Πώς να εξατομικεύσετε το τηλέφωνό σας Android με θέματα και προγράμματα εκκίνησης

Η δυνατότητα προσαρμογής του Android είναι ένας λόγος που το προτιμούν πολλοί άνθρωποι. Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση, την αίσθηση και τη λειτουργία οποιουδήποτε τηλεφώνου Android βασικά με θέματα, προσαρμοσμένα προγράμματα εκκίνησης και πακέτα εικονιδίων. Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Ορισμένα τηλέφωνα σάς επιτρέπουν να εγκαταστήσετε θέματα, ενώ όλα τα τηλέφωνα Android σάς επιτρέπουν να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένους εκτοξευτές και πακέτα εικονιδίων. Αυτά βοηθούν πολύ στο να κάνετε το τηλέφωνό σας μοναδικό, χάρη στις σχεδόν άπειρες προσαρμογές εκκίνησης και πακέτου εικονιδίων.

Βήμα πρώτο: Επιλέξτε ένα θέμα (μόνο ορισμένα τηλέφωνα)

Ορισμένα τηλέφωνα Android σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ένα θέμα για το πρόγραμμα κλήσης τηλεφώνου, το messenger, την εφαρμογή Ρυθμίσεις και άλλες ενσωματωμένες εφαρμογές. Αυτές είναι συνήθως τόσο απλές όσο οι επιλογές μεταξύ ανοιχτού και σκούρου φόντου, αλλά μπορεί να μην είναι μια υπόθεση όλα ή τίποτα. Για παράδειγμα, η γραμμή Pixel δεν επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ ανοιχτού και σκούρου θέματος για το μενού Ρυθμίσεις, αλλά το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις, το πρόγραμμα κλήσης τηλεφώνου, το messenger και ορισμένες (αλλά όχι όλες) από τις άλλες εφαρμογές της Google μπορούν να εναλλάσσονται ξεχωριστά μεταξύ φωτεινή και σκοτεινή λειτουργία.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα εμβληματικό τηλέφωνο Galaxy, έχετε πρόσβαση στο καταπληκτικό κατάστημα θεμάτων της Samsung. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε τα εικονίδια που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα εκκίνησης της Samsung, το χρώμα των μενού Ρυθμίσεις και Γρήγορες ρυθμίσεις, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Samsung, το πρόγραμμα κλήσης τηλεφώνου και άλλες ενσωματωμένες εφαρμογές. Σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε την εμφάνιση των κουμπιών πλοήγησης. Για παράδειγμα, το θέμα που χρησιμοποιώ (που ονομάζεται Material Dark) κάνει τα κουμπιά πλοήγησης να μοιάζουν με αυτά στα τηλέφωνα vanilla Android. Τέλος, το Samsung Themes σάς επιτρέπει να κατεβάζετε διαφορετικά σχέδια για το Always-on-Display σας, ώστε ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας κάθεται απλώς σε ένα τραπέζι, μπορείτε να επιδείξετε μια μικρή προσωπική αίσθηση.

  Διαβάστε νέα μηνύματα WhatsApp από ένα αιωρούμενο γραφικό στοιχείο [Android]

Εάν δεν έχετε επιλογές θεμάτων με τις ενσωματωμένες εφαρμογές του κατασκευαστή του τηλεφώνου σας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή από το Play Store. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Μηνύματα Google για αποστολή SMS και Solid Explorer για να περιηγηθείτε σε αρχεία και να αλλάξετε μεταξύ σκούρου και ανοιχτού θέματος μέσα σε αυτές τις εφαρμογές.

Βήμα δεύτερο: Επιλέξτε έναν εκκινητή

Το πρόγραμμα εκκίνησης είναι το σημείο όπου θα παρατηρήσετε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να προσαρμόσετε το τηλέφωνό σας. Το πρόγραμμα εκκίνησης είναι το πρώτο πράγμα που θα δείτε όταν ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας και πού θα πάτε όταν δεν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή. Εκτός από την αισθητική επιλογή, οι εκτοξευτές σάς επιτρέπουν επίσης να πλοηγείστε στο τηλέφωνο πιο γρήγορα με χειρονομίες.

Nova Launcher είναι πάντα δημοφιλής. Έχει μια δωρεάν έκδοση που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πακέτα εικονιδίων, να αλλάζετε μεγέθη εικονιδίων, να επιλέγετε μεταξύ επιλογών φακέλου και γραμματοσειράς, να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις εφαρμογών και πολλά άλλα. Η δωρεάν έκδοση θα είναι πιθανότατα πιο προσαρμόσιμη από τον εκκινητή που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας, αλλά την πληρωμένη έκδοση σας δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές μόνο με 5 $. Τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά της πληρωμένης έκδοσης είναι οι χειρονομίες και η δυνατότητα απόκρυψης εφαρμογών από το συρτάρι εφαρμογών σας. Το συρτάρι εφαρμογών μου έχει συνολικά τέσσερις εφαρμογές ορατές, επειδή έχω κρύψει όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται στον φάκελο της αρχικής οθόνης μου και αυτές που απλώς δεν χρησιμοποιώ συχνά.

  Αυτοματοποιήστε την εναλλαγή μεταξύ προσαρμοσμένων προφίλ στο Android με το προφίλ TF

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κίνηση στην αρχική οθόνη ανοίγοντας ξανά τις Ρυθμίσεις Nova. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Χειρονομίες & Εισαγωγές” για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χειρονομιών και χρησιμοποιήστε το κουμπί αρχικής οθόνης για να επιστρέψετε στο πρόγραμμα εκκίνησης και να δοκιμάσετε τις χειρονομίες.

Αυτά είναι φυσικά μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της Nova. Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με αυτό.

Action Launcher είναι επίσης δημοφιλής. Φέρνει τις καλύτερες δυνατότητες του Pixel Launcher της Google σε οποιαδήποτε συσκευή Android, ακόμη και σε αυτές που έχουν κολλήσει σε παλιές εκδόσεις του Android. Έχετε πλήρη υποστήριξη για πακέτα εικονιδίων, καθώς και τη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής μεγέθους των εικονιδίων για να τα κάνετε πιο ομοιόμορφα. Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά είναι τα Shutters: σύρετε προς τα επάνω σε ένα εικονίδιο εφαρμογής για να δείτε το γραφικό στοιχείο της (αν έχει). Παίρνετε επίσης το διάσημο Quickdrawer του Action Launcher, το οποίο σας επιτρέπει να σύρετε από την αριστερή πλευρά της οθόνης για να δείτε όλες τις εφαρμογές, αντί να σύρετε προς τα επάνω ή να πατήσετε ένα κουμπί στην αρχική σας οθόνη.

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Εάν κανένα από αυτά δεν σας αρέσει – ή αν θέλετε απλώς να κατεβείτε την τρύπα του κουνελιού εκτοξευτή – υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές στο Play Store. Δοκιμάστε μερικές και μετά επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Βήμα τρίτο: Λήψη πακέτου εικονιδίων και ταπετσαριών

Τα Icon Packs είναι το κερασάκι στην κορυφή της τούρτας προσαρμογής. Υπάρχουν χιλιάδες πακέτα εικονιδίων για να διαλέξετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό που αγαπάτε. Πηγαίνω πέρα ​​δώθε μεταξύ Whicons και Moonshine Pro, ανάλογα με το πόσο χρώμα θέλω να δω. Τα περισσότερα πακέτα εικονιδίων κοστίζουν λιγότερο από ένα δολάριο—αν ο προγραμματιστής χρεώνει κάτι καθόλου—έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά πακέτα χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα. Λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν προσαρμοσμένο εκκινητή προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο εικονιδίων.

Οι ταπετσαρίες είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το τηλέφωνό σας να ξεχωρίζει. Το τηλέφωνό σας πιθανότατα περιλαμβάνει μερικές ταπετσαρίες για να ξεκινήσετε, αλλά εφαρμογές όπως Φόντα έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές. Μπορείτε επίσης να ορίσετε πάντα μια φωτογραφία των παιδιών σας, ενός σημαντικού άλλου ή του αγαπημένου σας κατοικίδιου ως ταπετσαρία σας.

Δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε όλα αυτά στο τηλέφωνό σας. ακόμη και μια νέα ταπετσαρία θα κάνει το τηλέφωνό σας να ξεχωρίζει από το πλήθος. Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα εκκίνησης ή τα εικονίδια που χρησιμοποιείτε, το τηλέφωνό σας θα είναι πραγματικά δικό σας.