Πώς να ενσωματώσετε το Thunderbird με το Tor στο Linux

Θέλετε να προστατεύσετε τα email που στέλνετε στο Linux μέσω της εφαρμογής Mozilla Thunderbird; Χάρη στην επέκταση Torbirdy, μπορείτε! Το Torbirdy λειτουργεί καλά σε Linux και είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο για όσους θέλουν να ασφαλίσουν το email τους και να το δρομολογήσουν μέσω του δικτύου Tor όταν χρησιμοποιούν το Thunderbird. Σήμερα, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε την επέκταση και να τη χρησιμοποιήσετε για να ενσωματώσετε το Thunderbird με το Tor. Θα δούμε επίσης πώς να ρυθμίσετε το πακέτο προγράμματος περιήγησης Tor στο Linux.

Σημείωση: σε αυτόν τον οδηγό, εργαζόμαστε εκτενώς με το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird στο Linux. Εάν δεν έχετε ήδη ρυθμίσει την εφαρμογή στον υπολογιστή σας Linux, επισκεφτείτε το αυτή η σελίδα στο Pkgs.org για να το ξεκινήσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN με Thunderbird και Torbirdy

Το Tor είναι το κορυφαίο σύστημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής για όσους ενδιαφέρονται να αποφύγουν τη λογοκρισία και τη δίωξη από τις κυβερνήσεις, κ.λπ. Με αυτό, το Tor δεν είναι πάντα το πιο ασφαλές πράγμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε και ένα VPN με την υπηρεσία.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε ένα VPN ενώ είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο Tor. Στην πραγματικότητα, έχουμε καλύψει πώς να το κάνετε αυτό στο wdzwdz στο παρελθόν σε αυτήν την ανάρτηση.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Matcha σε Linux

Το ExpressVPN κατέχει την πρώτη θέση ως το καλύτερο VPN που αξιολογήθηκε από τους ειδικούς μας σε θέματα ασφάλειας. Λειτουργεί καλά σε Linux και έχει έναν εξαιρετικό πελάτη για λήψη. Ακόμα καλύτερα, προσφέρουν γρήγορες ταχύτητες λήψης με κρυπτογράφηση AES 256-bit και τέλεια μυστικότητα προώθησης σε 94 διαφορετικές χώρες. Επίσης, έχουν αποκλειστική προσφορά για τους αναγνώστες του wdzwdz: 3 μήνες δωρεάν στο ετήσιο πρόγραμμα, έκπτωση 49%.

Εγκαταστήστε το πακέτο προγράμματος περιήγησης Tor

Η επέκταση Torbirdy για το Mozilla Thunderbird δεν παρέχει τρόπο σύνδεσης στο δίκτυο Tor από μόνη της και πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση σύντομα. Επομένως, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πακέτο προγράμματος περιήγησης Tor για Linux.

Κατά την εγκατάσταση του Tor σε Linux, θα πρέπει πάντα να το λαμβάνετε απευθείας από τον ιστότοπο του έργου. Έχουν μια πλήρη δέσμη που είναι εύκολο να ξεκινήσει. Μην μπείτε στον πειρασμό να το πάρετε από το αποθετήριο της διανομής σας. δεν θα είναι τόσο εύκολο να ρυθμιστεί.

Για να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πακέτο Tor, μεταβείτε στη σελίδα λήψης στον ιστότοπο. Μόλις φτάσετε εκεί, αναζητήστε τη στήλη GNU/Linux και κατεβάστε το αρχείο TarGZ είτε για 32-bit είτε για 64-bit. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού με Ctrl + Shift + T ή Ctrl + Alt + T.

  Πώς να εγκαταστήσετε το SuperTuxKart σε Linux

Στο παράθυρο τερματικού, μετακινήστε την περίοδο λειτουργίας από τον αρχικό σας κατάλογο (~/) στον νέο φάκελο ~/Λήψη.

cd ~/Downloads

Στη συνέχεια, μια φορά στον φάκελο εξαγάγετε το πακέτο προγράμματος περιήγησης Tor χρησιμοποιώντας την εντολή Tar.

tar xJvf tor-browser-linux64-*_en-US.tar.xz

ή

tar xJvf tor-browser-linux32-*_en-US.tar.xz

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή, χρησιμοποιήστε την εντολή mv και μετακινήστε τα αρχεία του προγράμματος περιήγησης Tor από το φάκελο λήψης σε μια καλύτερη τοποθεσία (όπως ~/Documents).

mv tor-browser_en-US ~/Documents

Τέλος, κλείστε το παράθυρο του τερματικού και ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων. Μόλις ανοίξει, κάντε κλικ στο «Έγγραφα» και μετά στο «tor-brower_en-US».

Μέσα στο φάκελο του προγράμματος περιήγησης Tor, κάντε διπλό κλικ στο start-tor-browser.desktop για να εκκινήσετε το εργαλείο σύνδεσης.

Στο εργαλείο σύνδεσης του προγράμματος περιήγησης Tor, χρησιμοποιήστε τη διεπαφή χρήστη για να συνδεθείτε στο πρόγραμμα περιήγησης Tor. Φροντίστε να το κάνετε αυτό κάθε φορά ΠΡΙΝ αποκτήσετε πρόσβαση στο Thunderbird μέσω Torbirdy.

Αποκτήστε το Torbirdy στο Thunderbird

Η λήψη του Torbirdy είναι ακριβώς όπως η εγκατάσταση οποιουδήποτε άλλου πρόσθετου στο Thunderbird. Για να λειτουργήσει στις ρυθμίσεις σας, εκκινήστε την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού και κάντε κλικ στο «Πρόσθετα» και στη συνέχεια στο «Πρόσθετα» για να εκκινήσετε την περιοχή επέκτασης.

  Πώς να εγκαταστήσετε το GitCola σε Linux

Στην περιοχή επέκτασης του Thunderbird, αναζητήστε το “Λήψη πρόσθετων” και επιλέξτε το με το ποντίκι. Επιλέγοντας το κουμπί «εγκατάσταση» θα μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα επέκτασης του Mozilla Thunderbird.

Μεταβείτε στο μενού “Up & Coming” και κάντε κλικ στο κουμπί “see all” για να μεταβείτε στη σελίδα αναζήτησης.

Στη σελίδα αναζήτησης, πληκτρολογήστε “Torbirdy” και πατήστε το πλήκτρο enter. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο Thunderbird” για να το προσθέσετε στην εφαρμογή.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο που εμφανίζεται στην οθόνη του Thunderbird και διαβάστε το μήνυμα. Είναι μια προειδοποίηση σχετικά με την εγκατάσταση της επέκτασης.

Όταν ολοκληρώσετε την προειδοποίηση, κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση” και προσθέστε το Torbirdy στον πελάτη Thunderbird. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στον διαχειριστή πρόσθετων μέσω Πρόσθετα > Πρόσθετα στο μενού και κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση” που εμφανίζεται κάτω από την επέκταση Torbirdy.

Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird, βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο λογισμικού σύνδεσης Tor εκτελείται και είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο. Υποθέτοντας ότι είναι, θα μπορείτε να στέλνετε τα email σας απευθείας μέσω του δικτύου Tor.

Αφαιρέστε το Torbirdy

Δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε την επέκταση Torbirdy; Μπορείτε να το αφαιρέσετε το ίδιο εύκολα όπως ήταν εγκατεστημένο! Για να το κάνετε, μεταβείτε στο μενού επέκτασης. Στη συνέχεια, εντοπίστε το Torbirdy στη λίστα εφαρμογών.

Μόλις βρείτε την εφαρμογή στη λίστα, κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση” για να απεγκαταστήσετε την επέκταση. Εναλλακτικά, απενεργοποιήστε την επέκταση κάνοντας κλικ στο “Απενεργοποίηση”.