Πώς να επαληθεύσετε έναν κωδικό ασφαλείας Whatsapp για μια επαφή

Το Whatsapp έχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Οι συνομιλίες μεταξύ των χρηστών κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας ένα κλειδί κρυπτογράφησης που διατηρείται κρυφό. Δεν μπορείτε να δείτε ποιο κλειδί σας έχει εκχωρηθεί, ωστόσο, οι χρήστες χρειάζονται επίσης έναν τρόπο να ελέγξουν εάν η συνομιλία τους είναι κρυπτογραφημένη. Για να γίνει αυτό, οι χρήστες λαμβάνουν έναν κωδικό ασφαλείας που δεν είναι ο ίδιος με το κλειδί κρυπτογράφησης, αλλά χρησιμοποιείται για να βεβαιωθεί ότι η συνομιλία είναι όντως κρυπτογραφημένη. Δείτε πώς μπορείτε να επαληθεύσετε έναν κωδικό ασφαλείας Whatsapp.

Επαληθεύστε έναν κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Για να επαληθεύσετε έναν κωδικό ασφαλείας whatsapp, χρειάζεστε είτε μια φωτογραφία του κωδικού ασφαλείας που έχει εκχωρηθεί στον φίλο σας είτε θα χρειαστεί ο φίλος σας να είναι φυσικά παρόν με το τηλέφωνό του.

  Όταν το WhatsApp παραβιαστεί, δείτε τι πρέπει να κάνετε

Εάν πρόκειται να έχετε μια φωτογραφία του κωδικού, ο φίλος σας θα χρειαστεί να σας τον στείλει. Για να στείλετε τον κωδικό, ανοίξτε το νήμα συνομιλίας και πατήστε το όνομα του φίλου σας στην κορυφή. Στη σελίδα λεπτομερειών, πατήστε Κρυπτογράφηση. Αυτό θα σας δείξει έναν κωδικό QR και έναν αριθμητικό κωδικό. Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης και στείλτε το στον φίλο σας.

Το Whatsapp δεν σας επιτρέπει να σαρώσετε τον κωδικό από το ρολό της κάμερας σας, επομένως ο κωδικός θα πρέπει να συγκριθεί χειροκίνητα κοιτάζοντας τον κωδικό του και τον κωδικό που σας έστειλαν.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε συμμετέχοντες ομάδας Whatsapp

Εάν είστε και οι δύο φυσικά στην ίδια περιοχή, πατήστε το κουμπί Σάρωση κώδικα στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στον κωδικό στην οθόνη του φίλου σας. Εάν εμφανιστεί το πράσινο τικ, έχετε και οι δύο μια κρυπτογραφημένη συνομιλία.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι κωδικοί ασφαλείας αλλάζουν. Δεν αλλάζουν χωρίς αιτία. Ο κωδικός ασφαλείας σας αλλάζει όταν απεγκαθιστάτε και επανεγκαθιστάτε το Whatsapp στο τηλέφωνό σας. Το μόνο άλλο σενάριο είναι όταν αλλάζετε το τηλέφωνο ή τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Εάν αλλάξει ο κωδικός ασφαλείας για μια επαφή, λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο νήμα συνομιλίας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο παλιός κωδικός ασφαλείας δεν θα λειτουργεί πλέον. Εάν έχει αποθηκευτεί στο ρολό της κάμερας, δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε την κρυπτογραφημένη συνομιλία. Να λαμβάνετε πάντα έναν νέο κωδικό ασφαλείας μετά την αλλαγή του.

  Το κλείδωμα συνομιλίας εμποδίζει την πρόσβαση στο Facebook, το Messenger και το Whatsapp [Android]

Εάν ο κωδικός δεν ελεγχθεί, σημαίνει ότι έχει αλλάξει ή ότι έχετε λάθος κωδικό για τη συγκεκριμένη επαφή. Για αυτό πρόκειται.

Ο κωδικός, εάν διαρρεύσει, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση του κλειδιού κρυπτογράφησης. Δεν πρέπει να διαφημίζετε τον κωδικό ασφαλείας, αλλά αν πέσει σε λάθος χέρια, δεν πρέπει να ανησυχείτε πολύ. Κανείς δεν μπαίνει στα μηνύματα συνομιλίας σας, επομένως θα πρέπει να είστε καλά.