Πώς να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα αργής φόρτισης τηλεφώνου Android

Μπορείτε να φορτίσετε ένα τηλέφωνο Android, και σχεδόν όλα τα άλλα smartphone, είτε συνδέοντάς τα με φορητό υπολογιστή, PC/Mac είτε συνδέοντάς τα σε μια πρίζα τοίχου. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές το τηλέφωνό σας χρειάζεται ώρες για να φορτιστεί όταν το συνδέετε στον φορητό υπολογιστή σας, αλλά φορτίζει πολύ πιο γρήγορα όταν το συνδέετε σε πρίζα τοίχου. Μπορεί να πιστεύετε ότι οφείλεται στο ότι ο φορητός υπολογιστής σας δεν μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το τηλέφωνό σας Android μπορεί να φορτίζει αργά για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους μπορεί να είναι ένα ελαττωματικό καλώδιο δεδομένων. Μπορεί επίσης να υπάρχουν άλλοι λόγοι που το κάνουν να φορτίζει αργά και μπορεί να υποψιάζεστε ότι το καλώδιο δεδομένων σας είναι η αιτία. Δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τι μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας Android να φορτίζει αργά.

Ένα τηλέφωνο Android με Android 6.0 και νεότερη έκδοση θα σας πει αν φορτίζει κανονικά ή αργά. Όταν φορτίζει κανονικά, η οθόνη κλειδώματος θα δείχνει «Φόρτιση» και όταν είναι αργή, θα εμφανίζεται «Αργή φόρτιση». Για να ελέγξετε το καλώδιο δεδομένων σας και να βρείτε τι προκαλεί την αργή φόρτιση, περάστε το στις παρακάτω θήκες.

  Πώς να μετρήσετε οτιδήποτε με ένα χαρτί A4 και το τηλέφωνό σας Android

Πίνακας περιεχομένων

Δοκιμές

Περίπτωση 1: Ο φορητός υπολογιστής σας λειτουργεί με μπαταρία. Είναι πιθανό το λειτουργικό σύστημα ή το υλικό του φορητού υπολογιστή σας να περιορίζει την ταχύτητα φόρτισης μιας συσκευής συνδεδεμένης μέσω USB όταν το σύστημά σας λειτουργεί με μπαταρία. Δοκιμάστε να συνδέσετε το σύστημά σας σε μια πρίζα και δείτε εάν η ταχύτητα φόρτισης αυξάνεται στο κανονικό.

Περίπτωση 2: Η θύρα USB είναι ελαττωματική ή αργή. Μια συσκευή μπορεί να φορτίσει αργά εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη θύρα USB στην οποία τη συνδέσατε. Δοκιμάστε να αλλάξετε θύρες για να βρείτε μια που να έχει περισσότερη ισχύ και να φορτίζει το τηλέφωνό σας πιο γρήγορα.

Περίπτωση 3: Αν υποθέσουμε ότι η αλλαγή θύρας USB και η σύνδεση του φορητού υπολογιστή σας σε πρίζα δεν κάνει το τηλέφωνό σας να φορτίζει γρηγορότερα, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον φορητό υπολογιστή ή ότι το υλικό δεν μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνό σας τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε . Δοκιμάστε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε διαφορετικό φορητό υπολογιστή. Δοκιμάσαμε αυτήν τη θεωρία με ένα παλιό μοντέλο της Dell που είχε πάντα πρόβλημα με τη μονάδα τροφοδοσίας και την εσωτερική καλωδίωση. Ο φορητός υπολογιστής είναι γνωστό ότι κατά καιρούς σοκάρει έναν χρήστη και παρά το γεγονός ότι άλλαξε θύρες και βεβαιώθηκε ότι ήταν συνδεδεμένο σε μια πηγή ρεύματος, το εν λόγω τηλέφωνο συνέχισε να φορτίζει αργά. Στη συνέχεια συνδέθηκε με ένα νεότερο (και σοβαρά φοβερό) μοντέλο HP. Η πρώτη θύρα στην οποία το συνδέσαμε είχε ως αποτέλεσμα μια αργή φόρτιση. Η θύρα άλλαξε και το τηλέφωνο άρχισε να φορτίζει σε κανονική ταχύτητα.

  Η Κλιματολογία της Microsoft σάς εκπαιδεύει για το κλίμα οποιουδήποτε τόπου [Android]

Περίπτωση 4: Συνδέστε το τηλέφωνό σας σε πρίζα τοίχου. Βεβαιωθείτε ότι η πρίζα δεν λειτουργεί σε σύστημα UPS και ότι τη συνδέετε απευθείας αντί να την συνδέσετε σε μια πλακέτα επέκτασης. Εάν συνεχίσει να φορτίζει αργά, πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με το καλώδιο δεδομένων σας.

Η λύση

Εάν το τηλέφωνό σας δεν φορτίσει κανονικά και στις τέσσερις παραπάνω περιπτώσεις δοκιμών, μπορεί να ευθύνεται το καλώδιο δεδομένων σας. Αλλάξτε το με ένα νέο και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο που είναι πιστοποιημένο και εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας. Εκτελέστε ξανά τις τέσσερις περιπτώσεις δοκιμής. Ένα πλαστό ή χαμηλής ποιότητας καλώδιο πιθανότατα θα αποτύχει σε όλα, επομένως θα χρειαστεί να βρείτε ένα καλύτερο καλώδιο. Εάν μετά την αλλαγή του καλωδίου, το τηλέφωνό σας φορτίζει κανονικά όταν είναι συνδεδεμένο σε πρίζα, αλλά εξακολουθεί να καθυστερεί να φορτίσει στον φορητό υπολογιστή σας, το πρόβλημα της αργής φόρτισης βρίσκεται στον φορητό υπολογιστή στον οποίο το συνδέετε.

  Η δημοφιλής εφαρμογή συντήρησης σπιτιού BrightNest έρχεται στο Android

Μια προειδοποίηση

Μερικές φορές ένα τηλέφωνο μπορεί να δείξει ότι φορτίζει γρήγορα. Δεν είναι πιθανό να το θεωρήσετε κακό, αλλά θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί εάν αυτό αρχίσει να συμβαίνει ξαφνικά. Μπορεί να υποδηλώνει μια μη φυσιολογική απότομη αύξηση του ρεύματος που αποστέλλεται στη συσκευή σας από φορητό υπολογιστή ή ακόμα και από πρίζα. Έχω βιώσει προσωπικά τη φόρτιση του iPhone μου στο 100% σε τριάντα λεπτά όταν συνδέθηκε με την ελαττωματική Dell που αναφέρεται στην Περίπτωση 3. Αυτό έγινε μετά την αγορά ενός νέου μετασχηματιστή ρεύματος. Κάηκε την πρώτη μέρα χρήσης λίγο μετά την αποσύνδεση ενός συνήθως ζεστού iPhone από τον φορητό υπολογιστή μου. Η Dell αρνήθηκε να ανάψει μετά από αυτό και χρειάστηκε να μεταφερθεί για επισκευή. Ένα τηλέφωνο που φορτίζει πολύ γρήγορα μπορεί να είναι ή να μην είναι επικίνδυνο. Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται όταν ξεκινά ξαφνικά να φορτίζεται πολύ γρήγορα όταν είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή που το φόρτιζε κανονικά ή αργά στο παρελθόν. Εάν ναι, ίσως θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη πηγή για τη φόρτισή της.