάντα.

  • Από την επιφάνεια εργασίας του Chromebook σας, πατήστε το εικονίδιο με τον μικρό κύκλο στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας ή πατήστε το κουμπί Αναζήτηση στο πληκτρολόγιο του Chromebook σας.
  • Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα εκκίνησης Chromebook. Εδώ, μπορείτε να φορτώσετε το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων σας είτε από τη λίστα των πρόσφατων εφαρμογών σας είτε, αν δεν έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης αρχείων εδώ και καιρό, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Όλες οι εφαρμογές στο κάτω μέρος της εφαρμογής εκκίνησης και βρίσκοντας την εφαρμογή Αρχεία.
  • Στα Αρχεία, στην αριστερή πλευρά του προγράμματος περιήγησης, θα δείτε πολλά διαφορετικά μενού, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού σας στο Google Drive και του φακέλου Λήψεις.
  • Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αυτών των αρχείων:
    • Google Drive: Οποιοδήποτε αρχείο ανεβάζετε στο Google Drive θα είναι διαθέσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας Google.
    • Συσκευές αποθήκευσης (USB, HDD, κ.λπ.): Συνδέστε τη συσκευή σας στη θύρα USB του φορητού υπολογιστή σας, περιμένετε να εμφανιστεί η μονάδα δίσκου σας στο αριστερό τμήμα του παραθύρου μέσα στα Αρχεία και σύρετε και αποθέστε το περιεχόμενό σας στη μονάδα δίσκου σας. Όπως και με το Google Drive παραπάνω, η διαδικασία μεταφοράς θα εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.
      3 έξυπνοι τρόποι για να αλλάξετε την ημερομηνία χρέωσης του Netflix
  • Θυμηθείτε, για φωτογραφία ή αρχεία βίντεο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Φωτογραφίες Google για να ανεβάσετε το περιεχόμενό σας. Οι φωτογραφίες χρησιμοποιούν τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Drive ή μπορούν να αντικαταστήσουν τα αρχεία σας με εκδόσεις ελαφρώς χαμηλότερης ποιότητας που δεν θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο σας.

    Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός Chromebook

    Αφού πάρετε τα αρχεία και τον αποθηκευτικό χώρο σας από το Chromebook και τα τοποθετήσετε σε άλλη μονάδα δίσκου ή υπηρεσία αποθήκευσης, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε το Chromebook σας. Ως συνήθως με τα προϊόντα Google, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για την επαναφορά ενός Chromebook. Ας ρίξουμε μια ματιά στις διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό.

      Πώς να παίξετε παλιά παιχνίδια Flash το 2020 και μετά

    Επαναφέρετε το Chromebook σας με πλήκτρα πρόσβασης

    Βολικά, όλα τα Chromebook περιλαμβάνουν μια συντόμευση πλήκτρου πρόσβασης για γρήγορη και εύκολη επαναφορά της συσκευής σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση ή την πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Chromebook σας.

  • Αποσυνδεθείτε από το Chromebook σας πατώντας τον πίνακα πληροφοριών συστήματος στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του Chromebook και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Έξοδος στο επάνω μέρος του πίνακα.
  • Μόλις αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας, πατήστε παρατεταμένα Ctrl + Alt + Shift + R.
  • Αυτή η συντόμευση θα φορτώσει ένα παράθυρο που λέει Επαναφορά αυτής της συσκευής Chrome, κάντε κλικ στο κουμπί Powerwash.
  • Στη συνέχεια, η Google μπορεί να σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας για powerwash της συσκευής. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να συνεχίσετε με την επαναφορά, απλώς αποδεχτείτε την προτροπή. Μετά από περίπου ένα λεπτό, το Chromebook σας θα επανεκκινήσει στο τυπικό Chrome OS “Welcome!” οθόνη και, στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε ξανά τη συσκευή σας.
  • Ο λογαριασμός με τον οποίο συνδέεστε θα γίνει ο “κάτοχος” του Chromebook, επομένως αν θέλετε να πουλήσετε τη συσκευή σας, απλώς απενεργοποιήστε το μηχάνημα για να το χρησιμοποιήσετε με τον νέο του κάτοχο. Ο νέος κάτοχος μπορεί στη συνέχεια να συσχετίσει έναν λογαριασμό με το Chromebook του.

    Επαναφέρετε το Chromebook σας από τις Ρυθμίσεις

    Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσα από το μενού ρυθμίσεών σας και είναι εξίσου απλή όπως αναφέραμε παραπάνω με τη μέθοδο του πλήκτρου πρόσβασης.

      Τι είναι το Adobe Creative Cloud και αξίζει τον κόπο;
  • Πατήστε τον πίνακα πληροφοριών συστήματος στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του Chromebook σας, αλλά αντί να αποσυνδεθείτε, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων για να φορτώσετε στο μενού ρυθμίσεων του Chrome OS.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Advanced.
  • Εδώ, θα δείτε να επεκτείνεται το μενού ρυθμίσεων. Στο κάτω μέρος της λίστας ρυθμίσεων, θα βρείτε δύο επιλογές επαναφοράς:
    • Επαναφορά: Αυτό θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις σας στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση, αλλά δεν θα διαγράψει ή θα διαγράψει τη μονάδα αποθήκευσης και τους λογαριασμούς του Chromebook σας.
    • Powerwash (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων): Αυτό θα καταργήσει όλους τους λογαριασμούς, τις επεκτάσεις και τις εφαρμογές σας από το Chromebook σας, επαναφέροντάς το στην αρχική του κατάσταση, εκτός συσκευασίας.
  • Πατήστε στη ρύθμιση Powerwash.
  • Μετά από επανεκκίνηση της συσκευής σας, θα επιστρέψετε στο μενού, θα αγγίξετε το Powerwash, θα επιβεβαιώσετε την επιλογή σας με την Google και αυτό είναι όλο—όπως είδαμε παραπάνω, το μηχάνημά σας θα επανεκκινηθεί μετά από περίπου ένα λεπτό και θα σας χαιρετίσουν από το «Καλώς ήρθατε!» του Chrome! απεικόνιση.
  • Τελικές σκέψεις

    Συνολικά, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (powerwashing) ενός Chromebook είναι ευκολότερη από την εργοστασιακή επαναφορά πολλών συσκευών και υπολογιστών.

    Και επειδή το λειτουργικό σύστημα της Google είναι τόσο συνυφασμένο με υπηρεσίες cloud, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων στη συσκευή σας —όσο λίγα και πόσα κι αν είναι— απαιτεί μόνο ένα ή δύο λεπτά από το χρόνο σας. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι τείνουν να αποθηκεύουν πολύ περισσότερα αρχεία απευθείας σε υπολογιστή ή Mac, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτών των μηχανημάτων συνήθως θα διαρκούσε πολύ περισσότερο από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός Chromebook.

    Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να μεταφέρετε εφαρμογές ή επεκτάσεις, καθώς όλα επαναφορτώνονται κατά την πρώτη εκκίνηση του μηχανήματος και τη σύνδεση. Και ακόμη και η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων απαιτεί λιγότερο χρόνο από ό,τι με μια συσκευή iOS ή Android.