Πώς να ενεργοποιήσετε το New Light Theme των Windows 10

Η Ενημέρωση Μαΐου 2019 των Windows 10 περιλαμβάνει ένα νέο φωτεινό θέμα και ένα πιο φωτεινό προεπιλεγμένο φόντο επιφάνειας εργασίας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νέο γυαλιστερό θέμα και να αποκτήσετε έναν πιο ελαφρύ επιτραπέζιο υπολογιστή.

Για να ενεργοποιήσετε το ανοιχτόχρωμο θέμα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Χρώματα. Για να ανοίξετε γρήγορα την ενότητα Εξατομίκευση, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και να επιλέξετε «Εξατομίκευση» ή να πατήσετε Windows+I για να ανοίξετε το παράθυρο Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην «Εξατομίκευση».

  Πώς να εγκαταστήσετε το Microsoft Mouse and Keyboard Center

Κάντε κλικ στο πλαίσιο “Επιλέξτε το χρώμα σας” στο παράθυρο Χρώματα και επιλέξτε “Φως”.

Αυτή η δυνατότητα απαιτεί ο υπολογιστής σας να έχει την Ενημέρωση Μαΐου 2019, η οποία είναι η έκδοση 1903 των Windows 10. Δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση των Windows 10.

Για την προηγούμενη προεπιλογή των Windows 10 με σκοτεινή γραμμή εργασιών και ανοιχτόχρωμες εφαρμογές, επιλέξτε “Προσαρμοσμένο”, ορίστε την προεπιλεγμένη λειτουργία των Windows σε “Σκούρο” και ορίστε την προεπιλεγμένη λειτουργία εφαρμογής σε “Φωτεινό”. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε “Dark” στη λίστα χρωμάτων για μια σκοτεινή επιφάνεια εργασίας με σκούρα παράθυρα File Explorer.

  Πώς μπορώ να πει ο ISP μου ότι χρησιμοποιώ BitTorrent;

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν τα παράθυρά σας έχουν έγχρωμες γραμμές τίτλου παραθύρων από αυτό το παράθυρο.

Εάν χρησιμοποιούσατε προηγουμένως το προεπιλεγμένο φόντο επιφάνειας εργασίας των Windows 10, έχει αντικατασταθεί με το γυαλιστερό νέο. Ωστόσο, εάν έχετε αλλάξει σε μια προσαρμοσμένη ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας, η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει το προεπιλεγμένο φόντο σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το νέο λαμπερό φόντο επιφάνειας εργασίας των Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Φόντο και επιλέξτε το στην ενότητα “Επιλέξτε την εικόνα σας”.

Εάν δεν το βλέπετε εδώ για κάποιο λόγο, κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση” και κατευθυνθείτε στο C:WindowsWeb4KWallpaperWindows. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο img0 που αντιστοιχεί στην ανάλυση της επιφάνειας εργασίας σας.

  Το CrowdInspect σαρώνει τις διεργασίες που εκτελούνται μέσω VirusTotal, WOT και άλλων

Το νέο φωτεινό θέμα επηρεάζει τμήματα των Windows όπως τη γραμμή εργασιών, το μενού Έναρξη, τα αναδυόμενα παράθυρα ειδοποιήσεων και τα μενού περιβάλλοντος. Δεν θα επηρεάσει εφαρμογές Windows τρίτων.