Πώς να ενεργοποιήσετε το Power Throttling στα Windows 10 Fall Creators Update

Τον Ιανουάριο του 2017, η Microsoft ανακοίνωσε περιορισμό ισχύος στα Windows 10. Η δυνατότητα αρχικά προοριζόταν να κυκλοφορήσει με το Creators Update, αλλά δεν ήταν έτοιμη εγκαίρως. Είναι πλέον ζωντανό και μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον περιορισμό ισχύος στο Windows 10 Fall Creators Update.

Ενεργοποίηση Power Throttling

Το Power Throttling μπορεί να ενεργοποιηθεί για εφαρμογές φόντου. Δεν προορίζεται για επιτραπέζια συστήματα. Ο πρωταρχικός σκοπός του περιορισμού ισχύος είναι να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερα χιλιόμετρα από την μπαταρία σας και να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος όταν η φόρτιση είναι χαμηλή. Έχετε τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που σβήνουν.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σύστημα> Μπαταρία. Στο επάνω μέρος, ακριβώς κάτω από τη γραμμή που σας δείχνει το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας βρίσκεται η επιλογή «Χρήση μπαταρίας ανά εφαρμογή». Κλίκαρέ το.

  Πώς να ερευνήσετε ένα θέμα στο Διαδίκτυο

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Κάτω από ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές, ενδέχεται να παρατηρήσετε το μήνυμα “Διαχείριση από τα Windows”. Αυτές είναι εφαρμογές για τις οποίες τα Windows 10 έχουν ήδη ενεργοποιήσει τον περιορισμό ισχύος.

Κάντε κλικ σε μια εφαρμογή σε αυτήν τη λίστα. Ενεργοποιήστε την επιλογή «Αφήστε τα Windows να αποφασίσουν πότε αυτή η εφαρμογή μπορεί να εκτελείται στο παρασκήνιο» για να ενεργοποιήσετε τον περιορισμό ισχύος για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής και επιλέξτε την επιλογή “Να επιτρέπεται σε αυτήν την εφαρμογή να εκτελεί εργασίες παρασκηνίου” για να απενεργοποιήσετε τον περιορισμό ισχύος για μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Περιορισμός ισχύος στα Windows 10

Ο περιορισμός ισχύος στα Windows 10 έχει να κάνει με εφαρμογές που εκτελούν εργασίες στο παρασκήνιο. Δεν μπορούν να περιοριστούν όλες οι εφαρμογές, για παράδειγμα, οι εφαρμογές που εκτελούνται μόνο στο παρασκήνιο όπως το Dropbox δεν μπορούν να στραγγαλιστούν. Εφαρμογές που εκτελούνται αποκλειστικά στο προσκήνιο όπως το Chrome δεν μπορούν να περιοριστούν. Σχεδόν όλες οι προεπιλεγμένες εφαρμογές των Windows 10 μπορούν να περιοριστούν.

  Πώς να αλλάξετε τον παράγοντα χρήστη σε Mac ή Windows

Ο περιορισμός ισχύος έχει ορισμένους περιορισμούς υλικού. Προς το παρόν, λειτουργεί μόνο σε συστήματα με επεξεργαστή Intel 6ης γενιάς ή ανώτερο. Η Microsoft εργάζεται για την προσθήκη υποστήριξης για περισσότερους επεξεργαστές. Ο περιορισμός ισχύος αναστέλλει τις εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο, εάν έχετε πιο σημαντικές εφαρμογές που εκτελούνται στο προσκήνιο. Ανιχνεύει πότε οι πόροι του συστήματός σας επεκτείνονται από την εργασία που κάνετε ενεργά και φαίνεται να μειώνει την πίεση τερματίζοντας περιττές διαδικασίες.

Δυστυχώς, το ρυθμιστικό διαχείρισης ενέργειας που παρουσιάστηκε στις αρχές Απριλίου δεν έχει κυκλοφορήσει στο Fall Creators Update. Το ρυθμιστικό έχει προστεθεί στα Windows 10 στο Fall Creators Update. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα σφάλμα που το κρύβει. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, μεταβείτε στο σχέδιο Ισορροπημένης ενέργειας. Το ρυθμιστικό σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια κατάσταση κατανάλωσης ενέργειας που κυμαινόταν από την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως την καλύτερη απόδοση. Υπήρχε σε μια παλιά έκδοση του Insider και ήταν προσβάσιμη κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας στο δίσκο συστήματος.

  Πώς να ελέγξετε ολόκληρο το Smarthome σας μέσω μιας εφαρμογής

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι ο περιορισμός ισχύος μπορεί να εξοικονομήσει έως και 11% μπαταρία, αν και μπορεί να δείτε διακυμάνσεις στο δικό σας σύστημα.