Πώς να ενημερώσετε το Safari σε iPhone και Mac

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού ακολουθούν όλα τους κύκλους ταχείας κυκλοφορίας. Οι νεότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης κυκλοφορούν κάθε μήνα ή κάθε λίγους μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι έρχονται συχνά νέες δυνατότητες και αλλαγές διεπαφής χρήστη. Το σαφάρι πάει κόντρα στο κόκκο. Δεν ενημερώνεται τόσο συχνά όσο το Chrome ή ο Firefox. Στην πραγματικότητα, λαμβάνει μόνο λίγες ενημερώσεις το χρόνο.

Ενημερώστε το Safari σε iPhone και Mac

Το Safari είναι μια εφαρμογή από μόνη της και είναι λογικό ότι οι ενημερώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης μπορούν να παραδοθούν όπως και για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Στα χαρτιά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά η Apple δεν αναπτύσσει το Safari με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, δεν εκδίδει ενημερώσεις σε αυτό απευθείας, δηλαδή ως αυτόνομη εφαρμογή. Οι ενημερώσεις του Safari συνοδεύονται από ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Ενημερώστε το Safari στο iPhone

Δεν μπορείτε να ενημερώσετε το Safari από το App Store στο iOS. Εάν υπάρχει μια ενημέρωση για το πρόγραμμα περιήγησης, ακόμη και αν είναι μικρή, θα παραδοθεί μέσω μιας ενημέρωσης iOS. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε εκκρεμείς ενημερώσεις iOS για να ενημερώσετε το Safari στο iPhone.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Μεταβείτε στο Γενικό> Ενημέρωση λογισμικού.
Ελέγξτε και εγκαταστήστε τη διαθέσιμη ενημέρωση.

Ενημερώστε το Safari σε Mac

Όπως το iOS, το Safari στις ενημερώσεις macOS μέσω μιας ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος.

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας.
Μεταβείτε στην Ενημέρωση λογισμικού (πρώτη προτίμηση στην τέταρτη σειρά).
Επιτρέψτε στην εφαρμογή να ελέγχει για ενημερώσεις.
Κατεβάστε και εγκαταστήστε την ενημέρωση.

  Off-line Δημιουργία κωδικών πρόσβασης & Vault

Ελέγξτε για ενημερώσεις Safari

Η Apple συνήθως δεν περιλαμβάνει στις σημειώσεις έκδοσης εάν υπάρχει ενημέρωση του Safari. Εάν η συσκευή σας λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος, π.χ. iOS 14 σε iOS 15, το Safari θα λάβει σίγουρα μια ενημέρωση. Εάν πρόκειται για μικρότερη ενημέρωση, θα πρέπει να ελέγξετε τον σύνδεσμο που επισυνάπτεται στο μήνυμα ενημέρωσης. Αυτό θα σας πει τον τύπο της ενημέρωσης που λαμβάνετε, π.χ. μια ενημέρωση λειτουργιών ή μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας, και θα σας πει εάν περιλαμβάνει μια ενημέρωση Safari ή όχι.

συμπέρασμα

Η Apple δεν επιβάλλει ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Τόσο στο iOS όσο και στο macOS, οι χρήστες πρέπει να ελέγχουν, να κάνουν λήψη και να εγκαταστήσουν ενημερώσεις μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις ή Προτιμήσεις συστήματος. Τούτου λεχθέντος, αυτές οι ενημερώσεις είναι συχνά κρίσιμες, ειδικά εάν πρόκειται για ενημερώσεις ασφαλείας. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να διατηρείτε ενημερωμένες τις συσκευές σας, Apple ή άλλου είδους. Το ενημερωμένο λογισμικό είναι ασφαλές λογισμικό και τα Mac είναι επιρρεπή σε κακόβουλο λογισμικό όπως οποιοσδήποτε άλλος υπολογιστής. Μπορεί να προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια, αλλά καλύτερη ασφάλεια δεν σημαίνει απαραίτητα ασυλία από επιθέσεις.

  Πώς να αλλάξετε τον οικοδεσπότη μιας σύσκεψης στο ζουμ

Η ανάρτηση Πώς να ενημερώσετε το Safari σε iPhone και Mac εμφανίστηκε πρώτα στο wdzwdz.