Πώς να εξάγετε όλα τα επίπεδα σε ένα αρχείο Photoshop ως εικόνες

Τα επίπεδα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό στο Photoshop. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πραγματικά την εφαρμογή ή κάτι παρόμοιο, δεν εκτιμάτε πραγματικά τα επίπεδα για αυτό που κάνουν. Σε μια πιο προηγμένη εφαρμογή όπως το Photoshop, ένα μόνο στρώμα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύπλοκο μέρος της τελικής εικόνας. Φυσικά, μπορείτε να έχετε πολλά επίπεδα σε ένα μόνο αρχείο Photoshop. Μπορείτε να τα συγχωνεύσετε σε ένα, να τα αντιγράψετε, να τα συνδέσετε κ.λπ. Η τελική εικόνα μπορεί να αποθηκευτεί ως PNG ή JPG. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε επίσης να εξάγετε όλα τα επίπεδα σε ένα αρχείο Photoshop ως εικόνες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μαζικά για ένα δεδομένο αρχείο.

  Ανακαλύψτε ταινίες με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο σας ηθοποιό και πολλά άλλα

Η επιλογή εξαγωγής σάς επιτρέπει να εξάγετε όλα τα επίπεδα σε ένα αρχείο Photoshop ανεξάρτητα από το αν είναι κρυφά ή ορατά. Σας δίνει επίσης την επιλογή να εξάγετε μόνο τα ορατά αρχεία. Μπορείτε να επιλέξετε σε ποια μορφή θα εξάγετε τα επίπεδα. Μπορείτε να εξαγάγετε κάθε επίπεδο σε μεμονωμένα αρχεία PSD ή να τα εξαγάγετε ως αρχεία JPG, PDF, PNG, BMP και TIFF

Ανοίξτε το αρχείο Photoshop από το οποίο θέλετε να εξαγάγετε επίπεδα. Μεταβείτε στο Αρχείο>Εξαγωγή>Επίπεδα για αρχείο.

Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή αρχείου στην οποία θα εξάγονται τα επίπεδα. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να επιλέξετε πού θα τα αποθηκεύσετε, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό. Δεν θέλετε να απορρίψετε ξαφνικά αρχεία αξίας 50 επιπέδων στην επιφάνεια εργασίας σας.

  Λάβετε καθοδηγούμενες οδηγίες επί της οθόνης για να συνθέσετε μια καλύτερη φωτογραφία

Κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» και επιλέξτε τον φάκελο στον οποίο θέλετε να εξαγάγετε τα επίπεδα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα πρόθεμα στο όνομα του αρχείου. Από προεπιλογή, το Photoshop χρησιμοποιεί το όνομα του αρχείου που έχετε ανοίξει. Μπορείτε ωστόσο να το αλλάξετε σε κάτι άλλο αν θέλετε.

Εάν θέλετε να εξαγάγετε μόνο τα ορατά επίπεδα, επιλέξτε την επιλογή «Μόνο ορατά επίπεδα» κάτω από το πλαίσιο προθέματος.

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος αρχείου και επιλέξτε σε ποια μορφή θέλετε να εξαγάγετε όλα τα επίπεδα του αρχείου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ., εάν επιλέξετε JPEG, μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα της εικόνας.

Η διαδικασία εξαγωγής μπορεί να πάρει χρόνο. Εάν το σύστημά σας είναι παλιό ή δεν έχει πολλή μνήμη RAM, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Το Photoshop θα ανοίξει κάθε επίπεδο σε ένα νέο αρχείο και στη συνέχεια θα το εξάγει.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των AirPods και AirPods Pro

Το δοκιμάσαμε σε ένα σύστημα που λειτουργεί με SSD με 8 GB RAM. Το εν λόγω αρχείο Photoshop είχε 105 επίπεδα. Χρειάστηκαν περίπου 2-3 ​​λεπτά για να εξαχθούν όλα. Δεν μπορείτε να επιλέξετε επιλεκτικά επίπεδα για εξαγωγή, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε να εξαγάγετε όλα ή μόνο τα ορατά. Μπορείτε να αποκρύψετε τα επίπεδα που δεν θέλετε να εξαγάγετε και στη συνέχεια να εξαγάγετε μόνο τα ορατά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τα επίπεδα όταν τα εξάγετε.