Πώς να επαναφέρετε τη συντόμευση Backspace στο Chrome

Οι ενημερώσεις του Chrome είναι ανεπαίσθητες και σπάνια προκαλούν ανησυχία. Το πρόγραμμα περιήγησης έχει υποστεί πολύ λίγες αλλαγές που είναι αισθητές για έναν τελικό χρήστη, αλλά από την έκδοση 52, έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία “επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα” του κλειδιού backspace. Σε παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο backspace και να επιστρέψετε στον προηγούμενο σύνδεσμο/σελίδα από την οποία πλοηγηθήκατε στην τρέχουσα. Λειτουργούσε σχεδόν σε όλες τις σελίδες με ορισμένες εξαιρέσεις όπως η σελίδα της μηχανής αναζήτησης Google όπου εστιαζόταν αυτόματα η γραμμή αναζήτησης. Με τη λειτουργία που έχει αφαιρεθεί και οι χρήστες αναστατώνονται από αυτήν, η Google κυκλοφόρησε μια επέκταση για το Chrome που ονομάζεται Go Back With Backspace. Εγκαταστήστε το για να λειτουργήσει το κουμπί backspace όπως πριν ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση ή τα κουμπιά πληκτρολογίου «πίσω». Εάν δεν έχετε διάθεση να χρησιμοποιήσετε επέκταση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη.

  Πώς να περιηγηθείτε στο Chrome στο iPhone σας χρησιμοποιώντας χειρονομίες ολίσθησης

Εγκαταστήστε το Go back with backspace και πατήστε το πλήκτρο Backspace όποτε θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση απλώς για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα στο ιστορικό της καρτέλας σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “πίσω” δίπλα στη γραμμή URL. Είναι το αριστερό βέλος που δείχνει ανάμεσα στα δύο κουμπιά βέλους που βλέπετε επάνω αριστερά. Αν ψάχνετε για μια συντόμευση για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Alt + Αριστερό βέλος.

Ο λόγος της Google για την κατάργηση της λειτουργίας backspace είναι ότι δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ συχνά. Ο αριθμός των ατόμων που είναι αναστατωμένοι από την αλλαγή θα πρέπει να διαφέρει. Η αλλαγή δεν είναι κακή, δεδομένου ότι το κουμπί backspace σπάνια γνώριζε το περιβάλλον. Συχνά, όταν συμπληρώνατε μια μεγάλη φόρμα και πατούσατε το πλήκτρο backspace χωρίς να εστιάζετε το πεδίο εισαγωγής, καταλήγατε να απομακρυνθείτε από τη σελίδα, εκτός εάν ένα μήνυμα στη σελίδα σας σώσει, π.χ. στο Facebook. Τελικά, θα πρέπει να συμπληρώσετε ξανά τη φόρμα απλώς και μόνο επειδή ένα πεδίο εισαγωγής δεν ήταν στο επίκεντρο όταν πατούσατε το πλήκτρο backspace.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα στο Chrome

Η συντόμευση μπορεί να ήταν χρήσιμη, και τη χρησιμοποιούσα συχνά, αλλά ήταν επίσης επικίνδυνη κατά καιρούς. Οι χρήστες θα πρέπει να μάθουν το νέο πλήκτρο συντόμευσης «πίσω» στο Chrome που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια ή να χρησιμοποιήσουν την επέκταση για να επιστρέψουν στο πώς ήταν πριν.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη αντί για αυτήν την επέκταση, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Chrome που χρησιμοποιείτε για την εκκίνηση του Chrome. Προσθέστε τον ακόλουθο διακόπτη στο τέλος του πεδίου Target στην καρτέλα “General”. Κλείστε όλα τα ανοιχτά παράθυρα του Chrome και χρησιμοποιήστε αυτήν τη συντόμευση για να τα ανοίξετε ξανά.

--enable-blink-features=BackspaceDefaultHandler --test-type

Το κουμπί backspace θα λειτουργήσει όπως λειτουργούσε προηγουμένως.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα Deep-Linking του Google Chrome

Εγκαταστήστε το Go Back With Backspace από το Chrome Web Store