Πώς να ενημερώσετε το Google Chrome

Η Google ενημερώνει το Chrome με σημαντικές νέες εκδόσεις κάθε έξι εβδομάδες και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας πιο συχνά. Το Chrome κανονικά κατεβάζει ενημερώσεις αυτόματα, αλλά δεν επανεκκινεί αυτόματα για να τις εγκαταστήσει. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε αμέσως για ενημερώσεις και να τις εγκαταστήσετε.

Πώς να ενημερώσετε το Google Chrome

Ενώ το Google Chrome κατεβάζει και προετοιμάζει ενημερώσεις στο παρασκήνιο, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση. Επειδή μερικοί άνθρωποι διατηρούν το Chrome ανοιχτό για μέρες —ίσως και εβδομάδες— η ενημέρωση μπορεί να περιμένει αδρανώς να εγκατασταθεί, θέτοντας τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο.

  Πώς να κάνετε τις συντομεύσεις του Chrome "Open As Window" (Τώρα που τους σκότωσε η Google)

Στο Chrome, κάντε κλικ στο μενού (τρεις κουκκίδες) > Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε chrome://settings/help στο πλαίσιο τοποθεσίας του Chrome και να πατήσετε Enter.

Το Chrome θα ελέγξει για τυχόν ενημερώσεις και θα τις κατεβάσει αμέσως μόλις ανοίξετε τη σελίδα Σχετικά με το Google Chrome.

Εάν το Chrome έχει ήδη κατεβάσει και περιμένει να εγκαταστήσει μια ενημέρωση, το εικονίδιο μενού θα αλλάξει σε ένα επάνω βέλος και θα πάρει ένα από τα τρία χρώματα, ανάλογα με το πόσο καιρό είναι διαθέσιμη η ενημέρωση:

Πράσινο: Μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη εδώ και δύο ημέρες
Πορτοκαλί: Μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη εδώ και τέσσερις ημέρες
Κόκκινο: Μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη εδώ και επτά ημέρες

  Ενεργοποίηση εγγενούς κουμπιού σίγασης για καρτέλες Chrome

Αφού εγκατασταθεί η ενημέρωση —ή αν περιμένει μερικές ημέρες— κάντε κλικ στην επιλογή “Επανεκκίνηση” για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης.

Προειδοποίηση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει οτιδήποτε εργάζεστε. Το Chrome ανοίγει ξανά τις καρτέλες που ήταν ανοιχτές πριν από την επανεκκίνηση, αλλά δεν αποθηκεύει κανένα από τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτές.

Εάν προτιμάτε να περιμένετε να επανεκκινήσετε το Chrome και να ολοκληρώσετε τη δουλειά που κάνετε, απλώς κλείστε την καρτέλα. Το Chrome θα εγκαταστήσει την ενημέρωση την επόμενη φορά που θα την κλείσετε και θα την ανοίξετε ξανά.

Όταν επανεκκινήσετε το Chrome και ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ενημέρωσης, επιστρέψτε στο chrome://settings/help και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome. Το Chrome θα πει “Το Google Chrome είναι ενημερωμένο” εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

  Αυτόματη σίγαση του ήχου που αναπαράγεται σε όλες τις ανενεργές καρτέλες στο Chrome