Πώς να ενεργοποιήσετε το Screenshot Editor στο Google Chrome

Η ομάδα ανάπτυξης του Google Chrome εργάζεται για να προσθέσει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης στο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης στο πρόγραμμα περιήγησης. Η δυνατότητα είναι ήδη ζωντανή στην έκδοση Canary του Chrome, αλλά είναι κρυμμένη πίσω από μια σημαία χαρακτηριστικών. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης του Google Chrome αυτήν τη στιγμή.

Ενεργοποιήστε το Screenshot Editor στο Google Chrome (2022)

Χρησιμοποιήστε τις σημαίες Chrome για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπου οθόνης Chrome

1. Επισκεφτείτε το chrome://flags στο πρόγραμμα περιήγησής σας για πρόσβαση στη σελίδα σημαιών του Chrome και αναζητήστε «Στιγμιότυπα οθόνης επιφάνειας εργασίας» στο πλαίσιο αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή, η δεύτερη σημαία “Λειτουργία επεξεργασίας” περιορίζεται στο Chrome Canary.

  Πόση RAM χρειάζεται πραγματικά ένα Chromebook;

2. Κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα και επιλέξτε «Ενεργοποιημένο» για τις σημαίες «Στιγμιότυπα οθόνης επιφάνειας εργασίας» και «Λειτουργία επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης επιφάνειας εργασίας». Αφού ενεργοποιήσετε και τις δύο σημαίες, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

3. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης μετά την επανεκκίνηση, κάντε κλικ στο κουμπί “Κοινή χρήση” στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής διευθύνσεων για πρόσβαση στην επιλογή στιγμιότυπου οθόνης.

4. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται τώρα, επιλέξτε «Στιγμιότυπο οθόνης» για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Chrome. Τώρα, επιλέξτε το τμήμα που θέλετε στο στιγμιότυπο οθόνης.

5. Αμέσως μετά την επιλογή, το Chrome θα αντιγράψει αυτόματα το στιγμιότυπο οθόνης στο πρόχειρό σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία” στην προεπισκόπηση στιγμιότυπου οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης του Chrome.

  Πώς να προσθέσετε μια συντόμευση στην αρχική σελίδα του Google Chrome

Επεξεργαστής στιγμιότυπου οθόνης Google Chrome: Λειτουργίες

1. Θα εμφανιστεί τώρα η διεπαφή στιγμιότυπου οθόνης του Chrome. Στο επάνω μέρος, θα δείτε μια γραμμή εργαλείων που περιλαμβάνει μια ποικιλία εργαλείων, όπως ορθογώνιο, έλλειψη, βέλος, γραμμή, πινέλο, emoji, κείμενο και περικοπή.

2. Για παράδειγμα, έχουμε το εργαλείο ορθογώνιου δείκτη παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του ορθογωνίου για να αλλάξετε το χρώμα και να ορίσετε το πάχος του περιγράμματος. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε πράγματα χρησιμοποιώντας έναν κύκλο, βέλη, γραμμές και να επισημάνετε επίσης κείμενο. Υπάρχει επίσης η επιλογή προσθήκης emoji και κειμένου στο στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας αυτό το ενσωματωμένο εργαλείο στο Google Chrome.

  Πώς να καρφιτσώσετε και να ξεκαρφιτσώσετε επεκτάσεις από τη γραμμή εργαλείων του Chrome

3. Αφού κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί «Εξαγωγή εικόνας» για να αποθηκεύσετε την επεξεργασμένη εικόνα στον υπολογιστή σας.

Λήψη και επεξεργασία στιγμιότυπων οθόνης στο Chrome

Το πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης που προστέθηκε πρόσφατα είναι μια πολλά υποσχόμενη δυνατότητα για γρήγορες αλλαγές στα στιγμιότυπα οθόνης πριν από την κοινή χρήση τους. Αν και δεν θα αντικαταστήσει το αποκλειστικό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών στον υπολογιστή σας, είναι μια βολική προσθήκη για όσους θέλουν να σημειώνουν σημειώσεις ή να σχολιάζουν στιγμιότυπα οθόνης χωρίς να αλλάζουν σε διαφορετική εφαρμογή. Δεδομένου ότι η λειτουργία είναι επί του παρόντος λειτουργική στο κανάλι Canary, ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να τη δούμε σε δράση στις σταθερές εκδόσεις του Chrome. Εν τω μεταξύ, εάν αισθάνεστε περιπετειώδεις, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά σε άλλες χρήσιμες σημαίες του Chrome για να βελτιώσετε το πρόγραμμα περιήγησης.