Πώς να ενεργοποιήσετε το Ultimate Power Plan στα Windows 10

Το Windows 10 Spring Creators Update πρόκειται να προσθέσει ένα νέο σχέδιο παροχής ενέργειας στα Windows 10 για υψηλή απόδοση. Αυτό το σχέδιο ενέργειας ονομάζεται Ultimate Power Plan και είναι προσανατολισμένο σε υλικό που απαιτεί μεγάλη ισχύ. Είναι κρυφό από προεπιλογή, επομένως δεν μπορείτε να το επιλέξετε απλώς από τις Επιλογές ενέργειας ή από το ρυθμιστικό μπαταρίας στα Windows 10. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Ultimate Power Plan στα Windows 10 από τη Γραμμή εντολών. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να το ενεργοποιήσετε και μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο στην Ενημέρωση Spring Creators ή σε μία από τις εκδόσεις εκ των έσω για το Redstone 4 ή το Redstone 5.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Anaconda στο Ubuntu

Ενεργοποίηση Ultimate Power Plan

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter.

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Αυτό θα επιστρέψει το GUID του Power Scheme για το σχέδιο παροχής ενέργειας. Είναι πλέον ενεργοποιημένο και μπορείτε να το επιλέξετε από το Power Option.

Στον φορητό υπολογιστή σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε Επιλογές ενέργειας. Εάν βρίσκεστε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, επικολλήστε τα παρακάτω στην Εξερεύνηση αρχείων και πατήστε Enter για να ανοίξετε το Power Plans στον Πίνακα Ελέγχου.

Control PanelHardware and SoundPower Options

Αναπτύξτε το Additional Plans και θα εμφανιστεί το Ultimate Power Plan στην αναπτυγμένη ενότητα. Επιλέξτε το σχέδιο για να το ενεργοποιήσετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή παιχνιδιών στα Windows 10

Το Ultimate Power Plan θα σας προσφέρει ίσως τη χειρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που μπορείτε να φανταστείτε στον φορητό υπολογιστή σας. Ορισμένοι χρήστες μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι φορητοί υπολογιστές υψηλής απόδοσης και αυτό το σχέδιο μπορεί να εκτελεστεί σε αυτούς. Τούτου λεχθέντος, μην συγκρίνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας σε αυτό το σχέδιο παροχής ενέργειας και βεβαιωθείτε ότι δεν εργάζεστε σε τίποτα κρίσιμο εάν χρησιμοποιείτε ισχύ μπαταρίας.

Η Microsoft ανακοίνωσε αυτό το σχέδιο παροχής ενέργειας τον Φεβρουάριο του 2018 για το Spring Creators Update και είπε ότι δεν απευθύνεται σε συστήματα με μπαταρία. Είναι πιθανό, ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Ultimate Power Plan σε ένα σύστημα που τροφοδοτείται με μπαταρία, να μην μπορείτε απαραίτητα να μεταβείτε σε αυτό εκτός εάν ο φορητός σας υπολογιστής είναι συνδεδεμένος σε μια πηγή τροφοδοσίας. Αυτό το σχέδιο παροχής ενέργειας ουσιαστικά εξαλείφει ή μειώνει σημαντικά τα μέτρα και τους περιορισμούς που εφαρμόζει ένα σχέδιο παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης για τη μείωση των μικρο-λανθάνσεων. Δεν είναι προσανατολισμένο σε παιχνίδια και είναι πιο πιθανό να είναι χρήσιμο για όποιον εργάζεται με κώδικα ή βαριά γραφικά. Εάν διαθέτετε ένα Surface Studio, μπορεί να σας ταιριάζει πολύ να ενεργοποιήσετε το σχέδιο.

  Πώς να μετακινήσετε εικόνες στο Microsoft Word

Τα μεμονωμένα στοιχεία του Ultimate Power Plan μπορούν να προσαρμοστούν όπως και το άλλο σχέδιο ενέργειας.